Efteling – Kaatsheuvel

Bekendste attractiepark van Nederland vol met bijzondere attracties voor het hele gezin. Van het sprookjesbos tot achtbanen.

Locatie

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
0900 – 0161 (€ 0,25 p.m.)
Efteling

De Rapportcijfers

De pretpark- en achtbaantesters van IsDitLeuk.nl gaven de volgende rapportcijfers aan de attracties in de Efteling:

Anton pieck plein – niet gevonden
Avonturendoolhof – niet getest
Baron 1898 – 7,5 (leuk maar wel erg kort)
Bob – helaas niet getest
Carnaval festival – 7
De oude tufferbaan – niet getest
De vliegende Hollander – 8,5
Diorama – niet geweest
Droomvlucht – 7 (gewoon mooi)
Efteling museum – meh
Fata Morgana – 7,5
Game gallery – niet gevonden
Gondoletta – niet getest
Halve maan (schommelschip) – niet getest
Joris en de draak – 8,5
Kinderspoor (voor kids tot 8 ofzo)
Kindervreugd (speeltuin)
Kleuterhof (speeltuin)
Monorail – nig
Monsieur cannibale – 6,5
Pagode – 7
Pandadroom – 6,5
Pirana – 8 (wild water baan)
Polka Marina – niet getest
Python – 7,5
Spookslot – 6 (niet eng, erg traag)
Sprookjesbos – 7 (9 voor kleine kids)
Stoomcarrousel – 6,5 (leuk voor kleine kinderen)
Stoomtrein marerijk/ruigrijk – 5 (oncomfortabel en je ziet vrijwel niks)
Symbolica – 8,5
Villa Volta – 7 (begin duurt lang, attractie zelf leuk)
Vogel rok – 7,5

Introductie

Het waarschijnlijk bekendste attractie- en sprookjespark van Nederland bevindt zich in Kaatsheuvel. Vrijwel iedereen is in zijn of haar leven wel eens in De Efteling geweest. Als je zeker wilt zijn van een hele leuke dag uit met de kinderen dan speel je hiermee wel op zeker.

Absoluut doen

Een bezoekje aan de Droomvlucht is onmisbaar voor het echte sprookjesgevoel. In hangende bakjes leg je hoog in de lucht een parcours af, door het feeën- en trollenland. Het is het lange wachten de moeite uiteindelijk helemaal waard. PandaDroom is een leuke 3D-voorstelling voor het hele gezin, waarin je op komische en natuurgetrouwe manier kennismaakt met de flora en fauna situatie van het moment. Maar de absolute topper op dit moment is De Vliegende Hollander, een achtbaan die begint als gewone achtbaan en dan eindigt in het water.

Aanraders

Carnaval Festival en Fata Morgana zijn leuke activiteiten voor het hele gezin. Naast het instappen in de wagon leg je een reis rond de wereld af in het Carnaval Festival. (Het beste te vergelijken met de Disney attractie ‘It`s a small World’). Bij de Fata Morgana maak je een bootrit door de wereld van 1000 en 1 nacht. De sfeer en de vele gebeurtenissen zorgen ervoor dat je eigenlijk wel ’n keer of drie moet gaan om echt al het mooie goed gezien te hebben.

Ook leuk

De Pieck-Parade, een nostalgisch straattheater optreden, voor iedereen geschikt. Of bezoek een Musical in het Efteling theater. Het sprookjesbos en het land van de Laven is een leuke en rustige afwisseling op de wat wilde attracties. Deze activiteiten zijn dan ook meer geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen of stelletjes. Villa Volta is echt een attractie voor de oudere kinderen. In een sfeervol maar griezelig huis neem je plaats in de bankjes, waarna het hele huis rondjes om je heen gaat draaien.

Laat maar zitten

De vliegende Fakir, de Stoomcarrousel en het Doolhof vallen voornamelijk op doordat hier weinig mensen zijn. Deze attracties zijn saai en niet bijzonder te noemen. De laatste 2 zijn speciaal voor de allerkleinste kinderen. Ook het spookhuis, erg spannend voor de allerkleinsten, maar voor de 12+ ers is er weinig bijzonders aan.

Geschikt voor…

Het sprookjespark is geschikt voor allerlei soorten bezoekers. Door de indeling van het park: Ruigrijk, Anderrijk, Marrerijk en Reizenrijk worden attracties voor verschillende doelgroepen een beetje gescheiden. Liefhebbers van achtbanen zullen dan ook niet constant last hebben van kleinere kinderen en andersom. De meeste attracties zijn buiten, dus goed weer is wel belangrijk. Bij slecht weer is het rennen van de ene naar de andere attractie.

Ongeschikt voor…

Voor kinderen van 12 jaar en ouder zijn de sprookjes een beetje te kinderachtig geworden. Maar dan kun je best wel de diverse snelle en stoere attracties zoals de achtbanen en wildwaterbanen ingaan.

Tips en trucs

Koop een plattegrond, zodat je geen leuke attracties overslaat. Souvenirs die voor 15.00 uur worden gekocht, worden gratis naar de wandelwagenuitleen bij de uitgang gebracht. En koop je een kaartje online dan krijg je een kleine korting.

Prijs oordeel

Dat prijsniveau ligt redelijk hoog, maar je krijgt er zeker waar voor je geld. Hier staat wel tegenover dat je een hele dag bezig word gehouden. Let ook op de vele actie- en kortingsbonnen die vaak verkrijgbaar zijn bij winkels en supermarkten. Door de mooie aankleding en de idyllische sfeer is dit park Nederlands mooiste sprookjes- en attractiepark.

Lengte bezoek

Een hele dag is eigenlijk net iets te kort om van alles te kunnen genieten.Een mogelijkheid is om twee dagen park en een overnachting in het Efteling hotel te nemen.

Goed om verder te weten

Houd de website in de gaten voor aanbiedingen.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Het bekende Efteling hotel, is smaakvol ingericht en brengt je mee in mooi omgetoverde suites en kamers die de thema’s van de leukste sprookjes prachtig uitbeelden. Er is een mogelijkheid om te picknicken met zelf meegebracht eten en drinken maar je kunt ook genieten van de vele stands met eten en de wereldgerechten in de diverse mooie restaurants (het is wel behoorlijk prijzig om uit eten te gaan).

Praktische info

Volwassenen en kinderen, kunnen de gehele dag het park bezoeken. (meestal van 10.00 tot 18.00 uur). Open van april tot en met september elk jaar. En in augustus zijn ze geopend tot 21:00 uur
(Kijk voor de meest actuele tijden op http://www.efteling.nl/)

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2021-1
Datum laatste update: 18 juli 2021