Malden - Maïsdoolhof

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Malden - Maïsdoolhof


Klik hier voor website

Westerkanaaldijk 7
6581 KC Malden

06-53772478
 
Introductie
In Gelderland, in de plaats Malden om precies te zijn, ligt het maïsdoolhof. Behalve dat er een doolhof van maïs is, zijn er op het erf van de boerderij nog een heleboel andere activiteiten. Zo kunnen de kinderen tractor rijden, tanks vullen met water en in een maïsbak spelen. Er zijn springkussens, je kunt er met hout bouwen, ze hebben er dieren en er kan geraced worden op een skelterbaan.
Absoluut doen
Het maïsdoolhof zelf is erg leuk voor kinderen die van dolen houden. Je bent wel even bezig om de uitgang te vinden. Wat je ook niet vaak ziet is, in plaats van de alom bekende ballenbak, een heuse maïsbak waar kinderen op kousen of blote voeten lekker met maïs kunnen spelen. Verder zijn de Oud-Hollandse spelen, jeu de boules, de uitkijktoren, laddergolf, en de speurtocht erg leuk om te doen.
Aanraders
Voor kinderen die van tractors houden, is het leuk om op een traptractor een ritje over het parcours te maken. De tractors hebben een watertank aan de trekhaak, die kunnen ze onderweg dan met water vullen. Dit maakt het allemaal nog een stukje realistischer.
Ook leuk
Wat ook een favoriete bezigheid is, is de enorme berg zand met waterpomp. Voor diegene die lekker willen kliederen en knoeien is dit een waar feest. Voor bedrijven en verenigingen is een arrangement van boerengolf, maïsdoolhof en barbeque wellicht een idee voor een dagje uit. Het is weer eens wat anders en je hebt er gegarandeerd veel lol.
Laat maar zitten
Er lopen ook een aantal dieren bij de boerderij, maar daar kunnen de kinderen verder niet mee spelen. Vaak gaat het hier alleen maar om een aantal schapen overigens.
Geschikt voor...
Dit uitje is geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar, hoewel het voor de grotere kinderen wellicht al wat te eenvoudig en saai blijkt. Deze raken misschien snel verveeld omdat het er niet groot is en ze vlug alles gezien en gedaan hebben. Kinderen die graag buiten spelen en actief zijn kunnnen zich hier een aantal uren uitleven.
Ongeschikt voor...
Voor de hele kleintjes is het niet zo geweldig om naartoe te gaan en ook voor kinderen die ouder zijn dan 10 jaar is het zeker geen aanrader. Verder is het bij slecht weer ook geen goed idee om dit uitstapje te maken omdat vrijwel alles in de buitenlucht plaatsvindt.
Tips en trucs
Neem extra kleding mee en zwemkleding met een handdoek, want er kan met water gespeeld worden. Er hoeft niet gereserveerd te worden, er is altijd wel plaats en er zijn overal zitjes voor de ouders. Neem op een hele zonnige dag wel een parasol mee tegen de zon. Er zijn wel beschutte plaatsen, maar een aantal banken staat vol in de zon. Hou er ook rekening mee dat je er niet kunt pinnen.
Prijs oordeel
De prijs is wel goed in verhouding tot wat je ervoor krijgt. Alleen is misschien de prijs die je als ouder betaald wat hoog als je bedenkt dat deze er vaak niks doen.
Lengte bezoek
Om er een hele dag rond te lopen is het er echt te klein. Het is gewoon leuk om een morgen of een middagje mee te vullen. Meestal heb je aan 3 à 4 uur genoeg.
Goed om verder te weten
Er is een kleine bar aanwezig voor koffie, thee en frisdranken. Ook is er ranja en zijn er beperkte snacks zoals koekjes en dergelijke. Je kunt er wel frites en snacks laten bezorgen. Het toilet is een klein hokje, dus het kan voorkomen dat je op een drukke dag moeten wachten. Het parkeren van je auto is er gratis. Je kunt er ook kinderfeestjes geven zonder te reserveren. Verder zijn er diverse arrangementen te boeken in combinatie met het maïsdoolhof zoals barbeque, boerengolf en bike4fun.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Er zijn wat eenvoudige dingen te koop zoals drinken en enkele snacks, maar je mag zelf alles meebrengen. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om er gezellig te gaan zitten picknicken.
Praktische info
Omdat de openingstijden nogal variëren, is het misschien het beste om de website te raadplegen alvorens je er een kijkje gaat nemen.
 


Design & © 2008-2019 iiD