Dierenpark Amersfoort

Dierenpark in het centrum van Amersfoort met wel 150 verschillende diersoorten.

Locatie

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort
033 – 422 7100
Dierenpark Amersfoort

Introductie

Dit dierenpark is gelegen vlakbij het station van Amersfoort. Het is daar al jaren een begrip voor jong en oud. Je kunt hier een hele leuke dag beleven door de meest uiteenlopende diersoorten te bekijken. Plus dat je ook nog interessante dingen over ze leert. Kortom een dag vol dieren en avontuur. Je hoort, ziet en voelt van alles tijdens je bezoek.

Absoluut doen

Het bekijken van de dieren is een absolute must in een dierenpark. Veel verschillende soorten en rassen zijn samengezet. Vaak is het dan leuk om ze te kunnen vinden en te onderscheiden.
Soms lijken de combinaties wat onnatuurlijk, maar toch kunnen de dieren dan goed samenleven.

Aanraders

De vleermuizengrot moet je gezien hebben en de tijgers in de Koningstombe mag je zeker niet missen. Volg de ‘mis niks’ route, want dan kom je langs alle dieren in het park. Zodoende mis je niks, zoals de naam al zegt.

Ook leuk

Wat ook leuk is zijn de japanse hoek met z’n koikarpers of anders de chimpansees die ze daar in een complete chinese sfeerlocatie hebben gezet.

Laat maar zitten

Als er al iets is binnen het park wat je kunt laten zitten dan is het het treintje. Het treintje is zo zinloos. De allerkleinsten kunnen er misschien even in uitrusten, maar voor de begeleidende vaders, moeders, oma’s, opa’s en andere volwassen is het niks. Deze zullen met grote moeite in deze kleine tsjoek tsjoek passen.

Geschikt voor…

Het is werkelijk geschikt voor iedereen van 4 tot en met 99 jaar. Er zijn groepskortingen en veel toeristen en bejaarden komen regelmatig langs.

Ongeschikt voor…

Slecht weer is funest. Het geheel is dan een heel stuk minder aantrekkelijk om te bezoeken. Voor de kinderen zijn er ook veel kruipruimtes en klim- en klautertoestellen die in de regen onmogelijk prettig zullen zijn om te beleven.

Tips en trucs

Reis met de trein of met de bus. Als je met de trein komt, dan kun je ervoor kiezen om de rest lopend af te leggen. Je loopt er dan nog zo’n 20 minuten over. Of je gaat dat stuk met de bus. Die stopt precies voor de ingang.

Prijs oordeel

Het is er prijzig, maar omdat er veel aandacht is besteed aan de aankleding van het geheel en de faciliteiten voor zowel de bezoekers als de dieren is het misschien toch ook weer heel begrijpelijk allemaal.

Lengte bezoek

Als je er een hele dag voor neemt, dan heb je net genoeg tijd om alles goed en op je gemak te bekijken en te beleven.

Goed om verder te weten

(geen informatie)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Eetgelegenheden en kraampjes of tentjes zijn er in overvloed aanwezig. Het zelfbedieningsrestaurant ‘de olifant’ ligt op een leuke locatie met een terras en een speeltuin erbij.

Praktische info

Het park is het gehele jaar door geopend, dus je kunt eigenlijk ook nog zo’n beetje zien hoe de dieren in de diverse seizoenen veranderen en hoe ze zich gedragen gedurende het jaar. Voor de meest actuele informatie en voor openingstijden kijk je gewoon even op de website.

Nog meer dierparken

De smaak te pakken? Hier vind je nog meer dierenparken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 13 mei 2019