Skigebied Tauplitz

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Skigebied TauplitzA-8982 Tauplitz

 
Introductie
Tauplitz is een betrekkelijk klein, familievriendelijk en zeer sneeuwzeker dorp in Steiermark, ten zuidoosten van Salzburg. Met 42 km pistes is het overzichtelijk en voor beginners en niet-al-te-ver gevorderden een aantrekkelijk gebied.
Absoluut doen
De afdaling van de Lawinestein wordt erg gewaardeerd, een mooie rode afdaling die ook lekker breed is. De wat nieuwere afdaling vanaf Mitterstein (met de cabinelift naar boven) begint zwart, maar je kunt hier het eerste stuk ook een vrij smalle blauwe piste nemen. Dat laatste zal niet iedereen aanspreken, maar beter dan je nek breken op de zwarte nietwaar.
Aanraders
Eigenlijk meer een tip: in het middengebied zit een behoorlijk groot vrij vlak stuk, waar allerlei liften op uitkomen. Mik je het echter niet goed uit, dan moet je behoorlijk prikken of lopen. Ofwel de combinatie van liften handig uitkienen, ofwel het laatste stukje behoorlijk doorglijden dus.
Ook leuk
De afdalingen vanaf de Scheiderkogel zijn niet zo lang, maar je kunt wel heel veel verschillende combinaties maken. En er zit ook een aardig stukje zwart bij, hoewel je dan wel weer heel erg snel bij de lift staat.
Laat maar zitten
Het gebied is zo overzichtelijk dat alles wel te doen is. Alleen voor beginners is het soms wat lastig; bijvoorbeeld de dalafdaling naar Tauplitz is maar heel licht rood, dus een beetje rustig aan goed te doen. Ga je de andere kant op, dus de berg op richting de Schneiderkogel, dan lijk je helemaal op een blauwe piste naar beneden te kunnen. Toch is deze, doordat deze piste niet zo breed is, best lastig op sommige plaatsen.
Geschikt voor...
Beginners en licht tot enigszins gevorderden kunnen zich hier goed, en wel een hele vakantie, vermaken. Een uitstapje naar een dichtbij gelegen gebied bij Altaussee is ook nog mogelijk.
Ongeschikt voor...
Echte cracks zullen vast de afdaling vanaf Mitterstein wel kunnen waarderen, mooi stukje beetje zwart aan het begin. En de afdaling van de Lawinestein kent ook een heel aardige afdaling. Maar het meeste is toch te weinig uitdagend of gewoon veel te kort om cracks aan te spreken.
Tips en trucs
De alm is geheel autovrij, maar je kunt er wel verblijven: Parkeren in dorp Tauplitz, met de lift en spullen naar Tauplitzalm en je kunt in de ochtend meteen vanuit het hotel de piste op zonder te hoeven wachten op de lift.
Prijs oordeel
De prijs voor een 42 km piste is toch eigenlijk best aan de stevige kant. Daar krijg je wel een vriendelijk gebied met korte wachttijden bij de liften voor terug.
Lengte bezoek
Voor beginners en licht gevorderden zeker een vakantie waard, eventueel in combinatie met het skigebied bij Altaussee (Loser). Voor gevorderden is het zeker een leuke dag, en cracks kunnen beter een gebied verderop opzoeken, tenzij alleen in Tauplitz sneeuw is te vinden.
Goed om verder te weten
Hoewel Tauplitz een heel sneeuwzeker gebied is, gaat het seizoen toch niet tot mei door. Wil je dus vrij laat in het seizoen nog gaan skiën, check dan zeker of de liften nog draaien.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Zowel in Tauplitz als op de alm zijn overnachtingsmogelijkheden te vinden. Horeca is er op de alm ook zeker genoeg, zelfs in het hoogseizoen kan het er nog rustig ogen.
Praktische info
Tauplitz ligt ten zuidoosten van Salzburg. Vanuit Nederland is het het beste om ten oosten van Munchen, via de A3 / A8 te rijden. Munchen is dus te vermijden op de reis, en Tauplitz ligt ook niet ver van de snelweg.
 


Design & © 2008-2019 iiD