Klein Zwitserland – Tegelen

Speelpark in het bos. Vooral doe-dingen in een bosachtige omgeving. Leuk voor kinderen in de basisschool leeftijd.

Locatie

Trappistenweg 35
5932 NB Tegelen
077 – 373 1565
Klein Zwitserland

Introductie

Klein Zwitserland in het Limburgse Tegelen is uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland. Het is één van de belangrijkste toeristische voorzieningen in Noord-Limburg. In de afgelopen zeventig jaar bezochten ruim zes miljoen mensen dit speelpark.

Absoluut doen

Iets wat je dus absoluut gedaan moet hebben is het ervaren van de langste buisglijbaan van Europa. Deze glijbaan is maar liefst 36 meter lang en staat vermeld in het Guiness Book of Records.

Aanraders

De speeltuin is er voor iedereen. Het avonturenland, klimmen en kruipen (ondergronds) Dit is leuk voor de grotere kinderen. Het kleuterland voor de kleutertjes natuurlijk. Een zwembad voor jonge kinderen ( 25cm tot 45cm diep water). Verder zijn er nostalgische spelen zoals zweefmolens, hoge schommels, een rollende ton en wippen van net na de oorlogsjaren. Anders kun je je vermaken met pétanque: Het Franse gezelschapsspel met ijzeren speelballen.

Ook leuk

De hoogste schommel van Europa kun je hier ook zien en beleven. Je moet je er niet al teveel bij voorstellen, maar het is wel hoog en leuk.

Laat maar zitten

(Geen informatie)

Geschikt voor…

In feite is er hier voor iedere leeftijdscategorie wel wat te beleven. Van heel klein tot de wat oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Ook voor ouders en grootouders is het leuk om te zien dat de kinderen zich absoluut niet vervelen.

Ongeschikt voor…

Voor de echte achtbaanfanaten en snelheidsduivels is het niet geschikt. Je moet dit gewoon zien als een grote speeltuin. Vandaar dat voor de echte stoere meiden en jongens hier weinig aan zullen vinden.

Tips en trucs

Zorg dat iedereen gemakkelijke kleding draagt en voorbereid is op eventuele weersveranderingen. Je moet namelijk niet vreemd opkijken als de kinderen nogal vies worden tijdens zo’n middagje Klein Zwitserland.

Prijs oordeel

Als je een dag- of avondkaart koopt dan ben je voordeliger uit en valt de prijs mee.

Lengte bezoek

Je moet erop rekenen dat een bezoek aan Klein Zwitserland een halve dag duurt en dat de kinderen het na die halve dag ook wel gezien en meegemaakt hebben allemaal.

Goed om verder te weten

(Geen informatie)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er is een eetgelegenheid. Verder kun je er Limburgse vlaai kopen bij een bakker die in het park gevestigd is. Of je kiest voor het paviljoen, het pannenkoekenhuis of je gaat gezellig samen picknicken met het eten dat je van thuis hebt meegebracht.

Praktische info

Kijk voor de meest actuele openingstijden en prijzen op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019