De Klimbanaan – Groningen

Probeer loodrechte en overhangende klimwanden te bedwingen. Voor groepen, feestjes, maar ook zelfstandig klimmen mogelijk.

Locatie

Bieskemaar 3
9735 AE Groningen
0505491230
De Klimbanaan

Introductie

Naast de Martinitoren aan de grote Markt, heeft Groningen ook de “Kromme Gele”. Een spectaculaire uit het lood hangende buitenklimwand. Vooral tijdens het klimmen besef je pas hoe hoog en krom deze bijzondere toren is. Je kunt hier ook een introductieles krijgen onder begeleiding van ervaren klimmers.

Absoluut doen

Klimmen is bij deze toren natuurlijk iets wat je absoluut moet doen. Ga zelf op ontdekking uit en ervaar hoe geweldig dit is. Er zijn verschillende wanden om het een en ander op uit te proberen.

Aanraders

Ga goed beveiligd op weg. Houd je aan de veiligheidsvoorwaarden, zorg dat je goed gezekerd bent en ga klimmen met sportkleding aan. Door de organisatie wordt hier ook om verzocht.

Ook leuk

De Martinitoren, een hoge grijze toren die in de directe omgeving te vinden is. Het is een oud gebouw dat je mag bezichtigen en misschien mag je daar ook wel klimmen.

Laat maar zitten

Mensen met hoogtevrees of met een slechte danwel beperkte motoriek, kunnen dit uitje maar beter laten voor wat het is.

Geschikt voor…

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar kunnen hier uitgebreid hun gang gaan. Het is ook leuk om met een groepje te gaan klimmen en klauteren.

Ongeschikt voor…

Mindervaliden en senioren wordt deze activiteit afgeraden. Voor hen is dit niet geschikt.

Tips en trucs

Het is belangrijk om minimaal 2 dagen van te voren telefonisch aan te melden, zodat je zeker bent van plaats. Verder is het ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Prijs oordeel

De prijs van een introductieles is redelijk te noemen. Voor nog geen 20 Euro kun je al je gang gaan.

Lengte bezoek

Een les duurt er 1,5 uur.

Goed om verder te weten

De klimwand weegt ongeveer 40.000 kilo, is 37 meter hoog en hangt 11 meter uit het lood. Aan beide zijden vanb de toren zijn maar liefst 8 klimroutes uitgezet. De klimwand is te vinden op sportpark Kardinge.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In Klimcentrum Bjoeks is een café van waar je alles goed kunt zien en waar je kunt genieten van een drankje of een kleine snack achteraf.

Praktische info

Dinsdagavond, woensdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zijn ze geopend. Voor de meest actuele tijden en verdere informatie kun je het beste even op de website van Klimcentrum Bjoeks kijken.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019