Avonturenpark Hellendoorn

Middelgroot pretpark op de Sallandse heuvelrug, logischerwijs vlakbij Hellendoorn. 

Locatie

Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn
0548 – 65 55 55
Avonturenpark Hellendoorn

Rapportcijfers Avonturenpark Hellendoorn

De pretpark en achtbaantesters van IsDitLeuk.nl gaven de volgende rapportcijfers aan de attracties in Avonturenpark Hellendoorn:

Jungle monster – 7,5
Donderstenen – 6,5
Dombomolen – niet getest, alleen voor de heel kleine kinderen
Wildwaterbaan – 8
Rioolrat – 7,5
Discovery club – 7,5
Stunt show – 8,5
Balagos – 7,5
Drakennest – 8
Boomstammen – 8
Zweefmolen – 7
Monorail – 7
Galjoen – niet getest

Introductie

Avonturenpark met zo’n 30 attracties en meermalen per dag een show in Overijssel. Het is fraai gelegen in de bossen. Niet heel groot, maar daardoor wel overzichtelijk en meestal niet idioot druk. Naast de attracties die je overal vindt hebben ze er zeker een aantal die de moeite zeker waard zijn. Het is een park, niet speciaal om naar toe te gaan als je er 200km voor moet rijden, maar woon je een beetje in de buurt of ben je met kinderen op vakantie in de omgeving? Dan is het zeker de moeite waard.

Absoluut doen

De rioolrat was bij de opening een sensatie, en nu, na vele jaren, nog steeds leuk. Deze achtbaan is helemaal in het donker, en alleen al de toegang brengt je in rioolsferen… Verder is de Sungai Kalimantan, een waterbaan midden in het park, een absolute aanrader. Mooi gemaakt, en wie weet word je ook nog wel kletsnat…maar het valt meestal wel mee.

Tot slot is er elke dag een of meermalen een show die ook echt een bezoek waard is, een stoere stuntshow. Kun je meteen bijkomen van het lopen door het park.

Aanraders

De Balagos, een achtbaan met looping en kurkentrekker is zeker een aanrader. Niet de hoogste of snelste in Nederland, maar wel een sympathieke en het gaat hard genoeg de eerste keer dat je er in zit. De Wildwaterval die je daar vlakbij vindt is zeker ook leuk om een keer te doen. En gek genoeg is de Piraat Enterhaak, een eenvoudige maar wel heel grote draaimolen, ook iets om niet over te slaan.

Ook leuk

Het Galjoen, een schommelschip, vind je in elk pretpark, dus voor de liefhebbers zullen we maar zeggen. Als je er toch bent kun je ook binnenlopen in de Casa Magnetica, waar je in een kleine show ballen naar boven ziet rollen en meer gekke effecten meemaakt. Uit het publiek mogen sommige anderen het ook proberen, dus geen trucs. Helemaal aan de andere kant van het park staat de Discovery Club, ook heel aardig om te doen.

Of misschien nog de Dino Sky, op een grote dinosaurus zitten en trappen maar! Je gaat boven de grond en via een rail erop uit om ver boven het park uit te komen.

Laat maar zitten

Het doolhof en de dombomolen is echt alleen voor de allerkleinsten een leuke belevenis.

Geschikt voor…

Gezinnen met kinderen. Voor de jongste kinderen is een apart gedeelte: Dreumesland. Ook de wat oudere kinderen kunnen zich hier vermaken en er lopen opvallend veel tieners rond.

Ongeschikt voor…

Iedereen die op zoek is naar de snelste en grootste attracties, die zijn elders…. Ook stellen 20+ zonder kinderen zijn hier alleen te vinden als ze verdwaald of van Japanse origine zijn.

Tips en trucs

Na 15:00 bestaat er altijd de korting van 50% (op de normale entreeprijs). Het wordt dan ook al wat rustiger, dus dan kun je toch zeker nog het nodige doen.

Prijs oordeel

Voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassen geldt hetzelfde tarief, 55+ ers hebben korting. De prijs voor met name jongere kinderen is eigenlijk wel aan de stevige kant. Online tickets bestellen levert een kleine korting op, altijd meegenomen.

Lengte bezoek

Je kunt er na genoeg lopen, eten en beleven een leuke dag vol maken. Kom je alleen voor de highlights, dan ben je eigenlijk na een dikke halve dag wel klaar.

Goed om verder te weten

Je kunt er niet overnachten maar er zijn wel leuke plaatsjes en gebieden/bezienswaardigheden in de buurt te vinden. Er is ruime (betaald) parkeergelegenheid, maar ook met openbaar vervoer is het behoorlijk goed te doen.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Bungalowparken, hotels en campings in de omgeving genoeg, het is een toeristisch gebied.

Praktische info

Geopend april t/m november.
(Kijk voor de meest actuele tijden op http://www.avonturenpark.nl/)

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Datum laatste update: 9 juli 2021