Bobbejaanland

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Bobbejaanland


Klik hier voor website

Olensteenweg 45
2460 Lichtaart

003214 55 78 11
 
Introductie
Toen dit park in Lichtaart (België) werd opgericht door Bobbejaan Schoepen stond praktisch alles in het teken van show, maar in de loop der jaren is Bobbejaanland uitgegroeid tot een heus pretpark vol met achtbanen en andere attracties. .
Absoluut doen
De King Kong, een wereldprimeur, mag je niet missen. Een 12 meter hoge mensaap zwaait een treinwagon vol mensen boven zijn hoofd heen en weer. Dit kom je werkelijk nergens anders tegen. Voor de jongere bezoekers is er de Flying Orca. Klim op de rug van deze vriendelijke walvis en vervolgens duikt hij met jou hoog op en neer rond een vuurtoren.
Aanraders
Voor de echte waaghalzen is er de Dreamcatcher. Je wandelt eerst door een wigwam om vervolgens supersnel, met de benen los, door de lucht te vliegen. Een wildwaterbaan is altijd erg leuk, maar dan moet het wel mooi weer zijn. In Bobbejaanland hoef je daar echter geen rekening mee te houden, want er is zowel een outdoor- als een indoor wildwaterbaan.
Ook leuk
De Evolution, een bijzondere indoor rollercoaster met speciale lichteffecten. Eerst ga je in het donker een heel eind omhoog om daarna met een rotvaart terug naar beneden te suizen. Voor de allerkleinsten is er Kinderland, een grote overdekte ruimte met drie verdiepingen kinderplezier.
Laat maar zitten
De Monorail kun je wel laten zitten. Deze trein op een enkel spoor rijdt het hele park door. Omdat het park niet zo groot is en de trein erg langzaam gaat is het beter om ergens te voet heen te lopen.
Geschikt voor...
Vanwege de diversiteit aan attracties is het park geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden en jongeren tot ongeveer 25 jaar. Er zijn genoeg attracties voor kleintjes en meer dan genoeg achtbanen voor de oudere bezoekers. En omdat het park blijft vernieuwen en investeren in nieuwe attracties blijft het leuk voor iedereen.
Ongeschikt voor...
Tijdens de koude dagen is het er niet zo geschikt. Er zijn verschillende indoorattracties, maar die zijn voornamelijk voor de kleinere kinderen. De spectaculaire dingen zijn buiten te vinden en dat is met koud weer toch minder leuk.
Tips en trucs
Tijdens het seizoen kun je online toegangskaartjes kopen en je krijgt dan 1 euro korting. Bovendien hoef je niet in de rij te staan aan de kassa.Als je in een schoolvakantie naar Bobbejaanland wilt gaan, kijk dan even of de scholen in België ook vakantie hebben, want als dit niet zo is kan het er een stuk rustiger zijn. Ook op een Nederlandse feestdag die in België niet gevierd wordt scheelt het veel.
Prijs oordeel
Volwassenen en kinderen vanaf 1 meter 40 betalen de volle prijs, kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen, kinderen vanaf 1 meter tot 1 meter 40 en senioren krijgen korting. Ook bestaat er een groepskorting, mits er op voorhand gereserveerd is. De normale prijs is voor een pretpark aan de hoge kant .
Lengte bezoek
Als het niet druk is en de wachtrijen dus niet al te lang zijn, ben je zo door het park heen. Het is niet erg groot en in een paar uur kun je makkelijk de meeste attracties ervaren.
Goed om verder te weten
Ook voor mindervaliden is Bobbejaanland een leuke ervaring. Het park is 100% rolstoelvriendelijk. Om de veiligheid te garanderen zijn er wel restricties voor bepaalde attracties. Het hele jaar door zijn er verschillende voorstellingen en leuke acts op diverse plaatsen in het park te bekijken.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Het pretpark ligt redelijk afgelegen en het is niet mogelijk om er te overnachten. In de omliggende steden zijn echter wel hotels te vinden. Verschillende horecazaken zijn verspreid over het hele park. Er is wat dat betreft voor ieder wat wils.
Praktische info
Bobbejaanland is het grootste deel van het jaar geopend. Echter wel met aangepaste openingsuren. Voor de actuele tijden kun je kijken op de website van het park.
Het park is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.
 


Design & © 2008-2019 iiD