Apenheul

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Apenheul


Klik hier voor website

J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

055 - 35 75 757
 
Introductie
Alles wat maar enigszins te maken heeft met apen is hier te vinden. Apenheul ligt in Apeldoorn (Gelderland) in het natuurpark Berg en Bos. Het hele park is ook erg bosrijk, dus ook met warm weer blijft het er aangenaam. Je hebt met diverse soorten apen echt contact. Ze kunnen zomaar op je jas of tas springen. Kinderen vinden het vaak enig en eng tegelijk. Als je apen eens in het echt wilt zien en op een leuke manier beter wilt leren kennen is er geen betere plaats in Nederland te bedenken dan dit park.
Absoluut doen
Het park is niet zo groot, dus eigenlijk bekijk en doe je er alles wel. Maar de meer dan 100 doodshoofdsaapjes zijn meteen na de ingang al direct een topattractie. Pas op met eten en losse voorwerpen, want die ben je gegarandeerd kwijt. Ga maar eens op een bank of richel zitten. Je zult zien dat er al snel een aapje op je schouder belandt. Daarna kun je gewoon de route volgen en je komt vanzelf de een na de andere apensoort tegen. Er zitten soms heel afwijkenden tussen.
Aanraders
Sla zeker het Oerang oetangebied niet over. Dit bevindt zich helemaal aan de achterzijde van het park. Het is een van de weinige plaatsen die je per ongeluk voorbij zou kunnen lopen, maar het is toch echt jammer om te missen. Via de MekranotiTrail komen de kinderen al spelend terecht in een indianendorpje. Met de handgemaakte carrousel in een soort Amazonegebied. Wat ook leuk is, is de speeltuin bij de Orang oetans. Deze is voor de wat oudere kinderen. Ook de Dajak Farm (kinderboerderij), is een leuke plek voor de iets grotere kinderen. Hier kun je dichtbij de apen gaan staan om ze te aaien.
Ook leuk
De Tropische kinderboerderij, vlakbij het restaurant in het park, is ook leuk om te bezoeken. Ook daar zie je allerlei exotische dieren die je zomaar mag aanraken.
Laat maar zitten
Bij slecht weer blijven de apen binnen. Slechts enkele groepen zijn dan maar van binnen te zien.
Het park (Berg en Bos) waar je doorheen loopt voordat je Apenheul bereikt, zal de meeste kinderen niet bepaald betoveren.
Geschikt voor...
Apenheul is een absolute must voor apenliefhebbers. Verder hebben ouders of grootouders met hun(klein)kinderen van 2 t/m 15 jaar het hier ongetwijfeld naar de zin hebben.
Ongeschikt voor...
Apenhaters kunnen hier maar beter wegblijven. Bedenk dat er hier heel veel apen vrij rondlopen, en dus heel dichtbij komen. Niet iedereen vindt dat leuk....
Bij koud en nat weer blijven de apen lekker binnen, en is het dus ook niet zo'n goed idee om dit park te bezoeken. Als het regent in een bosachtig gebied zoals hier, dan blijft het na een bui ook nog eens heel lang nat.
Tips en trucs
Maak gebruik van de online ticketservice. Dit is niet alleen sneller omdat je niet bij de kassa in de rij hoeft te gaan staan, maar het is ook goedkoper.
Er is natuurlijk voldoende parkeergelegenheid, maar vanaf station Apeldoorn CS is het ook prima bereikbaar. Het openbaar vervoer is dus zeker een goed alternatief voor dit uitje.
Verder is het ook wel belangrijk dat je zaken zoals eten en losse spullen niet voor het grijpen hebt. De apen pakken wat ze pakken kunnen en het is nog maar de vraag of je het ooit terugkrijgt van ze.
Prijs oordeel
Voor een park van een dergelijke omvang is de toegangsprijs best pittig. Aan de andere kant is een aap op je schouder natuurlijk onbetaalbaar!
Lengte bezoek
Het is niet zo heel groot, dus na een (ruime) halve dag parkbezoek ben je eigenlijk wel klaar. Een combinatie tussen het park, het klimbos, het kristalbad of de stoomtrein naar Dieren, die allemaal dichtbij zijn, maakt het totaal tot een mooie gevulde dag.
Goed om verder te weten
Voor de kinderen zijn er allerlei extra activiteiten. Kijk op de website van Apenheul voor een actueel overzicht. Verder kun je op de website ook een kleurplaat vinden en informatie voor een spreekbeurt. Dat kan erg handig zijn.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
In het park bevindt zich een restaurant, de Luipaard. Overnachten is niet mogelijk in het park, maar in Apeldoorn zijn uiteraard voldoende overnachtingsmogelijkheden te vinden.
Praktische info
Van eind maartl tot en met eind oktober zijn ze open.
Voor actuele openingstijden kun je het beste op de website van Apenheul kijken.
 


Design & © 2008-2019 iiD