Movie Park Germany – Bottrop-Kirchhellen (Duitsland)

Pretpark niet al te ver over de grens bij Arnhem.

Locatie

Warner Allee 1
46244 Bottrop-Kirchhellen

Movie Park Germany

Introductie

Pretpark met als thema “film” niet ver over de grens bij Arnhem. Leuk park voor een dagje uit. Het lijkt heel ver, maar is vanuit de meeste plaatsen in Nederland heel goed in een dag heen en weer te rijden.

Absoluut doen

The Bandit, een houten achtbaan, is echt een absolute “must do”. Bij houten achtbanen ga je niet over de kop, en de baan is ook goed voor een behoorlijk geschud onderweg. Maar mooi gemaakt, een echt leuke rit is hier gegarandeerd. Omdat je er al vanaf 1m20 in mag is het ook voor de wat jongere kinderen al geschikt.
Tegenover The Bandit is de MP Xpress, een achtbaan zoals die hoort te zijn met forse loopings. Bijzonder aan deze achtbaan is dat je onder de baan hangt. Vanaf een afstandje lijkt het of iedereen constant op zijn kop hangt, maar dat is in het echt maar af en toe het geval.
Vlak na de ingang meteen links, een beetje lastig te vinden, is de ingang naar de vulkaan, de attractie heet Alien Encounter. Al vanaf 90cm ben je welkom, maar reken er op dat je, eigenlijk wel gek in een vulkaan, best nat kunt worden.

Aanraders

Elke dag is er op meerdere tijdstippen een uitgebreide show midden in het park. Het is een visueel spektakel, maar wel Duitstalig. De meeste kinderen en veel volwassenen zullen dus wel wat moeite hebben de teksten te volgen. Maar omdat het vooral gaat om het “plaatje” en de stunts, toch echt een bezoek waard. Het is op de dag ook een mooie onderbreking van al het geslenter van attractie naar attractie.

Ook leuk

Een attractie als The High Fall is in bijna elk pretpark wel te vinden, maar voor degenen die vanaf 60m loodrecht naar beneden willen vallen is dit er zeker een om mee te pakken.
Helemaal aan de andere kant van het park is de Mystery River te vinden. Ook een bekende voor degenen die vaker naar parken gaan; over een deels ondergrondse rivier kennis maken met bijzondere wezens. Gewoon doen, mooi gemaakt. En als je hier dan toch bent, ga dan meteen ook maar naar Ice Age, ernaast te vinden.

Laat maar zitten

Er is sinds enige jaren ook een gedeelte in het park speciaal voor de wat kleinere kinderen. Voor hen is het een heel leuk gebied met gevarieerde attracties. Voor de vele jongeren die het park bezoeken is dit iets om maar geheel over te slaan.

Geschikt voor…

Het park wordt bezocht door heel wat gezinnen met kinderen van allerlei leeftijden. Voor heel kleine kinderen is het echt niet geschikt, maar er is een gebied speciaal voor kinderen vanaf zo rond de 8-10 jaar. Een grote groep bezoekers wordt natuurlijk gevormd door tieners, en ook twintigers kunnen zich hier nog prima vermaken.

Ongeschikt voor…

Mensen die van rust en natuur houden, een hekel hebben aan kinderen of zo tussen de 30 en 120 zijn en zelf geen kinderen of kleinkinderen hebben….hebben in dit park eigenlijk niets te zoeken.

Tips en trucs

Er zijn verschillende speedy passes verkrijgbaar, waardoor je via een speciale ingang sneller in de attracties zit. Ze zijn niet goedkoop, en heel druk is het park eigenlijk niet. Maar toch, voor degenen die een hekel hebben aan wachten is het een optie.

Prijs oordeel

Dit pretpark kost ongeveer hetzelfde als de Efteling. Eigenlijk krijg je bij de Efteling meer attracties voor je geld. Maar bij de Efteling kan het ook weer veel drukker zijn en dan doe je op een dag toch veel minder. Bij elkaar niet goedkoop, maar welk pretpark is dat wel?

Online tickets kopen scheelt enkele euro’s, maar vooral is geld te besparen voor groepen of als je precies op je verjaardag gaat: dan is het gratis! En degenen die met jou je verjaardag vieren mogen mee voor half geld. Wel op de website een formulier downloaden en printen, en als jarige moet je ook kunnen aantonen dat je jarig bent aan de kassa.

Lengte bezoek

Het park is goed voor een dag, maar dan heb je alles ook wel gezien en gedaan. Voor sommigen is de reistijd vanuit Nederland natuurlijk behoorlijk (hoewel het park dichterbij is dan het klinkt), maar zelfs met een reistijd van 1,5 tot 2 uur is het nog wel op een dag te doen.

Goed om verder te weten

De meeste mensen komen hier met de auto, maar ook openbaar vervoer is een optie. Er stopt een trein niet al te ver van de ingang. Het zijn meestal Duitsers die op die manier ook wel naar het park toegaan.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Overnachten kan niet op het park, maar er zijn genoeg hotels in de buurt voor als dat nodig is. Eten, drinken en shoppen kan uiteraard volop in het park.

Praktische info

Het park ligt vlak boven Bottrop, bovenin het Ruhrgebied. Het ligt vlakbij de A31, en volg gewoon de routeplanner van de auto. De borden langs de snelweg geven om onduidelijke redenen een kleine omweg.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019