MUSEA

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 
Introductie
In Nederland zijn er vele honderden musea. Van klompen tot telefoons, van schilderijen tot spoorwegwagons. Maar welke musea zijn nu echt bijzonder? En welke zijn echt leuk, ook voor kinderen of tieners? Dat zijn ze lang niet allemaal. Op deze site worden een aantal musea op een rij gezet die leuk of bijzonder zijn. Maar er wordt ook geschetst voor wie deze musea toch nog steeds niet leuk zijn, of wat je beter elders kunt gaan bekijken. Kijk dus eerst door de pagina's op deze site heen voordat je een museum gaat bezoeken, dan heb je zeker een betere dag.
 
 
Overzicht van laatst toegevoegde uitjes (of klik in de lijst aan de linkerzijde):
 
Eise Eisinga Planetarium
Het Eise Eisinga Planetarium is gevestigd in een karakteristiek oud woonhuis in het midden van het fraaie Friese stadje Franeker. Het is een bijzonder planetarium omdat de werking van ons planetenstelsel honderden jaren geleden is nagebouwd en aan het plafond van de woonkamer is te zien. Samen met een bezoek aan de rest van Franeker is het een heel leuk uitje in Friesland.
 
Bataviawerf
In Lelystad staat een cultuurhistorische attractie van hoog niveau. Nergens ter wereld staat u zo dicht bij de scheepsbouw van de Nederlandse Gouden Eeuw als hier. Een replica van de Batavia, een schip dat de VOC weer doet herleven.Na de voltooiing van de Batavia is op de werf begonnen met een tweede project ‘De 7 Provinciën', een 17e eeuws oorlogsschip waar Michiel de Ruyter vele zeeslagen mee heeft gevoerd.
 
Archeon
In Alphen aan den Rijn hebben ze helemaal iets aparts. In het Archeon ga je terug in de tijd. Zo hebben ze er dorpen nagebouwd uit de préhistorie en de romeinse tijd, maar ook uit de Middeleeuwen. Je waant je gewoonweg in een ander tijdperk.
 
Anne Frank
Ga terug in de tijd dat de hele wereld voor de tweede keer in oorlog was. De tijd dat de Joden verstopt moesten worden voor de Duitsers. Leer de lotgevallen kennen van acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de 2e wereldoorlog hebben geholpen.(bekend van Anne Frank en haar dagboek). Het huis is te vinden in Amsterdam, aan de Prinsengracht.
 
Hunebed Centrum
In de Drentse plaats Borger bevindt zich, naast het grootste hunebed dat ons land rijk is, ook het Nederlands Informatiecentrum voor hunebedden.
 
Koeien-museum
Dit Nederlands dierenmuseum bevindt zich in een oude Friese stelpboerderij in Nijemirdum. Je vindt er allerlei informatie over de diverse koeien in binnen- en buitenland en verder alles wat ook maar enigszins met deze dieren te maken heeft.
 
Kröller-Müllermuseum
Dit Nederlandse kunstmuseum bevindt zich in de mooie omgeving van Otterlo. Het museum toont kunst uit de 19de en 20ste eeuw, met als hoogtepunt werken van Vincent van Gogh.
 
Limburgs - museum
Het Limburgs museum is een van de drie provinciale musea die de provincie Limburg rijk is. Het stad- en streekmuseum bevindt zich in Venlo en is in 2000 geopend door H.K.H. Prinses Margriet. Het museum vervult een rol in het toegankelijk maken van het culturele erfgoed voor een breed publiek. Door het verleden te kennen en te begrijpen ontstaat een groter en beter begrip van het heden.
 
Madam Tussauds
Een museum in het centrum van Amsterdam met meer dan 100 wassenbeelden van bekende Nederlanders en wereldsterren. Bij Madame Tussauds kun je zien en gezien worden, dus ga op de foto met oude en nieuwe sterren.Hier ervaar je zelf hoe het is om tussen de beroemdheden te staan.
 
Nederlands Stripmuseum
Maak kennis met diverse bekende Nederlandse striphelden zoals Erik de Noorman, Agent 327, Tom Poes en Ollie B. Bommel in het Nederlanse Stripmuseum in Groningen. Dit is echter een kleine greep uit de vele bekenden die je zult tegenkomen in het museum. Het varieert er van hedendaagse helden tot figuren waar opa en oma nog allerlei avonturen mee beleefd hebben in hun jeugd.
 
 


Design & © 2008-2019 iiD