Vliegles – Lelystad

Na een korte theoretische instructie zelf de lucht in. Mogelijkheid met een sportvliegtuig, maar ook met een ultralight of een trike de lucht in te gaan.

Locatie

Emoeweg 1
8218 PC Lelystad Airport
0320-288570
Lelystad – Vliegles

Introductie

Het is voor velen erg leuk om eens zelf te vliegen. Het vliegveld in Lelystad biedt deze mogelijkheid. Hier kunt u vliegles volgen. Na een korte theoretische instructie is er dertig minuten tijd om alles eens van een hele andere kant te bekijken. Vanuit je eigen vliegtuig op hoge afstand boven Lelystad.

Absoluut doen

In korte tijd leer je allerlei trucjes om je toestel in de lucht te krijgen en te houden, zoals sturen, optrekken en gas geven.

Aanraders

Voor elk uur les dat je volgt met je uitgaan van een half uur theorieles.

Ook leuk

Na de les ontvang je een certificaat. Hierop wordt door de instructeur de geldige vliegtijd bijgehouden en wordt het een en ander genoteerd voor verdere acties bij vervolglessen.

Laat maar zitten

Weerssituaties zoals mist, onweer, wind en/of felle zon kunnen ervoor zorgen dat het bedrijf besluit om de lessen te annuleren omdat het niet mogelijk is om op een veilige manier op te stijgen.

Geschikt voor…

Dit uitstapje is enkel en alleen geschikt voor volwassenen. Het vliegtuig beschikt slechts over twee zitplaatsen; een voor de instructeur en een voor de leerling.

Ongeschikt voor…

Voor kinderen, jongeren, senioren en mindervaliden is het ongeschikt omdat het onhandig is of gewoonweg omdat het wettelijk verboden is.

Tips en trucs

Bestel je les online. Ze sturen dan alvast een e-mail toe met daarin een voorlopige bon.
Later ontvangt per post de definitieve vlieglesbon.

Prijs oordeel

De prijs voor een les is momenteel 120 Euro. Voor de actuele prijs is het raadzaam om de website te bekijken. Het is erg duur, maar als je nou echt altijd zoiets hebt willen doen dan is dit wel je kans.

Lengte bezoek

De lessen duren een half of heel uur.

Goed om verder te weten

Trikevliegen; zweven met een vliegtuig en motor. Of stuntvliegen; loopings, rolls, houd de controls zelf vast. Beide lessen worden aangeboden. Een half uurtje kost net geen 170 Euro. In de opleiding wordt het mogelijk gemaakt om met theorie en praktijk (duurt gemiddeld 1 jaar) een erkend brevet te behalen. Je kunt dan zelfstandig een vliegtuig van de grond krijgen en weer terug op de grond te zetten.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

(geen adviezen)

Praktische info

Het is mogelijk om op alle dagen van de week (behalve dinsdag) een vlucht te maken vanaf 9 uur ‘s-ochtends. In de zomer zijn ze geopend tot zonsondergang (op zaterdag en zondag tot uiterlijk 20:00 uur) vanaf het Centraal Station Lelystad rijden er regelmatig bussen naar het vliegveld. Kijk voor de meest actuele tijden kijk je even op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019