Tivoli – Berg en Dal

Pretpark

Locatie

Oude Kleefsebaan 116
6571 BK Berg en Dal
024-6844444
Tivoli

Introductie

Een middelgroot amusementspark dat gelegen is in Berg & Dal, bij Nijmegen (Gelderland). Er zijn diverse attracties die leuk zijn, maar de echte sensationele avonturen ontbreken er. Het park is dan ook meer bedoeld voor de jongere kinderen die er niet te ver vandaan wonen. Je moet er niet echt speciaal naartoe gaan als je er ver vanaf woont.

Absoluut doen

Wat de kinderen daar absoluut meegemaakt moeten hebben is een ontmoeting met Tiffi & Toffi. Deze twee vrolijke entertainers maken je echt aan het lachen en doen er werkelijk alles aan om je kinderen een onvergetelijke dag te geven. Ook het Superslide luchtkussen geeft veel klim-, klauter- en glijplezier.

Aanraders

Leef je uit in de achtbaan, ga mee met de trein van Harm’s Kippenfarm of maak een rondje in de grote draaimolen. Ook de nieuwe attracties De Buggy’s (zelf rijden in een auto terwijl je ouders aan de kant staan) en de Regenboogreis, (ontdekken waar de regenboog vandaan komt) zijn erg leuk om te doen.

Ook leuk

Probeer de botsboten eens, een soort botsauto’s in het water. De BeeBee geeft je een rare kriebel in je buik en natuurlijk zijn de trampolines ook altijd leuk om je even op uit te kuren. Net als bij de Efteling hebben ze er een Ezeltje strekje. Voer een muntje in en probeer daarna je goudstuk te vangen. Of je gaat gezellig samen naar de midgetgolf. (dit is niet inbegrepen bij de entreeprijs)

Laat maar zitten

De zweefmolen en het minireuzenrad zijn waarschijnlijk een beetje te kinderachtig en eenvoudig. Deze zijn te vergelijken met reguliere kermisattracties en enkel iets voor de allerkleinsten.

Geschikt voor…

Het is een leuk overzichtelijk park voor ouders met jonge kinderen, maar als je je 12e jaar nadert, dan begint het toch wel saai te worden en zijn er zeker leukere parken te vinden voor je. Het is meer iets voor de kleine kinderen die onder begeleiding van hun papa of mama kunnen rondrennen, ravotten en genieten van de kleine bezigheden.

Ongeschikt voor…

Voor de ietwat grotere kinderen is het park geen aanrader. Rond de 12 jaar heb je het hier helemaal snel gehad. Er valt niks spectaculairs te beleven voor de iets stoerdere kinderen. Slecht weer is eveneens funest, daar het meeste buiten te beleven is.

Tips en trucs

Bij lekker weer is het goed te doen en er zijn gezellige terrasjes met leuke buitenactiviteiten. Verder is het een goed idee voor een schoolreisje of verjaardag met jonge kinderen.

Prijs oordeel

De prijs is er niet hoog, maar het is dan ook niet te vergelijken met de grote parken. Je moet er niet al te veel van verwachten.

Lengte bezoek

Een korte dag is genoeg om het allemaal te hebben beleefd. Het is leuk voor een half dagje rondlopen en genieten van je vrolijke kinderen bij de kleine attracties. Het is niet geschikt voor een volle dag lol en plezier, maar even spelen kan ook leuk zijn.

Goed om verder te weten

Wanneer het weer even niet meezit dan is er altijd nog de binnenspeeltuin, “Circus Fun City”. Voor de volwassenen is er verder een casino, “Hi-five”. Deze is apart te bezoeken.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op het park bevindt zich een restaurant, AnyTyme de Wigwam. In en rondom het park zijn er geen overnachtingsmogelijkheden, maar dat is ook overbodig. In een paar uren heb je het wel gezien en als je van ver moet komen dan rijd je waarschijnlijk een aantal van dit soort parken voorbij.

Praktische info

Het park is geopend van april tot november. Voor de meest actuele tijden kun je het beste op hun website kijken. Het park is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019