Tivoli

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Tivoli


Klik hier voor website

Oude Kleefsebaan 116
6571 BK Berg en Dal

024-6844444
 
Introductie
Een middelgroot amusementspark dat gelegen is in Berg & Dal, bij Nijmegen (Gelderland). Er zijn diverse attracties die leuk zijn, maar de echte sensationele avonturen ontbreken er. Het park is dan ook meer bedoeld voor de jongere kinderen die er niet te ver vandaan wonen. Je moet er niet echt speciaal naartoe gaan als je er ver vanaf woont.
Absoluut doen
Wat de kinderen daar absoluut meegemaakt moeten hebben is een ontmoeting met Tiffi & Toffi. Deze twee vrolijke entertainers maken je echt aan het lachen en doen er werkelijk alles aan om je kinderen een onvergetelijke dag te geven. Ook het Superslide luchtkussen geeft veel klim-, klauter- en glijplezier.
Aanraders
Leef je uit in de achtbaan, ga mee met de trein van Harm’s Kippenfarm of maak een rondje in de grote draaimolen. Ook de nieuwe attracties De Buggy’s (zelf rijden in een auto terwijl je ouders aan de kant staan) en de Regenboogreis, (ontdekken waar de regenboog vandaan komt) zijn erg leuk om te doen.
Ook leuk
Probeer de botsboten eens, een soort botsauto's in het water. De BeeBee geeft je een rare kriebel in je buik en natuurlijk zijn de trampolines ook altijd leuk om je even op uit te kuren. Net als bij de Efteling hebben ze er een Ezeltje strekje. Voer een muntje in en probeer daarna je goudstuk te vangen. Of je gaat gezellig samen naar de midgetgolf. (dit is niet inbegrepen bij de entreeprijs)
Laat maar zitten
De zweefmolen en het minireuzenrad zijn waarschijnlijk een beetje te kinderachtig en eenvoudig. Deze zijn te vergelijken met reguliere kermisattracties en enkel iets voor de allerkleinsten.
Geschikt voor...
Het is een leuk overzichtelijk park voor ouders met jonge kinderen, maar als je je 12e jaar nadert, dan begint het toch wel saai te worden en zijn er zeker leukere parken te vinden voor je. Het is meer iets voor de kleine kinderen die onder begeleiding van hun papa of mama kunnen rondrennen, ravotten en genieten van de kleine bezigheden.
Ongeschikt voor...
Voor de ietwat grotere kinderen is het park geen aanrader. Rond de 12 jaar heb je het hier helemaal snel gehad. Er valt niks spectaculairs te beleven voor de iets stoerdere kinderen. Slecht weer is eveneens funest, daar het meeste buiten te beleven is.
Tips en trucs
Bij lekker weer is het goed te doen en er zijn gezellige terrasjes met leuke buitenactiviteiten. Verder is het een goed idee voor een schoolreisje of verjaardag met jonge kinderen.
Prijs oordeel
De prijs is er niet hoog, maar het is dan ook niet te vergelijken met de grote parken. Je moet er niet al te veel van verwachten.
Lengte bezoek
Een korte dag is genoeg om het allemaal te hebben beleefd. Het is leuk voor een half dagje rondlopen en genieten van je vrolijke kinderen bij de kleine attracties. Het is niet geschikt voor een volle dag lol en plezier, maar even spelen kan ook leuk zijn.
Goed om verder te weten
Wanneer het weer even niet meezit dan is er altijd nog de binnenspeeltuin, “Circus Fun City”. Voor de volwassenen is er verder een casino, “Hi-five”. Deze is apart te bezoeken.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
Op het park bevindt zich een restaurant, AnyTyme de Wigwam. In en rondom het park zijn er geen overnachtingsmogelijkheden, maar dat is ook overbodig. In een paar uren heb je het wel gezien en als je van ver moet komen dan rijd je waarschijnlijk een aantal van dit soort parken voorbij.
Praktische info
Het park is geopend van april tot november. Voor de meest actuele tijden kun je het beste op hun website kijken. Het park is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer.
 


Design & © 2008-2019 iiD