Madurodam – Den Haag

Miniatuurpark met Nederland in het klein.

Locatie

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag
070 416 24 00
Madurodam

Introductie

Voor iedereen die Nederland wel eens in het klein wil zien is dit een uitstekend dagje uit. Madurodam is gelegen aan de Scheveningse Haven en biedt een keur aan herkenbare plekken in Nederland die hier op schaal zijn nagebouwd.

Absoluut doen

Laat heel Nederland aan je voorbij gaan in een op schaal 1:25 nagemaakte wereld. Breng ook een bezoek aan de souvenirshop en zie hoe leuk het is om een poppetje of gebouw op schaal te kopen.

Aanraders

De nagemaakte haven is erg mooi met allemaal bewegende bootjes. Ook de kermis is een aanrader. Kijk eens hoe iedereen lol heeft in het reuzenrad en bij de botsauto’s.

Ook leuk

Madurodam by Light is een licht- en lasershow die zeker de moeite waard is.

Laat maar zitten

Sesamstraat in Madurodam is alleen voor de allerkleinsten iets om te bekijken. Die vinden Bert en Ernie nog wel leuk.

Geschikt voor…

Het is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om zich te begeven in een miniatuurwereld. Verder is het leuk voor ouders met kinderen.

Ongeschikt voor…

Bezoekers in de leeftijdscategorie 12 t/m 21 jaar zullen er weinig aan vinden. Ook voor lomperiken met grote voeten is het niks. Bij slecht weer is het ook niet zo’n goede zet als dagje uit. Alleen de echte die-hards zullen hier, bewapend met regenjas en paraplu naartoe gaan.

Tips en trucs

Een goed idee is wellicht om de Madurodam, Sea-Life of het Omniversum in een dag te combineren. Hiervoor zijn combinatiekaarten te koop.

Prijs oordeel

De prijs is best wel hoog te noemen, zelfs als je bedenkt hoe ontzettend veel werk het moet zijn om alles zo precies op schaal na te maken. Het is wel een hele belevenis en in feite moet je het gewoonweg een keer in je leven gezien hebben.

Lengte bezoek

Een hele dag is misschien wat teveel maar je moet er toch echt wel wat uren voor uittrekken om het allemaal gezien te hebben.

Goed om verder te weten

Je krijgt een gratis routegids. Dit is erg handig als je de weg kwijtraakt in deze grote miniwereld. Uitbreidingen worden regelmatig bezocht door de koningin, die trouwens tot 1980 benoemd was tot burgemeester van Madurodam.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ter plaatse zijn er twee restaurants. In de directe omgeving is er verder volop keuze aan eet- en slaapgelegenheden.

Praktische info

Het park is toegankelijk van April tot November. Om op de hoogte te zijn van de actuele tijden is de website uitermate geschikt.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019