Drievliet – Den Haag

Familiepark met attracties voor diverse leeftijden, maar met de nadruk op de wat kinderen van basisschoolleeftijd.

Locatie

Laan van ‘s-Gravenmade
Den Haag
070 3 999 305
Drievliet

Introductie

Een familiepark in Den Haag waar iedereen wel naartoe zou willen is park Drievliet. Je kunt er genieten van de vele attracties die er zijn. Ze hebben er snelle achtbanen, maar als mensen meer van het ouderwetse kermisvermaak houden dan zijn ze hier ook op z’n plaats.

Absoluut doen

Formule X is niet voor angsthazen. Deze snelle achtbaan is de eerste X-Car launch ter wereld. In 2 seconden schiet je naar een snelheid van 70 kilometer per uur en door de unieke constructie maakt iedereen het gevoel mee om vooraan te zitten.

Aanraders

Een absolute aanrader is de bioscoop-animatiefilm “Curse of Skull Rock” in het Cinemagic 5D. Bekijk hier de film in 5 dimensies door een hippe bril en je bent er ook meteen achter of je vlug last hebt van waterbenen.

Ook leuk

Een amusementenhal voor de kleintjes. In deze gamehal bevinden zich allerlei flipperkasten en Pac-man achtige spelletjes, waarmee je de kinderen enkele uurtjes zoet kunt houden. Verder is er de Jungle River en wildwaterbaan voor de echte waterratten.

Laat maar zitten

Als er iets is wat je gerust kunt overslaan bij Drievliet, dan is het de expositie. Het verhaal over De Hoeve die 65 jaar oud is, is erg saai en de teksten met uitleg zijn erg lang.

Geschikt voor…

Het allerleukste is het voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 16 jaar. Deze kunnen zich hier het beste vermaken en vinden vooral het buiten zijn om te ravotten in de speeltuinen en klimtoestellen een ware happening.

Ongeschikt voor…

Kinderen die niet van avontuur en sensatie houden, die liever binnen zitten om een boekje te lezen kunnen maar beter niet naar Drievliet gaan. Bij slecht weer is het eveneens ongeschikt, omdat het meeste in de buitenlucht is en het park bij echt slecht weer gewoon gesloten is.

Tips en trucs

Hou de weersomstandigheden in de gaten want met slecht weer is het mogelijk dat je dagje helemaal niet zo leuk is als je eigenlijk verwacht had.

Prijs oordeel

In vergelijkingen met parken die ongeveer van gelijke grootte zijn en zo’n beetje hetzelfde te bieden hebben is Drievliet aan de prijzige kant te noemen.

Lengte bezoek

Nadat je een hele dag genoten hebt in het park is het wel leuk geweest en heb je je buik wel een beetje vol van het achtbaanrijden en het suikerspin eten.

Goed om verder te weten

Bij echt slecht weer wordt het park gesloten gehouden. Honden zijn er toegestaan, mits ze aangelijnd zijn en je een zogenaamde kakzak koopt in het park. Honden mogen niet mee in de attracties en de shows.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn diverse eetgelegenheden en je kunt er ook genieten van je zelf meegebrachte spulletjes op de picknickplaats. Overnachten binnen het park is niet mogelijk, maar in de stad Den Haag zelf, zijn er natuurlijk mogelijkheden in overvloed.

Praktische info

Het is wijs om de website in de gaten te houden in verband met de openingstijden. Verder is er vanaf station Den Haag HS en Den Haag CS een directe tramverbinding naar park Drievliet. (HTM-lijn 15)

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019