Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een pretpark met veel attracties in een cowboyachtige sfeer. In sommige delen waan je je op een grote kermis maar het is niet voor niets een heel druk bezocht attractiepark vlakbij Slagharen. Je kunt overnachten op het park zelf en dat zullen veel kinderen niet erg vinden. Elke middag een parade.

Locatie

Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen
0523 – 68 30 00
Attractiepark Slagharen


Wat is er te doen?

Vakantiepark en Attractiepark in Slagharen. Het is een vrij groot park waar jaarlijks veel bezoekers komen. Er zijn heel veel vaak kermisachtige attracties, verdeeld over 2 gebieden. Daartussen een straat met winkeltjes, restaurants en entertainmenthallen. De wachttijden blijven bij de meeste attracties meestal binnen de perken. De hele dag door zijn er extra Disney-achtige optredens, de sfeer in het park is zeker prettig.

Er zijn ook ruimschoots mogelijkheden om op het park zelf te overnachten.

De rapportcijfers

De volgende rapportcijfers zijn uitgedeeld voor de attracties:

Mine train – 7
Ripsaw falls (boomstam) – 8
El torito – 7,5
vrije val – 8
Apollo – 7
Skilift 7
Autos – 6 (voor kleintjes)
Wild west adventure – 7,5
Eagle – 7
Rode achtbaan (gold rush) – 9,5
Enterprise – 7,5
Tomahawk – dicht
Pirate – weg/nergens gezien
Foggs Trouble – voor kleine kinderen
Big wheel – 7
Chuck wagons – voor kleine kinderen

Behalve de gold rush (de nieuwe achtbaan) is er eigenlijk niet super veel bijzonders aan het park ten opzichte van andere pretparken. het is wel leuker dan Hellendoorn omdat alles in het wilde westen thema is en in Hellendoorn is er niet echt een overkoepelend thema. Maar kwa attracties is er niet veel speciaals aan, leuk voor een daguitje maar niet voor meerdere keren per jaar.

Absoluut doen

De Droomboot is niet te missen hier. Gaat niet supersnel, maar wel helemaal meermalen over de kop, een gekke ervaring. Wil je nog wat wilder, dan is de Enterprise aan te raden: keihard en alleen maar over de kop. In El Teatro draait een spannende 4d film, die zeker vergeleken met andere parken een topper is.

Tot slot de Hara Kiri, een simpele attractie waarbij je met bootjes naar beneden glijdt. Gaat toch best hard, en je kunt met zijn tweeen een leuk wedstrijdje doen.

Aanraders

Slapen in een echte indianen wigwam op het park zelf is voor veel kinderen eenvoudigweg geweldig natuurlijk! Een aantrekkelijk alternatief is een (mid)week in Ponypark city, dat een kleine 5 kilometer van het Attractiepark afligt. Daar kun je huisjes huren inclusief een pony, voor meisjes tot 12 jaar (maximum) helemaal het einde. Jongens zie je er niet veel, maar het kan natuurlijk wel. Bij Ponyparkcity is altijd de entree tot het Attractiepark inbegrepen.

Ook leuk

De Looping Star is zeker niet de grootste achtbaan in Nederland, maar toch leuk om (meermalen) te doen. De snelheid blijft er tot het eind goed in.
De KidsClub. De kinderen doen mee aan leuke activiteiten zoals badmintonnen, kleien en waterballonnen gooien. Alles georganiseerd rondom de camping.

Het avondentertainment, ouderwets bingoën of een muzikale show. (voor de ouderen).

Laat maar zitten

Er zijn toch nogal wat attracties die je ook op de kermis ziet. Wel aardig natuurlijk, maar de meeste zul je of al vaker hebben gedaan, of helemaal niks vinden.

Het waterorgel was vast bij de opening van het park in 1963 best leuk. Ook de jubileumtentoonstelling uit 2003 is toch echt alleen maar voor degenen die verder helemaal stuk zitten. En tot slot: bij slecht weer (vrijwel alles is buiten) helaas….het is dan natuurlijk wel een stuk rustiger!

Geschikt voor…

Voor gezinnen, jonge stelletjes, groepen jongeren en anderen die van niet al te ingewikkeld vermaak houden. Voor kinderen van 4 t/m 16 jaar is het absoluut een prima park maar er zijn genoeg attracties die je niet snel kinderachtig zult vinden.

Ongeschikt voor…

Boven de 20 en geen kinderen? Ga naar IJsland, Texel of kanovaren in de Franse Alpen, maar niet naar Attractiepark Slagharen. Of ben je de zuurpruimkoning van Nederland? Zoek een grot.

Tips en trucs

Op het park is een buiten- en binnenzwembad. Kom je voor een dagje naar Slagharen dan kun je die gerust overslaan, maar heb je een huisje of sta je op de camping: neem de zwemkleding dan zeker mee.

Prijs oordeel

Voor een combinatie van overnachten en gratis toegang tot het vakantie en attractiepark Slagharen is het redelijk te doen qua toegangsprijs.

Lengte bezoek

In een dag kun je niet alles doen wat er te doen is, maar dat wil je waarschijnlijk ook niet. Gezien de mogelijkheden met camping, huisjes, wigwams, restaurants, zwembaden en dergelijke is een weekend of week zo gek nog niet. Zeker niet als je ook nog een eind moet rijden voor je er bent.

Goed om verder te weten

Het kan met schoolreisjes laat in het voorjaar best flink druk zijn, en ook doordat veel mensen op het park verblijven is het in dit attractiepark behoorlijk bevolkt. Het is echter ook flink groot, er zijn veel attracties, dus de wachttijden vallen meestal nogal mee.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn enkele mooie/gezellige themarestaurants aanwezig. Hotel, camping, staanplaatsen en chalets voor leuke overnachtingen ook aanwezig.

Of boek een huisje in “ponyparkcity”, 5 km verderop. De huisjes daar zijn voor het grootste deel behoorlijk basic maar je krijgt er een pony bij. En dat vinden de meeste meisjes……ehhh…geweldig! Je hoeft geen paardrij-ervaring te hebben. Ook leuke shows inbegrepen.

Praktische info

Open vanaf begin april tot november.
(Kijk voor de meest actuele tijden op de website van het park)

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 1 mei 2019