Stad Safari

Doe dingen

Locatie

Den Bosch
073-5341261
Stad Safari

Introductie

Voor de wijnliefhebber is er in Den Bosch via Stadsafari de mogelijkheid om met een echte wijnkenner alle ins en outs van wijn te ontdekken. Bij deze activiteit kun je kiezen uit een van de vier mogelijkheden: De Basisproeverij, de Wijnproeverij met 1¢R Cru, de Streekgebonden proeverij of een van de speciaal aangepaste Arrangementen. Verder is er bij Stadsafari nog van alles te doen.

Absoluut doen

Het proeven van een van de vijf exclusieve wijnen in een prachtige wijnboetiek in het midden van de stad.

Aanraders

Als je een cursus wijnproeven gevolgd hebt is het nog leuker omdat je dan kunt meepraten over de geschiedenis van de gangbare, bijzondere en exclusieve wijnen.

Ook leuk

Omdat het hier uiteraard om alcoholische dranken gaat is het misschien een leuk idee om van tevoren uit te gaan eten in Den Bosch zodat je als het ware een goede bodem hebt. Tevens is het ook leuk om naderhand thuis een proeverij te organiseren. Denk er dan wel aan om water zonder koolzuur, brood en spuugemmers op tafel te zetten.

Laat maar zitten

Als je niet van wijn houdt en het je ook niks tot weinig interesseert verder, dan kun je maar beter een ander uitje kiezen.

Geschikt voor…

In principe is het geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die een wijntje kan waarderen en die er meer over wil weten.

Ongeschikt voor…

Voor mensen die geen alcohol drinken en diegene die nog geen 16 jaar zijn, is er de mogelijkheid om mee te doen aan de proeverij, maar dan onder het genot van dranken zonder alcohol. Datgene waar de proeverij om draait valt hierdoor wel weg helaas.

Tips en trucs

Zoals gemeld is het verstandig om te zorgen dat je goed gegeten hebt alvorens je aan de proeverij begint.

Prijs oordeel

De prijs is niet erg hoog te noemen. De prijzen varieren maar zitten allemaal onder de 20 Euro.

Lengte bezoek

De wijnproeverijen duren gemiddeld enkele uurtjes.

Goed om verder te weten

Stad safari organiseert behalve de wijnproeverijen ook wandelsafari, safaricruise, bootsafari, fietssafari, GPS safari, Segway safari, Culinair, Biersafari. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In de stad Den Bosch zijn er vele mogelijkheden om te eten en te overnachten. Desgewenst kan de organisatie van Stad safari hiervoor zorgen zodat u daar ook geen omkijken naar heeft.

Praktische info

De proeverijen worden georganiseerd van donderdag tot en met zaterdag. In de regel geldt er dat er minimaal 2 personen moeten deelnemen. Kijk echter voor de meest actuele tijden op de website van de organisatie.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019