Neeltje Jans – Vrouwenpolder

Park waar water centraal staat.

Locatie

Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder
0111-655655
Neeltje Jans

Introductie

Deltapark Neeltje Jans ligt midden in het natuurgebied van Zeeland. Het themapark heeft alles in zich over de Deltawerken, de kust en de zee. Behalve de geschiedenis in exposities en films is er de bezichtiging van de dam en zijn er een aantal attracties waarbij je veel leert over water.

Absoluut doen

Trotseer een orkaanstorm in de simulator/orkaanmachine. Voor de kinderen is er een waterspeelplaats. In deze walviswereld leren ze vanalles over walvissen en dolfijnen. Ook bij de walvisexpositie zijn er allerlei interessante dingen te zien.

Aanraders

Je kunt ook aan boord van een rondvaartboot gaan en van daaruit het water en de deltawerken bekijken. Ook een is er een spetterende zeehondenshow te bezichtigen.

Ook leuk

Moby Dick, de attractieboot, is leuk om te doen. Lekker met een groepje heen en weer schommelen in een gele boot.

Laat maar zitten

De waterglijbaan is alleen aan te raden wanneer het toch echt zomer is, dan kun je hier vanaf in badkleding. De Parktrein die rond het park rijdt om je op weg te helpen is meer iets voor de mindervaliden en ouderen.

Geschikt voor…

Voor ouders of grootouders met kinderen tussen de 4 en 14 jaar is het een aanrader. Zij zullen hier een leuke tijd beleven.

Ongeschikt voor…

Senioren en volwassenen alleen hebben er eigelijk heel weinig wat erg aantrekkelijk is.

Tips en trucs

Als je je tickets online koopt krijg je korting. Let op, want het parkeren kost er geld.

Prijs oordeel

De entreeprijs is vrij hoog, maar je krijgt er wel een gratis plattegrond bij van het park. In de winterperiode is het goedkoper en kan het al gauw € 1,50 schelen in vergelijking met de zomerprijs.

Lengte bezoek

Als je er al een middagje hebt doorgebracht dan valt er waarschijnlijk verder weinig meer te beleven.

Goed om verder te weten

De Delta finale film is een film die erg goed gemaakt is. Het gaat hierbij om de watersnoodramp van 1953.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ze hebben er een Snack Corner en een pannenkoekenrestaurant. Binnen een straal van 15 kilometer vanaf Deltapark Neeltje Jans zijn er 9 plekken gevonden om te overnachten. Het dichtstbijzijnde hotel is het Hotel Duinoord Vrouwenpolder. Dit hotel ligt op 1,0 km van Neeltje Jans en biedt kamers vanaf € 150,-. De goedkoopste plek om te overnachten binnen dit gebied is Fletcher Hotel-restaurant Du Commerce op 8,9 km. Je verblijft hier al vanaf € 57,-. (Check de prijzen voor de zekerheid op voorhand.)

Praktische info

In de zomer zijn ze alle dagen geopend, maar in de wintermaanden gedeeltelijk.
Kijk voor de meest actuele tijden op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019