Stedelijk museum

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Stedelijk museum


Klik hier voor website

Magistratenlaan 100
5223 MB 's-Hertogenbosch

073-6273680
 
Introductie
Het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch, dat vandaag de dag ook bekend is onder de naam SM's, is een jong en levendig museum met verzamelingen van hedendaagse kunst en vormgeving. Het museum is in het bezit van een internationale kunstcollectie. Opvallend zijn vooral de levendige kleuren die gebruikt zijn in het publieksgedeelte van het museum.
Absoluut doen
Er zijn diverse zeer gevarieerde exposities en tentoonstellingen te bewonderen. Het museum maakt hierbij gebruik van schilder-, teken- en beeldhouwkunst tot performances, installaties en het gebruik van nieuwe media. Er komt werkelijk van alles aan bod en vooral het interactieve maakt deze tentoonstellingen vaak interessant en aantrekkelijk.
Aanraders
De in keramiek en sieraden gespecialiseerde verzamelgebieden , die in het oude Bossche Paleiskwartier te zien zijn. Ze hebben een klein retrospectief karakter en zijn de moeite van het bezichtigen meer dan waard. Voor kinderen vanaf een jaar of 6 zijn er diverse workshops, waarbij ze zelf een kunstwerk mogen maken.
Ook leuk
Er zijn vaak onverwachts werken te zien van zeer bekende kunstenaars wat het bezoek net weer dat beetje meer geeft. Er is eveneens de mogelijkheid om een kinderfeestje te vieren. Dat is natuurlijk heel apart en een hele ervaring voor uw kind.
Laat maar zitten
Als je helemaal niet van kunst houdt en je hebt er een hekel aan om te bekijken wat andere zoal bedacht en gemaakt hebben dan kun je maar beter ergens anders naartoe gaan.
Geschikt voor...
Het is in feite geschikt voor iedereen die graag naar kunst kijkt. Het is helemaal niet aan leeftijd gebonden. Voor de kinderen hebben ze speciale workshops, dus die kunnen zich ook prima vermaken.
Ongeschikt voor...
De kleinere kinderen hebben weinig vermaak in dit museum. Helaas is er voor kinderen beneden de 6 jaar in feite niks interessants te zien en te beleven.
Tips en trucs
Er is de mogelijkheid om vriend van het SM's te worden. Dan betaal je eenmalig 35 euro en dan krijg je behalve het gehele jaar vrij entree een nieuwsbrief, enkele keren per jaar de brochure en een gratis rondleiding met kop koffie na openingen van tentoonstellingen. Scholieren, studenten en werkenden tot 25 jaar hebben gratis toegang via SM's Friends.
Prijs oordeel
De entreeprijs is erg laag te noemen. Los van het feit dat er vele mogelijkheden zijn om gratis toegang te krijgen bedraagt de normale toegangsprijs nog geen 5 euro.
Lengte bezoek
Met een bezoek aan dit museum ben je toch al gauw enkele uurtjes zoet. Het is niet zo dat je je er een hele dag kunt vermaken, maar een halve dag is goed te doen.
Goed om verder te weten
Het SM's bereidt in samenwerking met Kunstboeken Motta de inrichting voor van een bookshop in het vrij toegankelijke gedeelte van het museum. Naast de eigen uitgaven van het museum, tref je hier een interessante selectie publicaties aan over (actuele) beeldende kunst en vormgeving. Er is in het museum tevens een mogelijkheid om kunst te lenen.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Het museumcafé is een hippe ontmoetingsplaats waar men voor een lage prijs kan genieten van een kop koffie of een kleine versnapering. Ze verzorgen ook op originele wijze de catering van bijeenkomsten. In de stad zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden, maar om speciaal te boeken bij een hotel omdat je een museum wilt gaan bezoeken, is wellicht overdreven.
Praktische info
De openingstijden zijn op dinsdag tot en met zondag van 13:00 - 17:00 uur. Voor de meest actuele tijden is het echter raadzaam om te website te bezoeken. Vanwege diverse wegwerkzaamheden in en rondom Den Bosch kun je het beste op internet kijken bij www.wegwijsa2.nl voor de actuele situatie in de stad.
 


Design & © 2008-2019 iiD