Sneekweek

Doe dingen

Locatie

Martiniplein
8601 EG Sneek
31 566 62 34 07
Sneekweek

Introductie

Elk jaar wordt door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek de Sneekweek georganiseerd. De Sneekweek is de grootste van alle zeilevenementen op de binnenwateren van Europa. Er is werkelijk vanalles te beleven en je hoeft je dan ook absoluut geen moment te vervelen daar in Friesland.

Absoluut doen

De sfeer die er tijdens de Sneekweek heerst, mag inmiddels net zoveel bekendheid genieten als de zeilwedstrijden zelf. Er zijn tijdens deze week diverse feestelijke activiteiten zoals een kermis en een grote braderie.

Aanraders

De traditionele opening is op de vrijdag, die voorafgaat aan de eerste zaterdag van augustus met om 20:00 uur een vlootschouw. Er is dan een show met honderden boten en vuurwerk op het water. Ook de hardzeildag is een van de hoogtepunten van de Sneekweek. Op deze dag is de Friesland-Holland race waarin deze eeuwenoude rivalen het tegen elkaar opnemen.

Ook leuk

Aan de Sneekweek doen ongeveer duizend boten mee die uitkomen in 45 verschillende klassen. Wat het dan echt leuk maakt, is natuurlijk zelf inschrijven, ingedeeld worden en dan meedoen met de wedstrijd.

Laat maar zitten

Als je het wel wilt zien maar je hoeft er niet persé bij aanwezig te zijn, dan kun je het een en ander ook volgen op televisie. Het is natuurlijk vele malen leuker als je er zelf bij bent.

Geschikt voor…

Het is een waar festijn voor volwassenen, waterratten, deelnemers en zeeliefhebbers.

Ongeschikt voor…

Voor mindervaliden is het erg lastig om overal bij te komen. Volwassenen met kleine kinderen zullen moeite hebben om ze geboeid te houden. Dit is echt om te kijken en te doen voor de iets ouderen.

Tips en trucs

De deelnemers krijgen een rugzakje met een zeilboekje, petje en een wedstrijdschema. In dit wedstrijdschema staan behalve de verwachte vertrektijden ook wat er verder te doen is en wat je allemaal nodig hebt onderweg.

Prijs oordeel

Zowel de entree als het parkeren van je auto is er gratis.

Lengte bezoek

Het duurt een hele week en natuurlijk hoef je hier niet de hele week te zijn om te proeven wat het inhoudt. Het is echter niet iets wat je in een paar uur gezien hebt. Niet voor niets zeggen ze in Sneek: Overdag voor de eer, ‘s-avonds voor de sfeer.

Goed om verder te weten

De gehele week is er van alles te beleven en er wordt een heleboel georganiseerd. Heel Sneek staat bol van de interessante bezienswaardige activiteiten.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er is bij het clubgebouw de mogelijkheid om een drankje te nuttigen, er staat een cateringservice stand en Café Restaurant Partycentrum ‘It Foarunder’ op het starteiland in het Sneekermeer, ligt in het hart van het Friese waterland. Deze is per boot gemakkelijk te bereiken. Verder kan men natuurlijk ook naar eigen keuze zelf eten meebrengen. Overnachten is in en om Sneek geen enkel probleem al kan het uiteraard druk zijn.

Praktische info

Het vindt plaats van eind juli tot en met begin augustus. Van maandag tot en met zondag. Kijk voor de meest actuele informatie op de website.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019