Pretpark de Valkenier – Valkenburg a/d Geul

Pretpark in het zuiden van Limburg. Veel plezier tegen een lage prijs.

Locatie

Koningswinkelstraat 53
6301 WH Valkenburg a/d Geul
043 – 6012289
Pretpark de Valkenier

Introductie

In Valkenburg, in het mooie Limburgse land, staat het goedkoopste pretpark van heel Europa. Een leuk overzichtelijk park dat het gehele jaar geopend is. Maar het meest tot de verbeelding sprekend is hier de toegangsprijs.

Absoluut doen

Ga door Dinoworld in je jeep. Een spannende ontdekkingreis waarbij je op zoek kunt gaan naar dinosaurussen.

Aanraders

Midden in het park kun je heerlijk dobberen op het water in een heuse Mississippi rondvaartboot. Wat je ook kunt doen is met de maanraket meereizen in een ruimteschip waarbij je voorbijscheurt op over rails om daarna op te stijgen.

Ook leuk

De Dancing Queen, hard en hoog ronddraaien in een carrousel met hangende wagentjes of stap in een van de waterfietsen. Deze waterfietsen hebben de vorm van roze en witte zwanen en zijn natuurlijk ideaal om te laten zien hoe hard je kunt trappen.

Laat maar zitten

Het spiegelpaleis is wel leuk maar waarschijnlijk kennen de meeste kinderen dit al van de kermis en vinden ze er weinig aan.

Geschikt voor…

De Valkenier is uitermate geschikt voor ouders met kinderen tot een jaar of 11. De kinderen moeten er wel van houden om buiten te spelen, want de meeste attracties bevinden zich in de openlucht. De ouders zullen het ook naar hun zin hebben zodra ze zien dat de kinderen genieten.

Ongeschikt voor…

Voor kinderen die ouder zijn dan 11 jaar is er erg weinig tot niets te beleven dat ze enigzins interessant zullen vinden.

Tips en trucs

Een goede tip is in dit geval om er naartoe te gaan als het mooi weer is, want de meeste activiteiten vinden in de buitenlucht plaats.

Prijs oordeel

Zoals reeds gemeld is De Valkenier het voordeligste park van Europa. Op dit moment bedraagt de entreeprijs €8,50. Dit is zeer voordelig te noemen.

Lengte bezoek

Een kort dagje is voor de kinderen genoeg om alles gedaan en gezien te hebben.

Goed om verder te weten

Voor mensen die ouder dan 60 jaar zijn is het park gratis toegankelijk.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn kleine kraampjes en er is een zelfservice restaurant. Je kunt er rustig op een terrasje gaan zitten en genieten van de spelende kinderen. Overnachtingsmogelijkheden zijn er binnen het park zelf niet, maar in een van de toeristische plaatsen van Nederland zijn er in de buurt van De Valkenier uiteraard slaapplaatsen genoeg te vinden.

Praktische info

Van januari tot en met december zijn ze open. Dus het hele jaar pret. Let wel op de weersvoorspellingen. Voor de meest actuele informatie, prijzen en tijden is het verstandig om de website te raadplegen.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019