Boomkroonpad

Een pad waarbij je op grote hoogte tussen de toppen van de bomen doorloopt. Een vreemde, maar aan te raden ervaring.

Locatie

Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen
0592-377305
Boomkroonpad

Introductie

Op grote hoogte loop je tussen de toppen van de bomen door. Over houten vlonders en bruggen volg je een route. In het Drentse Borger vind je dit zogenaamde Boomkroonpad. Het is een aparte belevenis, die niet alleen avontuurlijk is, maar waarbij je ook nog eens actief bezig bent.

Absoluut doen

Loop gewoon eens tussen de toppen van de bomen. De wandeling begint bij een worteltunnel, waar het ondergrondse leven van bomen is nagemaakt. Daarna is er een wenteltrap die tot de toppen van de bomen leidt. Hier begint de wandeling en onderweg kun je allerlei interessante wetenswaardigheden lezen.

Aanraders

Aan het einde van het 125 meter lange pad kom je bij een uitkijktoren. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving van Drenthe.

Ook leuk

Je kunt er hutten bouwen of een lange wandeling maken. Eenmaal terug op de grond kun je vanuit het Boomkroonpad schitterende wandelingen maken of per paardentram langs de plekjes van boswachterij Gieten/Borger rijden. Verder organiseren ze er een speurtocht is het mogelijk om broodjes te bakken.

Laat maar zitten

Met slecht weer wordt het toch een stuk ongemakkelijker. Ook vlak na regenweer is alles glad en nat van de druppels. Niet echt ideaal dus.

Geschikt voor…

Voor volwassenen met of zonder kinderen is dit leuk en ook de kinderen kunnen zich hier goed vermaken.

Ongeschikt voor…

Voor als je mindervalide bent of al op leeftijd en moeilijk ter been, dan is dit uitje helaas niet zo geschikt.

Tips en trucs

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Prijs oordeel

Voor de prijs hoef je het niet te laten, want die is laag.

Lengte bezoek

Een middag volstaat voor deze activiteit. Na enkele uren heb je wel zo’n beetje allemaal gezien en meegemaakt.

Goed om verder te weten

(geen gevonden tips)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op 1 kilometer afstand ligt bungalowpark en attractiepark Het Drouwenerzand. Deze camping ligt midden in de bossen en heeft een leuke speeltuin. Verder is er een restaurant in de buurt, namelijk het Robin Hood Ribhouse.

Praktische info

Het is geopend van januari tot en met oktober van 10:00 uur tot 16:00 uur. Kijk voor de meest actuele tijden op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019