Speelstad Oranje

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Speelstad Oranje


Klik hier voor website

Oranje 8
9416 TC Oranje

0592-458080
 
Introductie
In de plaats Oranje, gemeente Midden-Drenthe, bevindt zich dit grote overdekte speelparadijs. Qua oppervlakte is het vergelijkbaar met vier voetbalvelden. Er zijn diverse speeltoestellen zoals glijbanen en klimtoestellen, maar ze hebben ook enkele spectaculaire attracties zoals een heus schommelschip en een achtbaan in de schemering.
Absoluut doen
Wat je hier ervaren moet hebben is de achtbaan. Voor de wat kleinere kinderen vanaf 4 jaar is het echt geweldig, maar in feite vindt iedereen het leuk om in een mooie draak rond te suizen bij schemerlicht. Er zijn ook diverse lange glijbanen die de pret verhogen.
Aanraders
Zeker niet te missen zijn de botsbootjes en de zweefmolen. Samen griezelen in het spookhuis, jezelf bekijken in de lachspiegels, je uitleven op een van de trampolines, schommelen op de familieschommel en natuurlijk een balletje slaan op de 18-holes midgetgolfbaan zijn eveneens leuk om te ervaren.
Ook leuk
Verder zijn er nog allerlei leuke dingen zoals het electronisch sjoelen, tafelvoetbal, de paardencarrousel en tafeltennis.
Laat maar zitten
Enkele dingen die nou niet echt de moeite waard zijn, zijn de looptonnen en -schijven, de kanobaan en de hobbelpaardjes. Die zijn als het ware net even te simpel te noemen.
Geschikt voor...
Kinderen vanaf 2 jaar tot en met een jaar of 13 kunnen zich hier heerlijk vermaken. Ouders en grootouders kunnen hier hun kinderen en kleinkinderen fijn mee naartoe nemen om een leuk dagje uit te beleven.
Ongeschikt voor...
Ondanks een lift en een aangepast toilet wordt er verder weinig tot geen rekening gehouden met de mindervalide medemens. Kinderen die de leeftijd van 13 jaar reeds gepasseerd zijn, vinden er hier ook niks meer aan.
Tips en trucs
Als het buiten droog weer is, dan is het hier vaak wat rustiger. Het is slim om de achtbaan als eerste te bezoeken, daar het hier de gehele dag door vrij druk is. Koop bij binnenkomst meteen consumptiebonnen omdat je in het park zelf namelijk niet met geld kunt betalen.
Prijs oordeel
De entreeprijs is laag. Je betaalt er 12,50 euro per persoon, kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang en alle attracties zijn voor de gehele dag bij deze prijs inbegrepen.
Lengte bezoek
Je kunt je er de gehele dag vermaken. Het bestaat uit diverse verdiepingen en er is voor elk wat wils. Natuurlijk blijft het moeilijk om een kind hebt dat alles na een keer al moe is de hele dag bezig te houden.
Goed om verder te weten
Eten en drinken mag je hier jammer genoeg niet meer zelf meebrengen. Ze hebben er speciale verjaardags- en schoolarrangementen. Er zijn uitgiftebuffetten en voldoende terrasjes om te zitten. Er is een tuin speciaal voor de rokers aanwezig en het parkeren is er gratis.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Er zijn genoeg plekjes waar je wat kan drinken en wat kan eten, al zijn het meestal pannenkoeken en frites. Hier is het wel vaak druk. In de buurt van Oranjestad zijn enkele campings en er zijn vakantiehuisjes te huur voor diegene die dat willen.
Praktische info
In de vakantieperiodes en op feestdagen zijn ze geopend vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. In de overige periodes zijn ze op dinsdag en donderdag gesloten, en op maandag en woensdag wat eerder dicht. Voor de meest actuele openingstijden kun je het beste de website bezoeken.
 


Design & © 2008-2019 iiD