Gay Parade – Amsterdam

De Gay Parade is een jaarlijkse happening in de Amsterdamse grachten.

Locatie

Amsterdam

Amsterdam – Gay Parade

Introductie

Jaarlijks zorgt de Gay Parade voor een van de drukste weekenden van Amsterdam. Eind juli begin augustus beheerst dit evenement 3 dagen lang de hoofdstad. Wereldberoemd geworden onder de naam Amsterdam Canal Parade varen circa 80 boten met veelal schaargeklede deelnemers door de stad.

Absoluut doen

De Gay Pride Amsterdam is het jaarlijkse hoogtepunt in de gayscene. Iedereen kan zich lekker uitleven zonder vooroordelen. Politici, bekende Nederlanders, politiekorpsen, organisaties, vrijwilligers en verenigingen doen mee. Ze hebben ieder hun eigen thema en boodschap.

Aanraders

Elk jaar komen er meer straatfeesten en gaydance-parties bij. Het bekendste van alles wat er te beleven is, is de Canal Parade op zaterdag.

Ook leuk

De website over Amsterdam Gay Pride, met een focus op de parade en de parties is zeer zeker een bezoekje waard. De gaypride wordt dit jaar wederom georganiseerd door ProGay. Voor hun culturele en sportieve programma moet je de website maar eens gaan bekijken.

Laat maar zitten

Aan de Reguliersdwarsstreet (gaystreet) zitten café’s die er speciaal voor de doelgroep zijn. Op zich erg leuk, maar misschien wat teveel van het goede voor de meeste mensen.

Geschikt voor…

In feite is het vrijwel voor iedereen geschikt: Volwassenen, stellen en alleenstaanden, groepen en singles, deelnemers, bootjesbeheerders en bewoners en verdere alle naar gezelligheid hunkerende geïnteresseerden.

Ongeschikt voor…

Kinderen, mindervaliden en senioren wellicht, homohaters of mensen die niet van dansen houden, die mannen niet graag half bloot zien, slecht tegen harde muziek kunnen, watervrees hebben, of er gewoon niet van houden, kunnen dit festijn maar beter overslaan.

Tips en trucs

Als je een boot in je bezit hebt, probeer dan een plek te veroveren in de grachten. Dobber langs de deelnemersboten en zit zodoende eerste rang en zie alles van dichtbij. Wat helemaal geweldig is, is natuurlijk jezelf opgeven als deelnemer en gewoon meedoen.

Prijs oordeel

Dit hele evenement is gratis en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Lengte bezoek

De hele dag kun je je vermaken. Dit is eventueel te verlengen door na het uitgaansleven een hotel te boeken. Bedenk wel het topdrukte is, dus reserveer op tijd.

Goed om verder te weten

(Geen verdere informatie)

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In het hele centrum zijn er meer dan voldoende mogelijkheden in de vorm van café’s, restaurants, cafetaria’s en bars. Deze zijn deze dagen gewoon geopend en ook bij de vele kleine kraampjes kun je terecht voor meeneemmaaltijden en snacks. Hotels en andere overnachtingsmogelijkheden zijn er volop.

Praktische info

Gedurende deze dagen is de sfeer in de stad erg open. Om op de hoogte te blijven en alvast in de sfeer te komen kun je het beste even naar hun website gaan kijken.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019