Efteling

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Efteling


Klik hier voor website

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

0900 - 0161 (€ 0,25 p.m.)
 
Introductie
Het waarschijnlijk bekendste attractie- en sprookjespark van Nederland bevindt zich in Kaatsheuvel. Vrijwel iedereen is in zijn of haar leven wel eens in De Efteling geweest. Als je zeker wilt zijn van een hele leuke dag uit met de kinderen dan speel je hiermee wel op zeker.
Absoluut doen
Een bezoekje aan de Droomvlucht is onmisbaar voor het echte sprookjesgevoel. In hangende bakjes leg je hoog in de lucht een parcours af, door het feeën- en trollenland. Het is het lange wachten de moeite uiteindelijk helemaal waard. PandaDroom is een leuke 3D-voorstelling voor het hele gezin, waarin je op komische en natuurgetrouwe manier kennismaakt met de flora en fauna situatie van het moment. Maar de absolute topper op dit moment is De Vliegende Hollander, een achtbaan die begint als gewone achtbaan en dan eindigt in het water.
Aanraders
Carnaval Festival en Fata Morgana zijn leuke activiteiten voor het hele gezin. Naast het instappen in de wagon leg je een reis rond de wereld af in het Carnaval Festival. (Het beste te vergelijken met de Disney attractie 'It`s a small World'). Bij de Fata Morgana maak je een bootrit door de wereld van 1000 en 1 nacht. De sfeer en de vele gebeurtenissen zorgen ervoor dat je eigenlijk wel 'n keer of drie moet gaan om echt al het mooie goed gezien te hebben.
Ook leuk
De Pieck-Parade, een nostalgisch straattheater optreden, voor iedereen geschikt. Of bezoek een Musical in het Efteling theater. Het sprookjesbos en het land van de Laven is een leuke en rustige afwisseling op de wat wilde attracties. Deze activiteiten zijn dan ook meer geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen of stelletjes. Villa Volta is echt een attractie voor de oudere kinderen. In een sfeervol maar griezelig huis neem je plaats in de bankjes, waarna het hele huis rondjes om je heen gaat draaien.
Laat maar zitten
De vliegende Fakir, de Stoomcarrousel en het Doolhof vallen voornamelijk op doordat hier weinig mensen zijn. Deze attracties zijn saai en niet bijzonder te noemen. De laatste 2 zijn speciaal voor de allerkleinste kinderen. Ook het spookhuis, erg spannend voor de allerkleinsten, maar voor de 12+ ers is er weinig bijzonders aan.
Geschikt voor...
Het sprookjespark is geschikt voor allerlei soorten bezoekers. Door de indeling van het park: Ruigrijk, Anderrijk, Marrerijk en Reizenrijk worden attracties voor verschillende doelgroepen een beetje gescheiden. Liefhebbers van achtbanen zullen dan ook niet constant last hebben van kleinere kinderen en andersom. De meeste attracties zijn buiten, dus goed weer is wel belangrijk. Bij slecht weer is het rennen van de ene naar de andere attractie.
Ongeschikt voor...
Voor kinderen van 12 jaar en ouder zijn de sprookjes een beetje te kinderachtig geworden. Maar dan kun je best wel de diverse snelle en stoere attracties zoals de achtbanen en wildwaterbanen ingaan.
Tips en trucs
Koop een plattegrond, zodat je geen leuke attracties overslaat. Souvenirs die voor 15.00 uur worden gekocht, worden gratis naar de wandelwagenuitleen bij de uitgang gebracht. En koop je een kaartje online dan krijg je een kleine korting.
Prijs oordeel
Dat prijsniveau ligt redelijk hoog, maar je krijgt er zeker waar voor je geld. Hier staat wel tegenover dat je een hele dag bezig word gehouden. Let ook op de vele actie- en kortingsbonnen die vaak verkrijgbaar zijn bij winkels en supermarkten. Door de mooie aankleding en de idyllische sfeer is dit park Nederlands mooiste sprookjes- en attractiepark.
Lengte bezoek
Een hele dag is eigenlijk net iets te kort om van alles te kunnen genieten.Een mogelijkheid is om twee dagen park en een overnachting in het Efteling hotel te nemen.
Goed om verder te weten
Houd de website in de gaten voor aanbiedingen.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Het bekende Efteling hotel, is smaakvol ingericht en brengt je mee in mooi omgetoverde suites en kamers die de thema’s van de leukste sprookjes prachtig uitbeelden. Er is een mogelijkheid om te picknicken met zelf meegebracht eten en drinken maar je kunt ook genieten van de vele stands met eten en de wereldgerechten in de diverse mooie restaurants (het is wel behoorlijk prijzig om uit eten te gaan).
Praktische info
Volwassenen en kinderen, kunnen de gehele dag het park bezoeken. (meestal van 10.00 tot 18.00 uur) Open van April tot en met September elk jaar. En in Augustus zijn ze geopend tot 21:00 uur
(Kijk voor de meest actuele tijden op http://www.efteling.nl/)
 


Design & © 2008-2019 iiD