Paardentram – Deventer

Rondrit met een paardentram door het centrum van Deventer.

Locatie

Centrum Deventer
7411 Deventer
090035353555 (€ 0,40 p.min.)
Deventer – Paardentram

Introductie

In de zomermaanden kun je in Deventer 3 dagen per week een rondrit maken met een paardentram. Een kennismaking met de binnenstad van Deventer waarbij je veel dingen ziet die je al lopend of met de auto compleet over het hoofd zou zien. Van juli tot en met eind augustus staat de paardentram hier voor je klaar om je te vervoeren. In ruim een half uur kun je kennismaken met de historische binnenstad van Deventer.

Absoluut doen

De centrale opstapplaats is het stadsplein de Brink. Dit is ter hoogte van het terras van ijssalon Talamini. Wellicht is het een goed idee om je tijdens het wachten hier te trakteren op iets lekkers.

Aanraders

Iedereen kan van deze bijzondere toeristische attractie genieten. Een ritje met de paardentram is aan te bevelen voor jong en oud, goed of minder goed ter been.

Ook leuk

Ook gewoon wandelen door de straten of door het winkelcentrum kan hier prima. Er zijn hier café’s, restaurants en boetiekjes genoeg, zodat je je een hele tijd kunt vermaken.

Laat maar zitten

Ben je een paardenhater of ben je bang voor deze dieren? Misschien hou je er gewoon niet van. Kies dan voor de trein, bus, fiets of auto om je te verplaatsen.

Geschikt voor…

Volwassenen, senioren en kinderen tot ongeveer 16 jaar zullen hier van kunnen genieten. Verder is het goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebuikers.

Ongeschikt voor…

Jongeren die ouder zijn dan 16 jaar zullen zich snel vervelen, ook al duurt de tour maar een half uur.

Tips en trucs

De kaartjes voor de paardentram kun je kopen bij de tram zelf, maar ook bij de balie van het VVV-kantoor

Prijs oordeel

Op zich is het wel iets aparts en dus valt de prijs wel mee.

Lengte bezoek

De rit met deze paardentram duurt ongeveer een half uur. Een leuk tussendoortje dus als je een uitstapje maakt in Deventer.

Goed om verder te weten

(geen informatie gevonden)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Eigenlijk is alles wel zo’n beetje in de buurt te vinden. Of je nou wilt eten of drinken of je wilt een slaapplaats.

Praktische info

Vanaf het startpunt de Brink, bij het terras van Talamini vertrekken ze om 12.00 uur – 12.45 uur – 13.30 uur – 14.15 uur en 15.00 uur. De laatste vertrekt om 15.45 uur. In de maanden juli en augustus rijden ze door de binnenstad. Kijk voor de meest actuele tijden op de website van het VVV.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019