DIERENTUINEN

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 
Introductie
Dierentuinen in Nederland zijn er genoeg. Maar ze zijn allemaal verschillend: de een is goed voor een hele dag, de ander heb je na een paar uur al helemaal gezien. De een heeft een heel berenbos, terwijl de ander juist veel reptielen heeft. Ga dus niet zomaar naar een dierentuin, maar kijk eerst op deze site wat ze te bieden hebben. Veel plezier alvast!
 
 
Overzicht van laatst toegevoegde uitjes (of klik in de lijst aan de linkerzijde):
 
Dierenpark Amersfoort
Dit dierenpark is gelegen vlakbij het station van Amersfoort. Het is daar al jaren een begrip voor jong en oud. Je kunt hier een hele leuke dag beleven door de meest uiteenlopende diersoorten te bekijken. Plus dat je ook nog interessante dingen over ze leert. Kortom een dag vol dieren en avontuur. Je hoort, ziet en voelt van alles tijdens je bezoek.
 
Dierenpark Emmen
Deze dierentuin ligt in het hart van Emmen, in het Zuidoosten van Drenthe. Het park is onderverdeeld in 2 delen: De dierentuin en het Espaviljoen. De dieren leven in grote groepen in hun eigen nagebootste leefgebied met daarin bijzondere planten. En met een enkel toegangskaartje kan er via de loopbrug en het voetgangersgebied overgelopen worden van het ene naar het andere gedeelte.
 
Diergaarde Blijdorp
In deze dierentuin in Rotterdam is van alles te ontdekken en te beleven. Het dierenrijk is verdeeld in 4 verschillende gebieden. Elk dier heeft een eigen nagemaakt werelddeel. Ga bijvoorbeeld naar Azië met in de Chinese sfeertuin de olifanten of naar het Oceanium waar zich een haaientunnel bevindt.
 
Dolfinarium Harderwijk
Europa's grootste dolfijnentheater ligt in Harderwijk. Je vindt hier de sterren van het DolfijndoMijn. Met hun spetterende watershows zorgen de dieren er voor een dag die de kinderen lang bij zal blijven.
 
Antwerpen - Zoo
De Antwerpse Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en de oudste dierentuin van België. De Zoo vormt het groene hart van de stad. Het ligt vlakbij het Centraal Station en wordt bevolkt door meer dan 5.000 dieren. In 2007 werd de Zoo uitgeroepen tot de mooiste en best bewaarde 19e eeuwse stadsdierentuin ter wereld, vanwege de mooie parkaanleg en oude architectuur.
 
Safaripark Beekse Bergen
Een in het brabantse Hilvarenbeek gelegen dierenpark. Het aparte aan safaripark Beekse Bergen is dat je met je eigen auto tussen de rondlopende dieren kunt rijden. Op die manier kun je de dieren van erg dichtbij ervaren. Het is dan net alsof je daadwerkelijk op safari bent.
 
Apenheul
Alles wat maar enigszins te maken heeft met apen is hier te vinden. Apenheul ligt in Apeldoorn (Gelderland) in het natuurpark Berg en Bos. Het hele park is ook erg bosrijk, dus ook met warm weer blijft het er aangenaam. Je hebt met diverse soorten apen echt contact. Ze kunnen zomaar op je jas of tas springen. Kinderen vinden het vaak enig en eng tegelijk. Als je apen eens in het echt wilt zien en op een leuke manier beter wilt leren kennen is er geen betere plaats in Nederland te bedenken dan dit park.
 
Artis
De oudste dierentuin van Nederland midden in Amsterdam. Op een relatief klein oppervlak zijn veel dieren te zien. Het is een echte stadsdierentuin, waar ook veel extra activiteiten worden georganiseerd. Er is ook een planetarium op het terrein waar dagelijks speciale films worden getoond.
 
 


Design & © 2008-2019 iiD