Surfles Hart Beach – Scheveningen

Altijd al willen leren surfen? Dat kan hier op het strand en je surft dus op zee. Ook verhuur en surfcamps. Scheveningen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een surf hotspot van Nederland, dus hier zit je goed. Hou er wel rekening mee dat surfen op zee echt wel even een stukje heftiger kan zijn dan op een binnenmeer.

Locatie

Strandweg 3b
2586 JK Scheveningen
+31 (0) 70 350 25 91
Hart Beach – Surfles

Introductie

Surfschool Hart Beach in Scheveningen leert je in een hoog tempo de fijne kneepjes van het surfen. Eerst op het droge en daarna in zee. Aan het einde van de les maak je een Hang-Five. Probeer te blijven staan op je bord. Pak de golven en de adrenaline giert door je lichaam.

Absoluut doen

In twee uur leren golfsurfen. De lessen zijn inclusief board, surfpak en instructeur. Er is ook nog een mogelijkheid om het later zelf te proberen of om het anderen te leren. Mocht je zelf geen surfboard hebben, dan kun je er een huren in een van de shops. Je kan ook gewoon zelfstandig proberen om het surfen onder de knie te krijgen.

Aanraders

Bij zomers weer kun je gerust in je bikini of zwembroek op het surfboard stappen, maar bij koud weer dien je je warm aan te kleden. Je kunt natuurlijk ook gewoon een wandeling gaan maken over de boulevard.

Ook leuk

Ga strandjutten, pik een strandtentje mee, bezoek een van de vele winkeltjes in het centrum. Of je gaat lekker ontspannen op het strand. Er zijn ook vaak activiteiten op en om het strand die je kunt gaan bekijken of waaraan je kunt deelnemen.

Laat maar zitten

Bij slechte weersomstandigheden of als er weinig wind staat en er geen golven zijn, dan is het bijna onmogelijk om het water op te gaan om te surfen.

Geschikt voor…

Iedereen die vitaal is en kan zwemmen. Je moet hierbij denken aan jongeren, volwassenen, stellen, alleenstaanden en volwassenen met opgroeiende kinderen.

Ongeschikt voor…

Voor ouderen en mindervaliden is het allemaal wat te actief en sportief.

Tips en trucs

Een goede tip hierbij is om van tevoren goed in de gaten te houden wat het weer zal brengen. Tref voorbereidingen en maak daarna pas plannen.

Prijs oordeel

Het is redelijk prijzig. Met twee personen betaal je rond de 70 Euro om 2 uur les te volgen.

Lengte bezoek

De les duurt minimaal 2 uur. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit te verlengen.

Goed om verder te weten

Bij de surfschool kun je behalve les volgen ook spullen huren en er zijn openbare warme douches die, als het weer en de golven goed zijn, tot 21:30 geopend zijn. Mochten de douches gesloten zijn, dan is er in de directe omgeving altijd wel een alternatief te vinden.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er zijn diverse horecagelegenheden in de buurt en als je graag wilt overnachten dan zijn er arrangementen te boeken bij het Jorplace Beach Hostel dat dichtbij de Hart Beach Surfschool ligt.

Praktische info

Ze zijn geopend vanaf April tot en met Oktober op de volgende dagen en tijden:
Maandag t/m Vrijdag: 10:00 – 21:30 (als er golven zijn)
Zaterdag en Zondag 10:00 – 18:00
(Kijk voor de zekerheid voor de meest actuele stand van zaken op www.hartbeach.nl)

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019