Toverland

Pretpark

Locatie

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
077 – 4677050
Toverland

Introductie

Een fantasierijk attractie- en pretpark in het Limburgse Sevenum bij Venlo.
Toverland is gemakkelijk bereikbaar, goed onderhouden en er is voldoende parkeergelegenheid. Het is er heel compact en overzichtelijk. Bij minder goed weer is een bezoek aan Toverland erg geschikt, omdat het park voor een groot deel overdekt is en het, in tegenstelling tot vele andere parken, het gehele jaar geopend blijft. De kinderen kunnen er genieten van de mooi vormgegeven attracties, de vele klim- en klautermogelijkheden en enkele spannende publiekstrekkers, terwijl de ouders ze goed in het oog kunnen houden.

Absoluut doen

Toverland heeft tientallen verschillende attracties die het leuk maken voor kinderen van vrijwel alle leeftijden. De wachttijden zijn er niet lang en ook als er veel bezoekers zijn blijft het aangenaam. De Booster Bikes (een achtbaan waarbij iedereen afzonderlijk op een motor lijkt te zitten) en de Troy (een van de snelste en grootste houten achtbanen van Europa) zijn de twee leukste grote attracties. Verder is er de Backstroke, een wildwaterbaan waarbij je een stukje achteruit gaat om vervolgens van ruim 15 meter hoog naar beneden te suizen.

Aanraders

Er is voor de avonturiers een Survivalparcours dat je op een vijftal meter boven de grond via touwen kunt afleggen. De Woudracer is een soort bobsleebaan die ook voor de kleinere gasten een genot is. Villa Fiasco, een huis met allerlei zaken die doen denken aan een Cakewalk op de kermis. Ook niet te vergeten is het Toverhuis, waar je met een toverstaf in de hand allerlei dingen laat bewegen door de toverspreuk “Bami Salami” uit te spreken.
De kleinere bezoekers kunnen lol beleven in Swampie’s Swing (een draaiende boot) en bij de Aquasnake ( met een rubberboot van een waterglijbaan).

Ook leuk

Er zijn nog meer attracties die het vermelden waard zijn, zoals de Appelcarrousel, de Teacups en de Boomerang (een achtbaantje voor de kleintjes). Enkele kermisachtige attracties zoals een draaimolen en een grote zweefmolen maken het helemaal compleet. En voor de allerkleinsten is er vooral binnen voldoende om op te klimmen of om aan te gaan hangen. Tot slot is er ook een grote souvenirshop waar de kinderen iets kunnen kopen waarmee ze eenmaal thuis of weer op school de blits kunnen maken. Die spullen zijn wel behoorlijk aan de prijs.

Laat maar zitten

Het doolhof, de speelweide, het truckparcours en de paardencarrousel zijn wellicht een beetje simpel en ouderwets, ook al zijn ze goed onderhouden.

Geschikt voor…

Het park is ideaal voor gezinnen met kinderen van 3 t/m 12 jaar, maar ook voor jongeren van 12 t/m 15 jaar is het (nog net) leuk. Vanwege de geringe grootte van het park is het vooral voor opa en oma fijn om met de kleinkinderen naartoe te gaan. Verder kun je er je verjaardagsfeest vieren en er zijn mogelijkheden om er bedrijfsfeesten te houden.

Ongeschikt voor…

Als je van de echte supersnelle attracties en van spanning en sensatie houdt, is dit park niet geschikt. Verder is het een beetje te saai voor kinderen ouder dan een jaar of 12, behalve als ze de hele dag in dezelfde achtbaan willen zitten. Voor rolstoelgebruikers die overal aan mee willen doen is dit park, ondanks dat er weinig verhogingen zijn, eveneens ongeschikt. Ook als je met het openbaar vervoer moet komen en een directe en gemakkelijke verbinding wilt, is het beter om een ander park te bezoeken.

Tips en trucs

Er zijn drukke en minder drukke dagen. Bekijk dit van te voren op de kalender, die op de website staat. Op rustige dagen draaien de attracties in een wisselschema, de klokjes bij de attracties wijzen de openingstijden aan. Koop je kaartjes online (via internet) dat is goedkoper. Mocht je op de dag van je bezoek aan Toverland besluiten om een abonnement te kopen, dan krijg je bij inlevering van de kassabon de reeds betaalde entree van het dagbezoek retour op het abonnementsgeld.

Prijs oordeel

De entreeprijs is er niet echt hoog te noemen en als je in de buurt woont, is een abonnement zeker een goed idee. Als je in acht neemt dat het park het gehele jaar geopend is en een bezoek bij ieder weertype mogelijk is, valt vooral de prijs van een abonnement mee. De prijs van een dagkaartje is redelijk, maar als je in het park iets te eten of te drinken koopt betaal je best veel. De souvenirs zijn eveneens voorzien van pittige prijskaartjes.

Lengte bezoek

Omdat alles in het park goed te overzien is, is een halve dag tot een dag voldoende om het hele park te bezoeken. Indien je er een complete dag doorbrengt, dan kun je er vanuit gaan dat je kinderen alles gezien en gedaan hebben wat ze graag zouden willen.

Goed om verder te weten

Je kunt er een kinderfeestje vieren of samen met je (groot)ouders een hele leuke dag beleven. Er staan genoeg bankjes om tussendoor even uit te rusten en van afstanden tussen de attracties is er eigenlijk nauwelijks sprake. Rolstoelgebruikers, die hier overigens geen entree hoeven te betalen, doen er goed aan om eerst na te vragen hoe het een en ander geregeld is in Toverland daar hier weinig duidelijkheid over is in het park zelf of op de website. Het park is moeilijk bereikbaar per openbaar vervoer. Een manier om het park te bereiken vanuit treinstation Horst-Sevenum is de inzet van een belbus, lijn 65. Hierbij wordt geadviseerd om ruim één uur van te voren te reserveren voor zowel aankomst- als vertrektijden via 0900-0699. De halte van de belbus bevindt zich bij de ingang van de gastenparkeerplaats.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden verspreid over het park. Restaurant ‘de Kroon’ is er altijd geopend. Ook picknicken is op een aantal plaatsen toegestaan. Je kunt dus gerust je eigen eten en drinken van thuis meenemen. Overnachtingsmogelijkheden zijn er bij het park zelf niet. In de directe omgeving zijn er echter wel diverse bekende vakantieparken en campings van waaruit je een bezoek aan het pretpark kunt brengen.

Praktische info

Het park is het gehele jaar geopend, van januari tot en met december .
Routebeschrijving: Op de A67 van Eindhoven richting Venlo neem je afslag 38 en volg je de Toverlandborden. Na de afslag ben je in ongeveer vijf minuten rijden bij het park.(Parkeren is niet gratis). Indien je navigatiesysteem de Toverlaan niet herkent, kun je het beste zoeken op de nabij gelegen Helenaveenseweg.
Honden en andere huisdieren zijn niet welkom in Toverland.
Binnen is het verboden om te roken, maar buiten is voor de rokers plaats gereserveerd. Kinderen beneden de 90 cm hebben gratis toegang.
Ook al zijn de meeste attracties binnen, het is misschien toch een goed idee om een regenjasje of iets dergelijks mee te nemen. Vooral als je in de wildwaterbaan gaat. Voor het opbergen van waardevolle spullen zijn er kluisjes te huur.