PRETPARKEN

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maďsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 
Introductie
Er bestaan heel wat pretparken: in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk de rest van de wereld. Maar met een gezin zijn ze lang niet allemaal geschikt. En als je als 18-jarige voor het eerst met je vriendje op stap gaat, zijn er pretparken waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Of je bent 14, supercool en je wilt naar de gaafste achtbaan van de wereld. Waar is die dan? Al dat soort vragen worden op deze site beantwoord. Zodat je de dag van je leven kunt beleven en je een pretpark bezoekt dat je geld meer dan waard is. Kijk snel verder!
 
 
Overzicht van laatst toegevoegde uitjes (of klik in de lijst aan de linkerzijde):
 
Movie Park Germany
Pretpark met als thema "film" niet ver over de grens bij Arnhem. Leuk park voor een dagje uit. Het lijkt heel ver, maar is vanuit de meeste plaatsen in Nederland heel goed in een dag heen en weer te rijden.
 
Walibi Holland
Een groot park in Biddinghuizen, Flevoland met tientallen attracties voor jong en oud. Er is vanalles te beleven, maar het is voornamelijk gericht op diegenen die van spanning en avontuur houden. De achtbanen zijn hier de echte publiekstrekkers. Een weekend per jaar worden er in Walibi de Pokémon-dagen gehouden, waar erg veel vooral jong publiek op afkomt.
 
Arsenaal
Heb je je altijd al eens tussen de piraten willen begeven? In Vlissingen ligt een grote maritieme attractie. Het Arsenaal is een groot piratenpark en zeeaquarium aan de Westerschelde.
 
Drievliet
Een familiepark in Den Haag waar iedereen wel naartoe zou willen is park Drievliet. Je kunt er genieten van de vele attracties die er zijn. Ze hebben er snelle achtbanen, maar als mensen meer van het ouderwetse kermisvermaak houden dan zijn ze hier ook op z'n plaats.
 
Duinrell
In Wassenaar, bij Den Haag bevindt zich dit waterrijke vakantie- en attractiepark. Achtbanen, waterattracties, een zwembad, de midgetgolfbaan en een glijbaan zijn enkele attracties waar je je mee kunt vermaken. Verder worden er ook kindershows georganiseerd.
 
Efteling
Het waarschijnlijk bekendste attractie- en sprookjespark van Nederland bevindt zich in Kaatsheuvel. Vrijwel iedereen is in zijn of haar leven wel eens in De Efteling geweest. Als je zeker wilt zijn van een hele leuke dag uit met de kinderen dan speel je hiermee wel op zeker.
 
Familiepark Nienoord
Op een historisch landgoed in de bossen van het Groningse dorp Leek, nabij de A7 Groningen/Drachten, bevindt zich het familiepark Nienoord. Behalve de speeltoestellen die in iedere speeltuin te vinden zijn, hebben ze er ook andere attracties die ervoor zorgen dat de kinderen zich niet vervelen.
 
Hemelrijk - Billybird pretparken
Omdat er geen zee in de buurt is, is er voor de strandliefhebbers in Brabant een prima alternatief. In Volkel ligt Billy Birdpark Hemelrijk voor leuke binnen- en buitenactiviteiten.
 
Klein Zwitserland
Klein Zwitserland in het Limburgse Tegelen is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. Het is één van de belangrijkste toeristische voorzieningen in Noord-Limburg. In de afgelopen zeventig jaar bezochten ruim zes miljoen mensen dit speelpark.
 
Madurodam
Voor iedereen die Nederland wel eens in het klein wil zien is dit een uitstekend dagje uit. Madurodam is gelegen aan de Scheveningse Haven en biedt een keur aan herkenbare plekken in Nederland die hier op schaal zijn nagebouwd.
 
 


Design & © 2008-2019 iiD