DierenPark Amersfoort

Dit DierenPark ligt in het centrum van Amersfoort, op enige afstand ten westen van het treinstation. Het heeft wel 150 verschillende diersoorten. Het park is na de Tweede Wereldoorlog ontstaan en hoewel het zeker niet de grootste van Nederland is trekt het per jaar 700.000 tot zelfs over het miljoen bezoekers. De focus ligt hierbij op gezinnen met kinderen die naast veel dieren worden bediend met meerdere speeltuinen, een Dinobos, treintje, draaimolen en natuurlijk genoeg ijs en andere lekkernijen die te koop zijn tijdens de rondwandeling. Wat betreft de collectie dieren is het een vrij algemene dierentuin met grote diversiteit zonder een heel specifieke focus, hoewel er wel een flink aantal soorten apen is te zien.

Locatie

Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort
033 – 422 7100
Dierenpark Amersfoort

Introductie

Dit dierenpark is gelegen vlakbij het station van Amersfoort. Het is al jaren een begrip voor jong en oud. Je kunt hier een hele leuke dag beleven door de meest uiteenlopende diersoorten te bekijken. Plus dat je ook nog interessante dingen over ze leert. Kortom een dag vol dieren en avontuur. Je hoort, ziet en voelt van alles tijdens je bezoek.

Absoluut doen – Aanraders – Ook leuk

Het bekijken van de dieren is logischerwijs een hoofddoel in een dierenpark. Er is een hoofdroute door het park maar hou de plattegrond bij de hand. Het is door de flinke hoeveelheid zijpaden en splitsingen nog best een uitdaging niets te missen. Hoewel dat misschien ook geen heel grote ramp is. Vooraf op internet al even een blik werpen op de plattegrond en bedenken wat je zeker niet wilt missen is een goed idee.

Kinderen die zelfstandig kunnen klauteren hebben hier geluk, want op diverse plekken mag je tot 12 jaar over touwbruggen dwars door hokken heen en over water met een trekvlot. Samen met de ouders kunnen kinderen in een fietsboot stappen of een kerker in waarbij je opeens tussen de leeuwen staat.

Behalve dieren en speeltuinelementen zijn op diverse plaatsen nog kleine extra’s zoals in de Oude stad waar je elkaar op een troon op de foto kunt zetten. In deze tijd van selfies voor sommigen van levensbelang.

Laat maar zitten

Zijn er kinderen in het gezelschap, dan zijn het Dinobos, treintje, draaimolen en wellicht de botsauto’s een idee en waarschijnlijk ook niet te vermijden. Voor tieners en iedereen daarboven zonder kinderen is dit nu niet bepaald interessant. Gelukkig zijn de genoemde onderdelen niet al te dominant in het park en hoef je je er niet al te veel aan te storen.

Geschikt voor…

Het is geschikt voor iedereen van 0 tot en met 99 jaar. Gezinnen en ouderen uit de buurt komen met een abonnement regelmatig langs.

Ongeschikt voor…

Dierentuinhaters moeten hier natuurlijk ver weg blijven. Vergeleken met vroeger worden de dieren al op een veel betere manier gehouden, maar nog steeds leven ze hier in gevangenschap. Kun je dat niet accepteren, wacht dan 50 jaar en wie weet hoe we dan met dieren omgaan.

Tips en trucs

Reis met de trein of met de bus. Als je met de trein komt, dan kun je ervoor kiezen om de rest lopend af te leggen, het is een kleine 2 km. Je kunt vanaf het treinstation ook met de bus, die je binnen 5 minuten bij de ingang afzet.

Prijs oordeel

Dierenparken zijn niet de goedkoopste plekken voor een dagje uit, en zeker niet als je met de auto ook nog naast de deur wilt parkeren en de horeca in het park gaat bezoeken. Toch krijg je er in dit dierenpark veel voor terug en dat is een goede zaak.

Lengte bezoek

Hoewel het niet het grootste dierenpark van Nederland is, kun je hier met gemak een dagje zoet brengen, juist ook met kinderen. Die willen nog wel eens van hok naar hok rennen maar er zijn genoeg rustpunten, speeltuinen, horeca en andere aardigheden die het tempo flink verlagen. Slim gedaan dus.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Eetgelegenheden en kraampjes of tentjes zijn er in overvloed aanwezig. Neem je zelf eten en drinken mee, dan zijn er ook leuke zitjes om dat soldaat te maken. Overigens is op rustige dagen (lang) niet alle horeca open, het wordt dan dus soms wat extra lopen. Op drukke dagen kan juist het omgekeerde gebeuren; langer wachten en een zitplek vinden kan lastig zijn.

Praktische info

Het park is het gehele jaar door geopend, dus je kunt eigenlijk ook nog zo’n beetje zien hoe de dieren in de diverse seizoenen veranderen en hoe ze zich gedragen gedurende het jaar. Voor de meest actuele informatie en voor openingstijden kijk je gewoon even op de website: https://dierenparkamersfoort.nl/praktische-info/openingstijden/

Nog meer dierparken

De smaak te pakken? Hier vind je nog meer dierenparken: Klik hier

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2022-1
Datum laatste update: 28 maart 2022