BillyBird Park Hemelrijk – Volkel

Pretpark met strand, achtbaan, bootjesglijbaan, binnenspeeltuinen en nog veel meer.

Locatie

Zeelandsedijk 34A
5408 SM Volkel
0413 277000
BillyBird Park Hemelrijk

Introductie

Omdat er geen zee in de buurt is, is er voor de strandliefhebbers in Brabant een prima alternatief. In Volkel ligt Billy Birdpark Hemelrijk voor leuke binnen- en buitenactiviteiten.

Absoluut doen

Behalve een uitgestrekt survivalgebied is er ook een verkeersspeeltuin waar de kinderen zich prima kunnen vermaken en je kunt een bezoekje brengen aan het poppentheater.

Aanraders

In de Laquana is er voor alle leeftijden en staat garant voor uren waterpret.

Ook leuk

De High Speed Boatride, snel naar beneden varen in de bootjesglijbaan. Verder zijn er twee binnenspeeltuinen met een prachtig thema: Zeeroversland en de Kinderkermis. Altijd leuk om er een kijkje te gaan nemen.

Laat maar zitten

Er is een oeverzwaluwwand. In 1985 nam de Vogelwacht Uden het initiatief voor de bouw van de eerste kunstmatige wand voor oeverzwaluwen in een stiltegebeid bij Hemelrijk. Dit gebied is aangeplant en er is een observatiehut geplaatst. Dit is echter meer iets voor de senioren onder ons.

Geschikt voor…

Iedereen die de leeftijd heeft tussen de 3 jaar en de 15 jaar oud kan hier naar hartelust spelen en genieten van wat Billy Bird zoal te bieden heeft.

Ongeschikt voor…

Oudere kinderen zullen zich hier snel gaan vervelen. Als je ouder bent dan 15 jaar dan is de kans op verveling levensgroot aanwezig.

Tips en trucs

Omdat de meeste activiteiten en attracties zich buiten bevinden is het wel zo verstandig om te gaan als het goed weer is. Een leuk idee in het park is om de waterfiets te pakken. deze zijn er gratis en op deze manier kun je een groot deel van het park op je gemak bekijken.

Prijs oordeel

De entreeprijs is laag. Voor een goedkoop dagje uit, zowel binnen als buiten is het erg geschikt.

Lengte bezoek

De kleinere kinderen zullen zich hier echt wel een hele dag kunnen vermaken. De ouderen zullen na een halve dag wel alles gezien en meegemaakt hebben.

Goed om verder te weten

Als er genoeg zon is, neem dan gezellig een picknickmand en een grote handdoek mee, want dan is het ideaal om te zwemmen in het meer en af en toe het water te verlaten om wat te eten of te drinken.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op diverse plaatsen in het park zijn er gelegenheden te vinden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Je kunt er ook je eigen etenswaren meebrengen. (Met uitzondering van alcoholische dranken). Overnachten is er helaas niet mogelijk. Er zijn wel douches aanwezig om je te kunnen afspoelen na het zwemmen en spelen.

Praktische info

Het park is normaal gesproken het hele jaar door geopend. Voor de meest actuele stand van zaken dien je wel even op de website te kijken of er misschien inmiddels wijzigingen zijn doorgevoerd.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019