Toverland – Sevenum

Attractiepark voor klein en tegenwoordig ook voor groot. Een paar flinke achtbanen zorgen ervoor dat ook tieners hier zich prima kunnen vermaken, hoewel het nog niet de omvang heeft van de Efteling. Vanouds is er veel vermaak voor kinderen in de basisschoolleeftijd in een paar grote overdekte hallen. Lekker als het eens niet zulk goed weer is. Ook voor de bij deze kinderen behorende aanhang die vooral wordt ingezet om op de juiste momenten de portemonnee te trekken is dit best een aangenaam attractiepark.

Locatie/bereikbaarheid

Met de auto is dit park goed te bereiken. Het park ligt in Sevenum en dat ligt een kilometer of 10 ten westen van Venlo, Midden-Limburg. Kom je met het OV, dan is er doordeweeks een gewone bus en in het weekend en de avonden een pendelbus vanaf station Horst-Sevenum beschikbaar.

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
077 – 4677050
Toverland

Geschikt voor

Het park is ideaal voor gezinnen met kinderen van 3 t/m 12 jaar, maar vanwege de nieuwe achtbanen die de laatste jaren zijn toegevoegd kunnen ook tieners en twintigers zich hier prima vermaken. Zij zullen de flinke hoeveelheid vermaak voor kleinere kinderen vast links laten liggen, maar de Avalon is toch wel een echte thrillseeker dus… Verder kun je er je verjaardagsfeest vieren of een bedrijfsfeest houden.

Oordeel

Het is niet voor niets dat dit attractiepark in betrekkelijk korte tijd, het bestaat pas sinds 2001, zo enorm is gegroeid. Ze doen hier veel moeite elk jaar uit te breiden en het thema “Toveren” is niet alleen maar een loze marketingkreet. Aan de andere kant dreigt het juist door de groei met achtbanen een park te worden dat moeilijk te onderscheiden is van de anderen.

De rapportcijfers die voor de onderdelen werden uitgedeeld door de pretparktesters van IsDitLeuk.nl:

 • Fenix – 9
 • Arthur’s Tournament Training – 7
 • Merlin’s Quest – 7,5
 • Dwervelwind – 8
  Djengu River – 8
 • Booster Bike – 7,5
 • Troy – 8,5
 • Expedition Zork – 7,5
 • Maximus’ Blitz Bahn – 7,5
 • Villa Fiasko – 7
 • Drakenslangen 7,5

Wat ga je doen?

Toverland is verdeeld in een aantal segmenten. Het Land van Toos en Wunderwald zijn twee overdekte speelparadijzen, wat meer geschikt voor kinderen in basisschoolleeftijd. Ithaka is met zijn houten achtbaan een magneet voor tieners en dat geldt zeker ook voor Avalon en de Magische Vallei. In Port Laguna tot slot kun je je portemonnee helemaal leegschudden in de shops die daar zijn te vinden.

Land van Toos

Het Land van Toos is de plek waar Toverland in 2001 allemaal mee begon; een geheel overdekt speelparadijs voor met name kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook als het eens een dagje slecht weer is zit je hier dus goed. Je kunt hier nog steeds ronddraaien in de theekopjes of in de Toos-express stappen en als deze achtbaan nog te dol voor je is, dan is er altijd nog het Klokhuis. Tieners en twintigers zullen al heel snel naar de houten achtbaan Troy of bijzondere Fenix willen rennen, maar de kleintjes kunnen in deze indoor speelhal zich verder vermaken met een glijbaan met bootjes, het toverhuis, de zweefmolen of verdwalen in het doolhof dat voor de deur van deze hal is te vinden.

Wunderwald

Wunderwald is naast Het Land van Toos het tweede grote overdekte gedeelte. Hier is het Kletterparcours, waar je op flinke hoogte kunt klimmen, voor veel kinderen een uitdaging. En voor ouders een manier om overtollige energie bij hun kinderen af te voeren…Veder valt de Maximus’ Blitz Bahn, een geinige bobsleebaan, vast in de smaak en, geen pretpark ontkomt eraan, de Expedition Zork waarbij je met een grote vaart in een bootje in een ware waterfontein terecht komt. Wonderlijk genoeg ben je aan het eind niet helemaal doorweekt. Als het goed is.

Ithaka

Dé attractie van Ithaka is Troy, de snelste en grootste houten achtbaan van de Benelux. Bepaald niet voor de kleinsten onder ons. Naast deze houten achtbaan zijn de Paarden van Ithaka te vinden, een heel stuk relaxter. Tot slot kun je hier in het Griekse schommelschip Scorpius. Voel je het al in je maag?,

Magische Vallei

Toverland heeft tientallen verschillende attracties die het leuk maken voor kinderen van vrijwel alle leeftijden. De Booster Bikes (een achtbaan waarbij iedereen afzonderlijk op een motor lijkt te zitten) en de Djengu River zijn de twee leukste grote attracties. De Djengu River is een wildwaterbaan waarbij je een stukje achteruit gaat om vervolgens van ruim 15 meter hoog naar beneden te suizen. Heb je er hierna nog niet genoeg van, dan kun je ook nog in de Dwervelwind stappen, de Waku Waku zelf testen of Fort Boreas beklimmen.

Avalon

In Avalon is, zelfs voor een geharde pretparkbezoeker en achtbaantester, nog bijzondere attractie te vinden; de Fenix. Je hangt onder de vleugels van de Fenix en vliegt met grote vaart alle kanten op. Is toevallig opa of oma mee, laat die dan gerust achter in een van de restaurants. En ga twee of drie keer achter elkaar. Je kunt als je wilt hier ook nog naar Arthur’s Tournament training en Merlin’s Quest, op zoek naar het eeuwige leven. Voor het geval je daar na een ritje in de Fenix nog behoefte aan zou hebben. Of juist dan die behoefte hebt gekregen, dat kan natuurlijk ook.

Port Laguna

Port Laguna is van Toverland op dit moment het nieuwste onderdeel en behalve ijscoupes en andere lekkernijen zijn er ook de nodige souveniers te koop.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

Sterk punt van dit park zijn de grote overdekte speelgelegenheden. Goed om heen te gaan met slecht weer dus. Behalve als je met tieners op stap gaat, die zullen je aankijken met een blik “Wat doe ik hier?”. Voor tieners en eigenlijk iedereen die wel van een flinke achtbaan houdt zijn de Troy en Fenix absolute hoogtepunten.

Laat maar zitten

Tja, wat je laat zitten hangt heel erg af van je leeftijd. Ben je 6-12, dan doe je de ene helft van het park, ben je daarboven, dan doe je de andere helft. de verschillen tussen de meer dan 30 attracties hier zijn heel groot, zo groot dat waarschijnlijk niemand ze allemaal zal doen. Of ze in ieder geval niet allemaal leuk zal vinden. Pick your choice!

Handige tips

Boven de 120cm betaal je voor een kind de volle entreeprijs, en er wordt met schoenen aan gemeten. Dus is je kind toevallig 1.18, en je bent van plan hierheen te gaan, dan weet je wat je op het gebied van schoeisel te doen staat: wikkel een paar oude kranten om de tere voetjes, plak het geheel aan elkaar met ductape en bespaar geld.

Ben je jarig? Joepie! Je mag gratis naar binnen. Wel even legitimatiebewijs meenemen, en alle anderen die je meeneemt voor je verjaardagspartijtje….moeten helaas wel allemaal gewoon betalen.

Tijdens de zomervakantie, tussen half juli en half augustus, is het park extra lang open; tot 23:00. Tijdens deze midzomeravonden zijn er extra shows en aan het eind vuurwerk. De entree is niet hoger, wel wordt de portemonnee vanzelf waarschijnlijk dunner en dunner vanwege het extra eten en drinken. Vind je een hele dag en avond te lang? Kom dan pas aan het begin van de middag. Heb je toch totaal een hele dag en pak je de avond leuk mee in plaats van dat om 5 uur de tong al op je schoenen hangt en je nog een hele avond “moet”.

In het najaar worden in Toverland, net als in andere attractieparken, Halloween Nights georganiseerd. Voor sommige kleinere kinderen is dat nog net even teveel van het goede en zijn er daarom ook Halloween Days. Zoals de naam al doet vermoeden; ook een griezelfeestje, maar dan niet iets minder griezelig en dus minder kans op nachtmerries achteraf. Maar…geen garantie!

Kritische noot

Omdat het park gestart is als overdekt speelpark voor basisschoolkinderen en de laatste jaren attracties met een behoorlijk hoge thrill-factor zijn toegevoegd, hinkt het nu toch een beetje op twee gedachten. De eenvoudige en goedkope overdekte speeltuin voor kleinere kinderen zoals het was, en waarin Toverland zich onderscheidde van de andere parken, is het in ieder geval niet meer.

Bovendien zou het zo maar eens kunnen dat de naam van het park, na een verdere verschuiving van de doelgroep richting tieners en twintigers, behoorlijk gaat knellen. Wie weet zou op termijn de beste strategie kunnen zijn twee parken naast elkaar te creëren waarvan eentje vasthoud aan de oorspronkelijke doelstelling (overdekt, basisschool, redelijke prijs), en de andere helemaal los gaat met de mooiste en meest bijzondere achtbanen van de regio.

Prijs

De entreeprijs is met de komst van veel grote attracties meegegroeid en inmiddels betaal je, als je online een kaartje koopt, boven de 120 cm Euro 31,- om door te mogen lopen. Tussen de 90 cm en 120 cm betaal je 23 euro, als 55plusser 28,50 en parkeren kost toch ook nog eventjes 10 euro. Aan de kassa zijn sommige prijzen nog een beetje hoger. Je online ticket staat niet op datum dus mocht je een ticket hebben geboekt, maar er komt toch iets tussen, dan is dat geen probleem. Als je maar wel hetzelfde jaar alsnog gaat, maar dat klinkt alleszins redelijk.

Lengte bezoek

Een halve dag tot een dag is voldoende om het hele park te bezoeken. Omdat sommige attractie toch wat meer voor de kleintjes zijn, en andere weer wat meer voor de wat groteren onder ons, zal waarschijnlijk niemand in elke attractie stappen. Met wat horeca tussendoor kun je het verblijf natuurlijk zo lang maken als je wilt en in de zomer blijft het park van midden juli tot midden augustus op woensdag en zaterdag tot 23:00 open.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In het park kun je op meerdere plekken terecht voor, heel verrassend, een snelle hap, maar er is ook een a la carte restaurant. Ook picknicken is op een aantal plaatsen toegestaan. Je kunt dus gerust je eigen eten en drinken van thuis meenemen. Overnachtingsmogelijkheden zijn er bij het park zelf (nog) niet. In de directe omgeving zijn er echter wel diverse vakantieparken, campings en hotels van waaruit je een bezoek aan het pretpark kunt brengen.

Praktische info/openingstijden

Toverland is open van april tot en met oktober van 10:00 tot 17:00. In de weekenden en vakanties gaan de deuren een uurtje later dicht. Bovendien is Toverland in de zomerperiode op de woensdagen en zaterdagen ook ’s avonds open, tot 23:00. En vanzelfsprekend, de Halloween Nights zijn…in de avond. Check voor de actuele openingstijden altijd even de website van Toverland.

Nog meer attractieparken

Nog meer achtbanen en pretparken? Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 7 augustus 2019