Archeon – Alphen a/d Rijn

Museum waarin de préhistorie, de romeinse tijd en de Middeleeuwen zijn te zien en vooral te beleven.

Locatie

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen a/d Rijn
0172 – 447 744
Archeon

Introductie

In Alphen aan den Rijn hebben ze helemaal iets aparts. In het Archeon ga je terug in de tijd. Zo hebben ze er dorpen nagebouwd uit de préhistorie en de romeinse tijd, maar ook uit de Middeleeuwen. Je waant je gewoonweg in een ander tijdperk.

Absoluut doen

Er zijn drie verschillende periodes uit de geschiedenis te zien en te ontdekken. De prehistorie, de romeinse tijd en de Middeleeuwen worden weer tot leven gebracht door middel van gebouwen uit die tijd, verklede mensen en de spullen die destijds gebruikt werden.

Aanraders

Neem een kijkje bij het toernooi om de hand van de prinses, Wie denk jij dat de wedstrijd wint? Gaat het door jou aangemoedigde team of speler misschien wel winnen? Geloof maar dat er weer om zal gaan spannen.

Ook leuk

Je kunt zien hoe gereedschappen en gebruiksartikelen worden gemaakt door de bewoners van het museum. Of kijk eens bij een van workshops en ga zelf aan de slag met vuur maken, hunebedsteen trekken, speerwerpen, romeinse massage of leer schrijven zoals ze het in de Middeleeuwen deden.
Natuurlijk kun je ook lekker zitten kijken hoe de stoere gladiatoren met elkaar in gevecht zijn.

Laat maar zitten

(geen informatie)

Geschikt voor…

Het is er in feite voor iedereen geschikt. Kinderen van 2 tot 16 jaar kunnen leuk met vanalles meedoen en lekker in de buitenlucht zien hoe de mensen vroeger leefden.

Ongeschikt voor…

Bij regenachtig weer is het er niet zo geweldig. Je moet nogal vaak een stuk lopen tussen de verschillende gebouwen en die gebouwen liggen flink uit elkaar. Ook kan het zijn dat de toneelstukken worden afgelast bij slechte weersomstandigheden.

Tips en trucs

Probeer vroeg in het seizoen alvast online een kaartje te kopen. Dit kan een leuke korting opleveren.

Prijs oordeel

De prijs is eigenlijk te hoog. Maar een museum waar zoveel zorg aan besteed wordt is gewoon duur.

Lengte bezoek

Trek er gerust een complete dag voor uit, want die heb je echt wel nodig als je echt alles gezien wilt hebben hier.

Goed om verder te weten

Voor de allerkleinsten (0 tot 6 jaar)zijn er in hier stoere ridders, lieve dieren, een geweldige speeltuin en een doolhof. Ze kunnen prehistorische muziek maken, meedoen aan de middeleeuwse kinderspelen of meehelpen bij een romeinse soldaat.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ga eens uit eten in stijl in de romeinse herberg of in het middeleeuws klooster. Ze hebben er geen standaard menukaart, maar meer iets voor de echte liefhebbers.

Praktische info

Het Archeon is elke dag geopend, behalve op maandag. Voor het meest actuele is het slim om de website te bekijken.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019