Movie Park Germany

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Movie Park Germany


Klik hier voor website

Warner Allee 1
46244 Bottrop-Kirchhellen

 
Introductie
Pretpark met als thema "film" niet ver over de grens bij Arnhem. Leuk park voor een dagje uit. Het lijkt heel ver, maar is vanuit de meeste plaatsen in Nederland heel goed in een dag heen en weer te rijden.
Movie Park Germany - park algemeen
Absoluut doen
The Bandit, een houten achtbaan, is echt een absolute "must do". Bij houten achtbanen ga je niet over de kop, en de baan is ook goed voor een behoorlijk geschud onderweg. Maar mooi gemaakt, een echt leuke rit is hier gegarandeerd. Omdat je er al vanaf 1m20 in mag is het ook voor de wat jongere kinderen al geschikt.
Tegenover The Bandit is de MP Xpress, een achtbaan zoals die hoort te zijn met forse loopings. Bijzonder aan deze achtbaan is dat je onder de baan hangt. Vanaf een afstandje lijkt het of iedereen constant op zijn kop hangt, maar dat is in het echt maar af en toe het geval.
Vlak na de ingang meteen links, een beetje lastig te vinden, is de ingang naar de vulkaan, de attractie heet Alien Encounter. Al vanaf 90cm ben je welkom, maar reken er op dat je, eigenlijk wel gek in een vulkaan, best nat kunt worden.
Aanraders
Elke dag is er op meerdere tijdstippen een uitgebreide show midden in het park. Het is een visueel spektakel, maar wel Duitstalig. De meeste kinderen en veel volwassenen zullen dus wel wat moeite hebben de teksten te volgen. Maar omdat het vooral gaat om het "plaatje" en de stunts, toch echt een bezoek waard. Het is op de dag ook een mooie onderbreking van al het geslenter van attractie naar attractie.
Ook leuk
Een attractie als The High Fall is in bijna elk pretpark wel te vinden, maar voor degenen die vanaf 60m loodrecht naar beneden willen vallen is dit er zeker een om mee te pakken.
Helemaal aan de andere kant van het park is de Mystery River te vinden. Ook een bekende voor degenen die vaker naar parken gaan; over een deels ondergrondse rivier kennis maken met bijzondere wezens. Gewoon doen, mooi gemaakt. En als je hier dan toch bent, ga dan meteen ook maar naar Ice Age, ernaast te vinden.
Laat maar zitten
Er is sinds enige jaren ook een gedeelte in het park speciaal voor de wat kleinere kinderen. Voor hen is het een heel leuk gebied met gevarieerde attracties. Voor de vele jongeren die het park bezoeken is dit iets om maar geheel over te slaan.
Movie Park Germany - park algemeen
Geschikt voor...
Het park wordt bezocht door heel wat gezinnen met kinderen van allerlei leeftijden. Voor heel kleine kinderen is het echt niet geschikt, maar er is een gebied speciaal voor kinderen vanaf zo rond de 8-10 jaar. Een grote groep bezoekers wordt natuurlijk gevormd door tieners, en ook twintigers kunnen zich hier nog prima vermaken.
Ongeschikt voor...
Mensen die van rust en natuur houden, een hekel hebben aan kinderen of zo tussen de 30 en 120 zijn en zelf geen kinderen of kleinkinderen hebben....hebben in dit park eigenlijk niets te zoeken.
Movie Park Germany - show
 
Movie Park Germany - show
Tips en trucs
Er zijn verschillende speedy passes verkrijgbaar, waardoor je via een speciale ingang sneller in de attracties zit. Ze zijn niet goedkoop, en heel druk is het park eigenlijk niet. Maar toch, voor degenen die een hekel hebben aan wachten is het een optie.
Prijs oordeel
Dit pretpark kost ongeveer hetzelfde als de Efteling. Eigenlijk krijg je bij de Efteling meer attracties voor je geld. Maar bij de Efteling kan het ook weer veel drukker zijn en dan doe je op een dag toch veel minder. Bij elkaar niet goedkoop, maar welk pretpark is dat wel?

Online tickets kopen scheelt enkele euro's, maar vooral is geld te besparen voor groepen of als je precies op je verjaardag gaat: dan is het gratis! En degenen die met jou je verjaardag vieren mogen mee voor half geld. Wel op de website een formulier downloaden en printen, en als jarige moet je ook kunnen aantonen dat je jarig bent aan de kassa.
Lengte bezoek
Het park is goed voor een dag, maar dan heb je alles ook wel gezien en gedaan. Voor sommigen is de reistijd vanuit Nederland natuurlijk behoorlijk (hoewel het park dichterbij is dan het klinkt), maar zelfs met een reistijd van 1,5 tot 2 uur is het nog wel op een dag te doen.
Goed om verder te weten
De meeste mensen komen hier met de auto, maar ook openbaar vervoer is een optie. Er stopt een trein niet al te ver van de ingang. Het zijn meestal Duitsers die op die manier ook wel naar het park toegaan.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Overnachten kan niet op het park, maar er zijn genoeg hotels in de buurt voor als dat nodig is. Eten, drinken en shoppen kan uiteraard volop in het park.
Praktische info
Het park ligt vlak boven Bottrop, bovenin het Ruhrgebied. Het ligt vlakbij de A31, en volg gewoon de routeplanner van de auto. De borden langs de snelweg geven om onduidelijke redenen een kleine omweg.
 


Design & © 2008-2019 iiD