Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

Diergaarde in centrum Rotterdam waar van alles te beleven en ontdekken is op het gebied van dieren.

Locatie

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
010 – 4431495
Diergaarde Blijdorp

Introductie

In deze dierentuin in Rotterdam is van alles te ontdekken en te beleven. Het dierenrijk is verdeeld in 4 verschillende gebieden. Elk dier heeft een eigen nagemaakt werelddeel. Ga bijvoorbeeld naar Azië met in de Chinese sfeertuin de olifanten of naar het Oceanium waar zich een haaientunnel bevindt.

Absoluut doen

In het Oceanium zijn haaien, zeeschildpadden of barracuda’s, koningspinguïns, haringen, zeeotters en zeeleeuwen. Dit is iets om zeker gezien te hebben.

Aanraders

Naast de Kinderjungle (een speelgelegenheid voor de kinderen) ligt een kassencomplex met exotische vlinders, vogels en planten. Ook de Bromelia-collectie is een mooie plantententoonstelling die je niet mag missen.

Ook leuk

De Kinderjungle Kiboko Kinderjungle, waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren, schommelen en van de krokodilglijbaan glijden. Er is ook een kinderboerderij waar geiten en konijnen wonen die geaaid mogen worden.

Laat maar zitten

Echt door de botanische lopen is misschien wat veel van het goede. In deze warme overdekte oorden kun je beter een terrasje in het Oceanium pakken en zo een beetje sfeerproeven. In feite volstaat dit om het gezien te hebben.

Geschikt voor…

Volwassenen met kinderen, senioren met hun kleinkinderen en mindervaliden zijn van harte welkom en zullen zich hier dan ook prima kunnen vermaken.

Ongeschikt voor…

Voor hele kleine kinderen en voor jongeren zijn hier geen geschikte faciliteiten of ze zullen zich snel gaan vervelen.

Tips en trucs

Het is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Prijs oordeel

De prijs is er redelijk en er is ook een online ticketservice.

Lengte bezoek

Enkele uurtjes is voldoende om een compleet beeld te hebben van alles.

Goed om verder te weten

Het is park is mooi en goed onderhouden. Er is veel informatie te vinden over de dieren. Jaarlijks komen er zowel in de zomer als in de lente nieuwe dieren bij. Omdat het gedeeltelijk overdekt is kun je ook bij slecht weer terecht.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ze hebben een Caraïbisch café en er zijn twee restaurants: De Terraszaal (bij de vijver) en De Lepelaar (bij de entree Oceaniumzijde). De Lepelaar serveert ook pannenkoeken. De Lotus Serre, de Oewanja Lodge, Tjitjak, Koedoe Kraam en de Panda Poffer zijn er voor de tussendoortjes. Overnachten kan bij Zoocamp. Slapen kun je er op een terrein met verschillende dieren. Eén slaapplek is bij het giraffenperk, en daar mag je de dierenverzorgers een beetje meehelpen.

Praktische info

Het park is het gehele jaar door geopend. Voor de openingstijden kun je het beste even de website raadplegen.