Brussels – Film Festival

Jaarlijks filmfestival in Brussel. Ook masterclasses en de kans om bijzondere mensen te ontmoeten.

Locatie

Heilig-Kruisplein
1050 El Brussel (Belgie)
+32 2 533 34 20
Brussels – Film Festival

Introductie

Een internationaal festival dat jaarlijks gehouden wordt in Brussel. Op dit Belgische filmfestival komen de zogenaamde fantastische films aan bod. De beste Europese films worden beloond met een prijs. Voor bezoekers is het mogelijk om deze films tijdens het festival tegen een gereduceerde prijs te bekijken.

Absoluut doen

Ten tijde van het festival worden er gedurende de filmweek ook diverse muziekconcerten gehouden. Zo zijn er aperitiefconcerten, maar er is ook een groot podium waar diverse artiesten optreden.

Aanraders

Er is zowel een internationale als een Europese programmering. De internationale programmering films is kleiner. Hier worden films vertoond die nog geen Belgische distributeur hebben. Deze worden geselecteerd door het Koninklijk Belgisch Filmarchief. De Europese films strijden om de “The LUX Prize” en worden gratis vertoond op LUX screenings, waarbij iedereen welkom is. De prijswinnaar van deze prijs wordt gekozen door het Europese Parlement.

Ook leuk

Het is ook mogelijk om een masterclass filmmaken te volgen. Het betreft een tweedaagse cursus waarin verteld wordt hoe je met weinig geld toch een film kunt maken die bekend wordt. Verder is er aandacht voor festivals, marktinformatie, publiciteit en het verkopen van je idee aan investeerders.

Laat maar zitten

(geen informatie verder te vinden)

Geschikt voor…

Voor iedereen die de film een warm hart toedraagt is dit festival een echte aanrader.

Ongeschikt voor…

Voor kleine kinderen is dit festival helemaal ongeschikt. Voor deze groep is er niets te beleven, het is erg druk en het is een nette aangelenheid.

Tips en trucs

Een hele week lang kun je alles over films, nieuw talent en muziekproducties zien.

Prijs oordeel

De toegang is gratis. Er zijn ook films tegen gereduceerde prijzen te bekijken.

Lengte bezoek

De lengte van het bezoek wordt door de bezoeker bepaald. Het is mogelijk om een dag te gaan kijken, maar voor de echte filmliefhebber is het wellicht leuk om de hele week te genieten van alles wat er te beleven is tijdens het festival.

Goed om verder te weten

Omdat de datum en het tijdstip van het evenement jaarlijks anders is, is het raadzaam om de website in de gaten te houden om je kennis actueel te houden.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Voor eten en drinken moet je er niet naartoe gaan, want dat is er in feite niet. Probeer dus zelf iets mee te brengen, of koop iets onderweg.
Overnachtingsmogelijkheden zijn er uiteraard volop in de stad en omgeving.

Praktische info

Hou de website in de gaten.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019