Phantasialand – Brühl (Duitsland)

Attractiepark

Locatie

Berggeiststrasse 31-41
50321 Brühl
0049 18 05 – 366 200
Phantasialand

Introductie

Een indrukwekkende avonturenwereld in de Duitse plaats Brühl, net onder Keulen.
Het park is verdeeld in zes themawerelden waar je kunt genieten van indrukwekkende shows, spannende attracties, het grote speelparadijs buiten en het overdekte Wuze Town.

Absoluut doen

Voor volwassen en kinderen die de spanning op willen zoeken zijn de stalen achtbaan Black Mamba en de Talocan twee mega toppers. Wil je spanning maar niet over de kop gaan, dan zijn Mystery Castle, Colorado Adventure, Atlantis, Winja’s Fear en Winja’s Force echte aanraders.

Aanraders

Wie het niet erg vindt om nat te worden kan een ritje wagen in de Stonewash Creek, Wildwash Creek, River Quest of het in 2009 nieuw geopende Wakobato. Voor de kleintjes is het overdekte rijk van de Wuzen een ware droomwereld.

Ook leuk

Op het park lopen vele levensgrote poppen (parkscouts) die je een handje kunt geven, maar je kan er natuurlijk ook mee op de foto als leuke herinnering.
Als je kind bijna jarig is en je wilt hem of haar een buitengewone dag bezorgen, dan kun je de organisatie hiervan aan Phantasialand overlaten, zeker weten dat ze die dag niet gauw vergeten. Kijk van te voren even op de website voor de speciale acties en mogelijkheden.

Laat maar zitten

Als je een mega groot park wilt bezoeken of niet het geduld hebt om hier en daar te moeten wachten bij attracties, dan laat maar zitten.

Geschikt voor…

Het pretpark is geschikt voor alle leeftijden, er is een babyhoek waar je de baby kunt verschonen of rustig kunt voeden en je kunt tegen betaling ook een kinderbuggy lenen.
Voor bezoekers van het park met een handicap is het park goed toegankelijk, de meeste shows en restaurants zijn gelijkvloers of voorzien van een aparte ingang voor de rolstoel. Het park heeft een eigen rolstoelverhuurdienst en een EHBO post voor alle kleine gezondheidsproblemen. Samen met opa en oma kun je hier een hele leuke dag beleven, er staan genoeg bankjes om tussendoor even uit te rusten en de loopafstanden tussen de attracties zijn niet al te groot.

Ongeschikt voor…

Het park is ongeschikt voor iedereen die zich groter (of kleiner) voordoet dan hij of zij is, let daarom bij de ingang van de attracties goed op de leeftijd en lengte om teleurstellingen te voorkomen. Er is een strenge controle, maar dat is natuurlijk ook in het belang van uw eigen veiligheid en die van de kinderen.

Tips en trucs

Op de website van Phantasialand staan regelmatig leuke aanbiedingen voor het park en arrangementen. Bij aanschaf van een Quick Pass krijg je voorrang bij bepaalde attracties of kan je zelfs via de uitgang de attractie binnen lopen. De seizoenskaart (FunCard) geeft voor één bedrag 40 dagen toegang tot het park, deze kaart heb je in 4 bezoeken aan het park al terug verdiend. Er is ook een Mini-FunCard voor kinderen tot 1.45m. Op het park zijn op meerdere plaatsen kluisjes waarin je een tas, jas of rugzak kan opbergen zodat je niet de hele dag met je spullen rond hoeft te sjouwen. Bij de gastenservice zijn gratis armbandjes voor de kinderen verkrijgbaar waarop je het nummer van je mobieltje kan noteren.

Prijs oordeel

Kinderen tot 7 jaar, jarige kinderen tot en met 12 jaar, blinde bezoekers en rolstoelgebruikers krijgen (op vertoon van een geldig identiteitsbewijs) GRATIS toegang. Voor senioren, kinderen tot 1.45m, gehandicapte bezoekers en begeleiders zijn er gereduceerde toegangsprijzen. De volwassen dagkaart is vrij pittig van prijs, vooral gezien de openingtijden van het park, maar als je 2 of meer kinderen tot 7 jaar hebt dan is de totaalprijs redelijk. Kijk voor de juiste en actuele toegangsprijzen altijd eerst op de website van het pretpark zelf.

Lengte bezoek

In één dag kunnen kinderen (en volwassenen) zich hier heel goed vermaken, wil je echt alle shows zien en in alle attracties gezeten hebben en tussendoor ook nog op je gemak lekker eten, dan kan je er beter twee dagen voor uittrekken en een overnachting erbij boeken.

Goed om verder te weten

Phantasialand is een compact pretpark en is ideaal voor iedereen die normaal een week spierpijn van het lopen heeft na een dagje pretpark. Het park is geopend van 9u – 18u, de attracties openen pas om 10u en de kassa’s sluiten om 16u. In het winterseizoen is het park maar op bepaalde dagen geopend. Op het park bevindt zich een geldautomaat en op meerdere plaatsen kan er met de pinpas betaald worden. Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen voor de motor, auto, caravan of camper.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op het park zijn verschillende restaurants en eet- en snackgelegenheden, diverse bars en café’s. Aangrenzend aan het park liggen de hotels Ling Bao en Matamba, tegenover de ingang is het Smokey’s Digger Camp en aan het begin van de straat ligt hotel Berggeist. Als je een overnachting boekt in een van de Phantasialand hotels of het Smokey’s Digger Camp dan heb je een prachtige minivakantie en lijkt het of je in een totaal andere wereld bent gekomen. Vanuit de hotels kun je zelfs zo (met geldig toegangsbewijs) het park binnenlopen.

Praktische info

Het park is geopend van april tot november en heeft in de winter speciale openingsdagen.
(Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website). Honden mogen op het park (enkel aan de lijn) worden meegenomen, de shows en attracties zijn echter niet voor honden toegankelijk. Vanaf Venlo is het bijna één rechte weg en in ongeveer een uurtje rijd je er met de auto naar toe vanuit Venlo.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019