Giethoorn

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

GiethoornGiethoorn

 
Introductie
Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Nu is dit wellicht een term die iets te krachtig is, maar dat Giethoorn een plek is als geen ander in Nederland is toch zeker een feit. Niet alleen voor buitenlandse toeristen, maar voor iedereen die in de buurt is en gewoon een dagje uit wil dat nog lang herinnerd zal worden is dit een aanrader.
Giethoorn - vaartocht met fluisterbootjes
Absoluut doen
De boottocht natuurlijk! Met een fluisterbootje, voorzien van een elektromotor dus inderdaad heel stil, kunt u het water op. De bediening is heel eenvoudig, hoewel u, als u oplet, toch veel butsen ziet in alle boten die langs de kant liggen. En zelfs de verkeersborden en spiegels die moeten helpen iedereen op de juiste koers te houden hebben de nodige botsingsschade. Maar al met al waarschijnlijk nooit grote ongelukken, het gaat er gemoedelijk aan toe.
Aanraders
Met de boot kunt u door de slootjes van het dorp Giethoorn, maar u komt vanzelf ook op het achtergelegen meer de Bovenwijde terecht. Het lijkt misschien een beetje eng vergeleken met de intieme sloot waar u vandaan komt, maar het meer is niet diep. Dus mocht u onverhoopt in een grote storm terecht komen, de boot zinken of de accu's leegraken, dan kunt u altijd naar de kant zwemmen of zelfs lopen. Midden in het meer ligt een picknick eiland voor de liefhebbers en precies aan de andere kant van het meer kunt u met de boot het natuurgebied de Wieden in.
Ook leuk
Wilt u het nog wat natuurlijker aanpakken, dan kunt u ook gaan punteren. Dus met een boot zonder motor, maar met een grote paal op pad. Vereist wel enige handigheid, zeker in de wat smallere slootjes met lage bruggen en andere bootjes voorzien van motor die al snel achter u zitten.
Laat maar zitten
Er zijn wel erg veel ietwat oubollige oud-hollandse winkeltjes, met uiteraard allemaal handgemaakte en authentieke spullen. Je moet er van houden zullen we maar zeggen.
Giethoorn - vaartocht met fluisterbootjes
Geschikt voor...
Een leuk dagje uit voor gezinnen, chinezen, mensen met pensioen....en er worden ook opvallend veel kampen voor jongeren (zo rond de 8-12 jaar) georganiseerd. Je kunt je hier met goed weer buitengewoon vermaken op en rond het meer. Hoewel je geen waterliefhebber hoeft te zijn helpt het wel....
Ongeschikt voor...
Mensen met een allergie voor (veel) andere toeristen moeten hier maar heel ver vandaan blijven. Het is nu eenmaal zo dat leuke dingen veel toeristen trekken, en dat is hier niet anders. Het wordt fors uitgebaat, en als je niet goed kijkt lijkt het dat iedereen hier voor of met toeristen werkt.
Ook voor twintigers zonder kinderen is deze plaats niet de meest spannende of avontuurlijke.
Giethoorn - vaartocht met fluisterbootjes
Tips en trucs
Zodra je Giethoorn binnenrijdt beginnen de borden met bootverhuur, eten en drinken. U kunt bij de eerste de beste stoppen, maar even doorrijden tot het centrum is geen gek idee. Varen kan vanaf het centrum, en wilt u daarna nog wat rondlopen dan is dit natuurlijk een goede uitvalsbasis. De prijzen voor de bootjes lopen een beetje uiteen, dus wilt u nog iets besparen dan kunt u even rondkijken.
Prijs oordeel
Een bootje huren doet u voor normaal gesproken 2 of 3 uur. Dan kunt u een leuke tocht maken. Het is niet heel goedkoop, reken op rond de Euro 15,- / 20,- per uur voor een boot voor 4 /6 personen. Maar bij elkaar is het het geld zeker waard. U kunt ook fietsen huren of een compleet arrangement boeken, maar gewoon alle dingen die u wilt los doen en het andere laten zitten komt waarschijnlijk op dezelfde prijs uit en u zit dan nergens aan vast.
Lengte bezoek
Alles bij elkaar is er genoeg voor een leuke dag uit.
Giethoorn - vaartocht met fluisterbootjes
Goed om verder te weten
Het is een uitje op en om het water, en dus ook buiten. Bij slecht weer is dit echt geen aanrader, en omdat u toch ook op open water terecht komt kan het bij een beetje koel weer en wind al snel fris aanvoelen. Een jas mee is, behalve in hoogzomer, echt geen overbodige luxe.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Horeca is hier in overvloed, en overnachting kan ook, hoewel de meeste mensen die hier komen dagjesmensen zijn.
Praktische info
De boel begint een beetje op gang te komen na 10 uur 's ochtends. Reserveren van een boot kan, maar er zijn er heel veel dus u kunt ook op de bonnefooi naar Giethoorn gaan.
 


Design & © 2008-2019 iiD