WINTERSPORT

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
Kröller-Müllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - Maïsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 
Introductie
Wintersport is een activiteit die veel mensen heeft gegrepen. Er zijn zelfs heel veel mensen die liever de zomervakantie laten schieten dan de wintersportvakantie. Het is ook lekker om buiten bezig te zijn, en natuurlijk, aan het eind van de dag de apres ski moet niet worden vergeten. Toch zijn lang niet alle skigebieden gelijk en het kiezen van het juiste gebied is nog niet eenvoudig. Op deze site worden skigebieden kritisch onder de loep genomen en beschreven.
 
 
Overzicht van laatst toegevoegde uitjes (of klik in de lijst aan de linkerzijde):
 
Skigebied Flachau
Flachau is het middelpunt van het skigebied Salzburger Sportwelt, net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Niet alles is op elkaar aangesloten, maar de pistes in dit gebied zijn goed voor een mooie skivakantie. Flachau is dan goed voor een of enkele dagen, en ook met de apre ski zit het hier wel goed.
 
Skigebied Zauchensee
Zauchensee maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt, een groot skigebied net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Hier is echt te zien hoe goed verzorgd een skigebied kan zijn. Een fraaie ondergrondse parkeergarage, een winkelcentrum achtige entree en daarna prima pistes. Totaal 44 km, maar via Flachauwinkl kun je naar Kleinarl skieen. In de buurt, maar niet aansluitend, is het kleinere gebied van Altenmarkt te vinden en iets verder, het middelpunt van de Salzburger Sportwelt: Flachau. Zauchensee is echter absoluut een zelfstandig bezoek waard.
 
Skigebied Gerlitzen
Gerlitzen ligt in het zuidoosten van Oostenrijk, al dichtbij Slovenië. Het is dus bepaald niet heel dichtbij gelegen, en met 60 km pistes ook niet bijzonder groot. Toch kunnen skiërs zich hier best vermaken, vooral doordat de afdalingen van letterlijk het topje van de berg (op 1911 m) behoorlijk lang zijn. Jammer genoeg zijn het er dus niet zoveel, maar voor beginners, lichtgevorderden en gevorderden is er voldoende uitdaging te vinden.
 
Skigebied Tauplitz
Tauplitz is een betrekkelijk klein, familievriendelijk en zeer sneeuwzeker dorp in Steiermark, ten zuidoosten van Salzburg. Met 42 km pistes is het overzichtelijk en voor beginners en niet-al-te-ver gevorderden een aantrekkelijk gebied.
 
Skigebied Filzmoos
Filzmoos maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt, een groot skigebied net onder Salzburg, dus niet ver over de grens onder München. Het is een gemoedelijk dorpje met slechts zo'n 13 km pistes, maar voor beginners toch een gebied om meer dagen te verblijven, voor gevorderden zeker een leuk dagje vermaak. De apres ski stelt niet veel voor, en de avonden zijn erg rustig, maar gezinnen kunnen hier een prima verblijf vinden. De rest van de Salzburger Sportwelt, bijvoorbeeld Flachau met een groot aantal pistes, is nog wel een klein halfuurtje rijden.
 
Skigebied Winterberg
Skigebied winterberg is voor Nederlanders misschien wel het meest bekende skigebied van Duitsland. Het is niet het grootste, niet het mooiste, maar wel redelijk dichtbij (4 uur van Utrecht), en heeft met 37 km en 28 liften toch een aardige omvang. Voor een dag skiplezier, met vroeg opstaan er gratis bij, is het zeker geschikt.
 
 


Design & © 2008-2019 iiD