Artis – Amsterdam

Stadsdierentuin in het centrum van Amsterdam. Heeft naast veel dieren ook een planetarium.

Locatie

Plantage Kerklaan 38/40
1018 CZ Amsterdam
0900 – 2784796
Artis

Introductie

De oudste dierentuin van Nederland midden in Amsterdam. Op een relatief klein oppervlak zijn veel dieren te zien. Het is een echte stadsdierentuin, waar ook veel extra activiteiten worden georganiseerd. Er is ook een planetarium op het terrein waar dagelijks speciale films worden getoond.

Absoluut doen

Het aquarium is een niet te missen onderdeel van een bezoek aan Artis. Niet heel groot, maar wel heel bijzonder. Daarnaast het speeleiland en de gorilla’s bekijken. Het planetarium heeft weliswaar niets met de dieren te maken, maar is toch zeker de moeite waard. Je ziet daar voorstellingen die je nergens anders kunt zien, en tegelijk kun je hier even uitrusten van het rondlopen…..

Aanraders

De afrikaanse Savanne heeft allerlei dieren in het reservaat leven die oorspronkelijk uit Afrika komen zoals de leeuwen en de cheetahs. Een erg mooi stuk van de dierentuin.
Artis is natuurlijk heel goed te combineren met andere activiteiten in Amsterdam. Het is echter wel een bezoek van een dag waard, dus plan eventueel nog iets in de namiddag en avond. Bijvoorbeeld exotisch uit eten (in Amsterdam hebben ze keukens uit de hele wereld), en dan in het donker over het water met de rondvaartboot. Of gewoon een terrasje en genieten van de stadse sfeer.

Ook leuk

De zuid-amerikaanse Pampa, met een leuke verzameling dieren uit, vanzelfsprekend, Zuid-Amerika.
En als je dan toch rondloopt in Artis, kijk dan af en toe ook eens naar de planten en beelden die in het hele park zijn te vinden.
Voor de liefhebbers: het Geologisch museum en het Zoologisch museum. Hoort u uw kinderen al zuchten? Toch zijn er veel interessante items te vinden, alleen het entertainmentgehalte is er niet zo hoog.

Laat maar zitten

Artis kent een rijke historie, met nog steeds een aantal gebouwen op het terrein uit een soms ver verleden. Maar dat is dan toch wel echt voor de geïnteresseerden. Kom je voor de dieren, laat dat onderdeel dan maar zitten verder. En dat geldt dan natuurlijk ook voor de bibliotheek.

Geschikt voor…

Het is natuurlijk geschikt voor alle dierentuinliefhebbers en met name gezinnen met kinderen tot een jaar of 15.

Ongeschikt voor…

Mensen die dieren niet in hokken willen zien kunnen hier beter niet naartoe gaan. Hoewel ook in Artis de dieren meer bewegingsruimte hebben tegenwoordig, is en blijft het een relatief kleine dierentuin met dus voor de dieren niet heel veel ruimte. Als je dat niet kunt aanzien kun je maar beter niet komen.
Bij regen is het nog steeds een heel aardig uitje, ook al is het toch een stuk minder leuk. De meeste dingen zijn in de buitenlucht te vinden. De speeltuin en de buitenbassins zullen dan ook zeker stukken minder aangenaam zijn.

Tips en trucs

De dierentuin kent een paar mooie plekken om te picknicken. Hou je daarvan, en wil je tegelijk geld besparen, neem dan lekker eten en drinken mee en strijk neer op een van de grasvelden. Je kunt er ook een picknickmand reserveren. Dat kost wel geld natuurlijk, maar het scheelt weer een hoop gesleep. Breng een bezoek aan de kinderboerderij of maak een spannende speurtocht langs de bijzondere dieren in het park. In de vakanties worden er extra activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Reserveer je kaartjes online, dan kun je die uitprinten en bespaar je behoorlijk wat tijd bij de kassa.

Prijs oordeel

De prijs is aan de hoge kant. zijn. Maar Artis moet je natuurlijk wel een keer in je leven gezien hebben.

Lengte bezoek

Een volle dag is het hier zeker wel vol te houden, maar dan heb je ook alles goed kunnen zien. Eventueel kun je er een paar uurtjes van afknabbelen, als je ook nog veel andere dingen in Amsterdam wilt doen.

Goed om verder te weten

Het dierenpark ligt midden in Amsterdam, dus met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid zeker geen probleem. Als je met de auto komt is het een heel ander verhaal. Zeker als je ook nog wat anders van plan bent in Amsterdam is het openbaar vervoer zeker de beste optie. Voor de kinderen is vaak de trein alleen al een uitje.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ze hebben er drie restaurants op het terrein: De Twee Cheetahs, Het Vlinderrestaurant en het Planetariumcafé dat gelegen is bij de ingang van Artis. Er is genoeg te eten dus. Voor overnachtingen kun je uiteraard in de stad terecht.

Praktische info

Ze zijn altijd geopend, alleen moet je wel even kijken op de website voor de openingstijden.

Nog meer dierparken

De smaak te pakken? Hier vind je nog meer dierenparken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 13 mei 2019