Huifkartocht – Wijchen

Eens wat leuks doen in de buurt van Wijchen? Ga dan met de huifkar mee voor een tocht in de omgeving.

Locatie

Gagelvenseweg 4
6604 BE Wijchen
+31 (0)24 6421567
Wijchen – Huifkartocht

Introductie

In de mooie omgeving van Woezik-Wijchen ligt het hof van Kaatje. Een recreatieboerderij waar kinderen tot zeven jaar behalve spelen en ravotten, ook een heleboel kunnen leren over het boerenleven. Er is verder een mogelijkheid om een tocht in een huifkar te maken. Deze tochten zijn een leuke manier voor alle leeftijden om te zien hoe mooi hier de natuur en de omgeving is.

Absoluut doen

Een echte aanrader is de huifkartocht. De huifkar wordt getrokken door een tractor.
De lengte van de rit kun je zelf bepalen. Die is geheel afhankelijk van wat je onderweg wilt zien of hoeveel tijd je er voor uit wilt trekken. De huifkar heeft ruimte voor 16 personen. Ook zijn er diverse arrangementen mogelijk voor feestjes. En er is een speelplein/verkeersplein waar de kinderen kunnen spelen met traptractors en fietsjes.

Aanraders

Er is een springkussen voor de kleintjes en door de volwassenen kan er boerengolf of Jeu de Boules gespeeld worden. Het boerengolf is er overigens in een kinder- en een volwassenversie. Verder is er het boerderijwinkeltje, waar vanalles te koop is en waar de kinderen bijvoorbeeld fijn kunnen kiezen wat voor eten er die avond thuis op tafel komt te staan.

Ook leuk

Ze hebben er een moestuin met allerlei lekkere gezonde producten zoals aardbeien, sla, uien en wortels. Deze kun je daar gewoon proeven.

Laat maar zitten

Op de kinderboerderij zijn kippen, ganzen, geiten, biggetjes en konijnen te vinden waar de kinderen mee kunnen spelen. Ook zijn er paarden, schapen en soms een kalfje. Maar het is niet echt een activiteit waarvoor je speciaal hier naartoe moet gaan. Dit kan het beste op het einde van de dag worden bezocht. Het is geen echte publiekstrekker.

Geschikt voor…

Vooral voor ouders of grootouders met kinderen en kleinkinderen tot 7 jaar is het leuk om te doen. De huifkarrentocht, Jeu de boules en boerengolf zijn geschikt voor elke leeftijd.

Ongeschikt voor…

Voor kinderen van 12 jaar en ouder is het geen geschikte plek omdat deze er zich vlug zullen vervelen. Ook voor mindervaliden is het niet zo’n goed idee voor een dagje uit.

Tips en trucs

Een tip is het boerengolf, weer eens wat anders waarmee je je enkele uren kunt vermaken. Het zelf maken van zeepjes is voor de kinderen ook iets aparts.

Prijs oordeel

De algemene entreeprijs is goedkoop te noemen, echter dien je er rekening mee te houden dat er voor de huifkartocht en het boerengolf extra betaald moet worden.

Lengte bezoek

Met een bezoek van een halve dag aan de boerderij heb je alles wel zo’n beetje gezien en gedaan. Al kan het wat langer zijn als je er een huifkartocht en boerengolf bijdoet.

Goed om verder te weten

Het is er gedeeltelijk overdekt, dus ook met minder weer kunnen de kinderen zich goed vermaken.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Ze hebben er een terrasgedeelte waar je kunt eten en drinken en er is een mogelijkheid om te overnachten in een van de Bed & Breakfasthuisjes, die ook onderdeel uitmaken van het hof van Kaatje.

Praktische info

Ze zijn dagelijks open van 10:00 uur tot 17:30 uur. Behalve op woensdag want dan openen ze om 13:00 uur. Ook tijdens de schoolvakanties zijn ze geopend. Kijk anders voor de meest actuele tijden op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019