HISWA

Beurs in Amsterdam waar de nieuwste sloepen, zeilboten, motorboten en wind- en kiteboards worden gepresenteerd voor het nieuwe waterseizoen.

Locatie

Europaplein
1078 GZ Amsterdam

HISWA

Introductie

De HISWA Amsterdam Boat Show is de start van het watersportseizoen. In een aantal hallen van de Amsterdam Rai zijn sloepen, zeilboten, motorboten en wind- en kiteboards te zien, met andere woorden alles waarmee je het water op kunt. Daarnaast is er een hele hal vol met mode, zeilen en dekbeslag, navigatie apparatuur, motoren, veiligheidsmaterialen en nog veel meer te vinden. Tot slot zijn ook zeilscholen en vakantieaanbieders met vaartochten in Nederland maar ook in het Middellandse zeegebied vertegenwoordigd.

Absoluut doen

Een beurs als deze is natuurlijk echt een mooie gelegenheid niet alleen te kijken waar uw directe interesse naar uitgaat, maar ook eens te kijken naar aanverwante zaken.

Aanraders

Het kan enorm inspirerend zijn om eens te zien wat er allemaal te koop en te huur is, en informatie over de nieuwste ontwikkelingen te krijgen. Gewoon wat ronddwalen is dus een aanrader. Bijvoorbeeld een zeilschool of vakantieorganisatie kan u natuurlijk inspireren om deze zomer eens een plekje op te zoeken waar u nog nooit bent geweest met uw eigen boot. Of juist andersom: laat uw eigen boot eens thuis en ga langs de Turkse kust zeilen, samen met wat anderen.

Ook leuk

De water fun zone is een leuk element om even een kijkje te nemen. Er zijn verschillende dingen te doen, en het brengt letterlijk wat leven in de brouwerij.

Laat maar zitten

Natuurlijk zal niet alles u aanspreken, maar dat kunnen wij niet voor u bepalen. Het is een overzichtelijke beurs, dus mocht u ergens terecht komen waar u echt niets te zoeken heeft, dan bent u 20 meter verder alweer bij een ander onderdeel beland.

Geschikt voor…

Iedereen met belangstelling voor watersport zal deze beurs maar al te goed kennen. Zit u helemaal in het wereldje, dan zult u veel bekende dingen tegenkomen op de beurs, maar elke exposant doet natuurlijk zijn best u toch ook wel te verrassen.

Ongeschikt voor…

Eeehhh…watersporthaters?

Tips en trucs

Online zijn tickets te bestellen zodat u direct door kunt lopen. Indien u met de trein gaat, koop dan tegelijkertijd met het ticket ook een treinticket, dat is een stuk goedkoper.

Verder, mocht u niet zo vaak in Amsterdam komen, is dit natuurlij kook een mooie gelegenheid om er een leuk dagje uit van te maken. Ga naar het centrum (altijd wat te doen), of naar een van de musea op het Museumplein bijvoorbeeld.

Prijs oordeel

De toegang is Euro 12,50, een avondkaart kost 8,50 en jongeren tot en met 16 jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Al met al is het dus geen dure beurs.

Lengte bezoek

U kunt er met gemak een tot enkele uurtjes doorbrengen. Er is ook genoeg te eten en te drinken, dus om de benen bij te laten komen is er genoeg plek.

Goed om verder te weten

Er is volop (betaalde) parkeergelegenheid. Hou echter rekening met de spits: De RAI ligt vlak naast de ring van Amsterdam, maar in de spits kan het daar erg druk zijn. Het treinstation Amsterdam RAI ligt op een paar minuten lopen van de RAI.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op de beurs zijn heel wat eet- en drinkgelegenheden te vinden. Voor overnachten kunt u in een hotel direct in de nabijheid van de RAI terecht.

Praktische info

De HISWA 2013 wordt gehouden van 6 tot en met 10 maart, openingstijden zijn:
Wo 6 maart: 11.00 – 22.00 uur
Do 7 maart: 11.00 – 22.00 uur
Vrij 8 maart: 11.00 – 22.00 uur
Za 9 maart: 10.00 – 18.00 uur
Zo 10 maart: 10.00 – 18.00 uur

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019