Antwerpen - Zoo

HOME
 
PRETPARKEN
Arsenaal
Attractiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Bobbejaanland
Drievliet
Duinrell
Efteling
Familiepark Nienoord
Hemelrijk - Billybird pretparken
Klein Zwitserland
Madurodam
Movie Park Germany
Neeltje Jans
Phantasialand
Pretpark de Valkenier
Speelstad Oranje
Tivoli
Toverland
Walibi Holland
Wunderland Kalkar
 
DIERENTUINEN
Antwerpen - Zoo
Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Emmen
Diergaarde Blijdorp
Dolfinarium Harderwijk
Safaripark Beekse Bergen
Apenheul
Artis
 
MUSEA
Anne Frank
Archeon
Bataviawerf
Eise Eisinga Planetarium
Hunebed Centrum
Koeien-museum
KrŲller-MŁllermuseum
Limburgs - museum
Madam Tussauds
Nederlands Stripmuseum
Openluchtmuseum - Ootmarsum
Spoorwegmuseum
Stedelijk museum
Zeeuws museum
 
SLAPEN
't Torentje
Center Parcs - Cottages
Disneyland Hotel
Efteling Hotel
Ponypark City
Rotterdam - Cruise Hotel
 
DOE DINGEN
Amsterdam - Gay Parade
Amsterdam - Haven fietsen
Amsterdam Boats - Varen
Batavia Stad
Berendonck - Recreatiegebied
Boomkroonpad
Brussels - Film Festival
Center Parcs - Zwemmen
Cuijk - De zeven dwergen
Cuijk - Fietsen
De Buiten Bazaar
De Klimbanaan
Deventer - Paardentram
Drielandenpunt
Giethoorn
Hart Beach - Surfles
Indoorskydive
Lelystad - Vliegles
Maasbree - Ezelwandeling
Malden - MaÔsdoolhof
Mookerhei - Fietsen
Olround - Bowlen
Sanadome
Scheveningen - Badplaats
Stad Safari
Wijchen - Huifkartocht
 
EVENEMENTEN
50plus Beurs
Amsterdam - Sensation
HISWA
Lowlands
Nijmeegse - Vierdaagse
Sneekweek
Vrije Markt Cuijk
Zandsculpturen
Zomercarnaval
 
WINTERSPORT
Skigebied Filzmoos
Skigebied Flachau
Skigebied Gerlitzen
Skigebied Tauplitz
Skigebied Winterberg
Skigebied Zauchensee
 
LINKS
 
 

Antwerpen - Zoo


Klik hier voor website

Koningin Astridplein 26
2018 Antwerpen

0032 3 202 45 40
 
Introductie
De Antwerpse Zoo is ťťn van de oudste dierentuinen ter wereld en de oudste dierentuin van BelgiŽ. De Zoo vormt het groene hart van de stad. Het ligt vlakbij het Centraal Station en wordt bevolkt door meer dan 5.000 dieren. In 2007 werd de Zoo uitgeroepen tot de mooiste en best bewaarde 19e eeuwse stadsdierentuin ter wereld, vanwege de mooie parkaanleg en oude architectuur.
Absoluut doen
De Hathi Mahal, wat olifantenpaleis betekent. Een unieke Egyptische tempel waar je naast olifanten ook giraffen en anoaís, oftewel dwergbuffels kunt bekijken. Verder is het Hippotopia ook een bezoekje waard. Dit is een compleet nagebouwd moerasgebied. De Zoo wil hiermee de biotoop van de sterk bedreigde moerasgebieden belichten. Naast nijlpaarden zijn hier ook kroeskoppelikanen en Maleisische tapirs te zien.
Aanraders
Voor mensen die niet bang zijn in het donker is er in de Zoo ook een planetarium. Hier fonkelen de sterren zelfs overdag, zie je in een half uur de zon op- en ondergaan en leer je alles over de maanstanden. Het historische karakter van de Zoo is het beste voelbaar in het Aquarium. Het gebouw, dat stamt uit 1908, doet een beetje ouderwets aan. Toch moet je het zeker bezoeken. Alleen al voor een wel heel speciaal diertje; het zeepaardje. Sta even stil bij deze bijzondere diertjes met hun gracieuze bewegingen.
Ook leuk
Het vogelhuis met een grote verzameling aparte en kleurrijke vogels zoals de gestreepte kiwi en de steltlopers. Je kunt echter veel meer zien dan alleen dieren. Kijk eens goed om je heen en let op de mooie architectuur. De gebouwen waarin de dieren leven zien er stuk voor stuk prachtig uit.
Laat maar zitten
Bij slecht en vooral koud weer is de kans groot dat veel dieren die normaal buiten zitten, verhuizen naar binnen. Buiten valt er dan een stuk minder te zien, maar de Zoo heeft wel het voordeel dat er genoeg gebouwen zijn waar je binnen naar dieren kunt gaan kijken.
Geschikt voor...
De dierentuin is prachtig voor dierenliefhebbers van jong tot oud. Een groot percentage van de bezoekers bestaat uit gezinnen met jonge kinderen, maar ook volwassenen en ouderen komen hier aan hun trekken. De enige voorwaarde is dat je van dieren houdt.
Ongeschikt voor...
Het is natuurlijk logisch dat als je niets met dieren hebt, je beter niet naar een dierentuin kunt gaan. Hou je echter wel van dieren dan zou het bij slecht en koud weer kunnen zijn dat een bezoek niet biedt wat je er van verwacht had.
Tips en trucs
Koop een B-Dagtrip ticket op een Belgisch station. Dit is een combinatiekaartje dat geldt als trein- en entreekaartje binnen BelgiŽ. Het is voordelig en praktisch, want je krijgt korting en hoeft niet meer bij de kassa in de rij te staan. Op de website is echter ook een gewoon kaartje te bestellen. Op drukke dagen kan dit veel tijd schelen. Als je in een schoolvakantie de Zoo wilt bezoeken, kijk dan even of de scholen in BelgiŽ ook vakantie hebben, want als dit niet zo is kan het er een stuk rustiger zijn. Ook een bezoek op een Nederlandse feestdag die in BelgiŽ niet gevierd wordt, scheelt het veel drukte.
Prijs oordeel
De normale prijs die volwassenen moeten betalen is aan de hoge kant. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen en kinderen van 3 tot 11 jaar, 60 plussers en mindervaliden krijgen korting. Groepen vanaf 15 personen hebben in de Zoo een streepje voor. Die krijgen, behalve een groepskorting op de toegangsprijs, ook een leuke rondleiding en een exclusief bezoek achter de schermen.
Lengte bezoek
Een bezoek aan de Zoo duurt ongeveer een halve dag en omdat je er geen hele dag mee gevuld krijgt is het wellicht een idee om het te combineren met een andere bezienswaardigheid in Antwerpen.
Goed om verder te weten
De Zoo ligt midden in het centrum van Antwerpen, bij het Centraal Station. Ook zijn er diverse ondergrondse parkeergarages te vinden op wandelafstand.
Horeca / overnachtingsmogelijkheden
In de dierentuin zijn diverse horecagelegenheden. Er is een Grand Cafť, twee self-service restaurants, een hamburger- en een wafelkraam. Verder zijn er een aantal plaatsen in de dierentuin waar je prima kunt picknicken. Je kunt je eigen eten meenemen, maar het is ook mogelijk een speciale lunchbox te kopen die je kunt opeten op een van de picknickplaatsen. Een overnachting boeken in Antwerpen is geen enkel probleem, want in de stad zijn genoeg hotels te vinden.
Praktische info
De Zoo is alle dagen open vanaf 10 uur. De sluitingstijd varieert aan de hand van het seizoen. Het planetarium is dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van de Zoo. Er worden zowel kindervoorstellingen als voorstellingen voor volwassenen gegeven door een gids. Voor de actuele tijden kun je terecht op www.zooantwerpen.be
 


Design & © 2008-2019 iiD