Walibi Holland – Biddinghuizen

Pretpark

Locatie

Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
+31 (0)321 32 99 99
Walibi Holland

Introductie

Een groot park in Biddinghuizen, Flevoland met tientallen attracties voor jong en oud. Er is vanalles te beleven, maar het is voornamelijk gericht op diegenen die van spanning en avontuur houden. De achtbanen zijn hier de echte publiekstrekkers. Een weekend per jaar worden er in Walibi de Pokémon-dagen gehouden, waar erg veel vooral jong publiek op afkomt.

Absoluut doen

Het park staat al jaren bekend als achtbanenhoofdstad. De Goliath en Xpress (eerst Superman the Ride) zijn een van de meest bekende attracties van het park. De wachttijden zijn er dan ook lang, vooral in de vakantieperioden. De Robin Hood is een houten achtbaan waar je echt het gevoel krijg dat deze elk moment kan instorten. Het authentieke houten rolgeluid is hier hard en leuk. Verder is de Space Shot adembenemend. Je wordt gelanceerd naar een hoogte van 60 meter en voordat je kunt genieten van het uitzicht, val je weer bliksemsnel naar beneden.

Aanraders

Op iedere gemiddelde kermis vind je wel een reuzenrad, maar hier kun je in een Reuze-reuzenrad stappen. La Grande Route biedt een schitterend uitzicht over het park en is vooral leuk om te doen met een groep vrienden. Ook al vind je attracties als de Excalibur in meerdere parken, het blijft een hele ervaring om met een hele groep op de kop te hangen, waarna het maar de vraag is of het water je ook daadwerkelijk zal raken.De Splash Battle is een aanrader voor het hele gezin. Vanuit een boot kun je iedereen natspuiten, maar het is ook mogelijk om vanaf de wal de voorbijvarende boten met waterstralen te bestoken.

Ook leuk

De El Rio Grande is misschien niet zo origineel, maar deze wildwaterbaan staat garant voor dolle waterpret. De kans om kletsnat te worden is hier altijd aanwezig. De Crazy River is een kanobaan waar je met het hele gezin in een kano een parcours aflegt en waar je gegarandeerd nat uitkomt. Deze attracties lijken misschien niet zo origineel en uitdagend, maar je bent wel verzekerd van pret. Ook de goochelshow van Christian Farla is meer dan de moeite waard.

Laat maar zitten

Het vliegende schip, de Hudson Bay is een attractie die ook te vinden is in andere parken en brengt niets nieuws of verassends met zich mee. Zowel Picollini, een zweefmolen en Cavalli Barocca, de draaimolen voegen niet bijzonders toe. Verder zijn er nog tal van eenvoudige attracties die het bezoek niet de moeite maken. Wel iets voor de allerkleinsten die nog niet van snelheid en sensatie houden.

Geschikt voor…

Het is geschikt voor het hele gezin, van 4 t/m 100 jaar en voor grote groepen. Het was vroeger vooral gericht op jongeren vanwege de achtbanen, maar het park wil nu de gezinnen meer aantrekken. De attracties staan behoorlijk dicht op elkaar dus de afstanden zijn voor mensen die slecht ter been zijn en voor kleine kinderen redelijk goed te doen.

Ongeschikt voor…

Bijna alle attracties zijn buiten, dus goed weer is een vereiste. Gezinnen met kleinere kinderen moeten nu vaak nog rekening houden met grote drukte en lange wachttijden. De meeste attracties zijn bovendien vooral geschikt voor de oudere kinderen vanaf circa 12 jaar.

Tips en trucs

Het park is op sommige dagen erg druk, dan kun je maar beter wat vroeger aankomen. In het verleden hebben ze al vaker de deuren gesloten, omdat er te veel bezoekers naar binnen wilden. Vooral in de Halloweenperiode, op de Pokémondagen en tijdens de zomerweken is het dringen geblazen en zijn er lange wachtrijen. Om deze lange wachttijden te ontlopen kun je de achtbanen beter na 16.00 bezoeken. Bij de Space Shot kun je in de ‘single’ wachtrij gaan staan. Deze is namelijk om de lege plaatsen op te vullen en is vaak sneller dan de normale wachtrij.

Prijs oordeel

Prijzen online en bij de ingang zijn even hoog. Tevens kun je in de bus naar het park ook speciale kaartjes kopen, met entree van Walibi World. Dit scheelt weer in de wachttijd bij het park. De prijs is aan de hoge kant voor gezinnen. Maar voor jongeren is het redelijk te noemen.

Lengte bezoek

In Walibi World kun je je een hele dag vermaken, want er is genoeg te beleven, maar dan heb je ook wel alles gezien. Het is niet nodig om er meerdere dagen voor uit te trekken.

Goed om verder te weten

Alle attracties in Walibi World hebben verschillende minimale lengte-eisen. Bij iedere attractie op de parkplattegrond staat een kleurcode vermeld. De kleur geeft aan hoe lang je moet zijn om een bepaalde attractie te mogen betreden. Bij binnenkomst kunnen de kinderen zich laten meten en krijgen ze een kleurenarmbandje om.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Bij de ingang zijn een groot aantal souvenirwinkeltjes en horecapunten. Overnachten kan er ook, want het park heeft een eigen vakantiepark met 4 en 7-persoons bungalows. Verder beschikken ze er over een gezellige camping.

Praktische info

Als je op je gemak wilt eten dan kun je dat het beste voor 12.30 uur of na 14.00 uur doen, dan is het minder druk en zijn er nog zitplaatsen voldoende. Je kunt het beste met het openbaar vervoer komen, want de parkeerplaatsen zijn erg uitgestrekt en je betaald ervoor om je auto te mogen parkeren. Voor de meest actuele openingstijden kun je het beste op de website kijken.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019