Zandsculpturen

Zandsculpturen festival in Sneek. Thema: watersport. Diverse uitbeeldingen in zand van 1 juli tot 30 september.

Locatie

Oppenhuizerweg
Sneek

Zandsculpturen

Introductie

Van 1 juli tot 30 september zijn in Sneek zandsculpturen te zien. Het thema van dit festival is watersport, en dat past natuurlijk prima bij Sneek. Het festival vindt plaats op een afgeschermd gedeelte van de parkeerplaats langs de Oppenhuizerweg, vlakbij het centrum van Sneek. Het is dus prima te combineren met een bezoek aan het gezellige centrum van Sneek.

Absoluut doen

Er is hier niet veel te kiezen: u kunt een route langs alle kunstig uitgevoerde zandsculpturen maken.

Aanraders

De ene sculptuur zal u meer aanspreken dan de andere, maar let in ieder geval op de vaak grappige details.

Ook leuk

Voor kinderen is het zeker aardig dat aan het eind van het rondje lopen een grote zandbak uitnodigt om zelf wat te gaan maken. Of het ook zo mooi uitpakt als wat ze hebben gezien is afwachten, maar vermaken zullen ze zich zeker. Voor grotere kinderen worden workshops georganiseerd.

Laat maar zitten

Op het terrein is een kopje koffie te krijgen, maar of het nu de meest gezellige plek is…het centrum van Sneek is dichtbij en eigenlijk een veel aantrekkelijker plaats om neer te ploffen.

Geschikt voor…

Iedereen die wel eens zandsculpturen in het echt wil zien, en ook in de buurt is.

Ongeschikt voor…

Heeft u al vaker zandsculpturen gezien? Of bent u echt niet in de buurt van Sneek? Het is eigenlijk te klein om voor alleen de zandsculpturen een heel eind te gaan reizen. En zandsculpturen zijn absoluut fraai, maar al heeft u het al eens gezien, dan is het de vraag of u hier nog een keer zult genieten. Tieners zullen ook hier al snel in hun mobiel duiken.

Tips en trucs

Parkeren kan letterlijk naast de plaats waar de zandsculpturen zijn te zien. Gaat u daarna naar het centrum van Sneek, stap dan niet in de auto maar loop de paar honderd meter. Veel dichterbij kunt u toch niet komen en het parkeren is hier niet duur.

Prijs oordeel

De entree voor volwassenen is euro 4,50. Dat is geen enorm bedrag, maar gezien het feit dat een bezoek waarschijnlijk niet heel lang zal duren toch maar net aan zijn geld waard. Bent u in de buurt, en heeft u nog niet eerder zandsculpturen in het echt gezien, dan blijft het toch een aanrader.

Lengte bezoek

Het is niet groot en u zult het in eigenlijk een half uurtje wel gezien hebben. Kinderen kunnen zelf proberen wat te creëren in de bijbehorende zandbak. Voor de oudere kinderen worden workshops gehouden. Met kinderen kan een bezoek dus wel wat langer duren, maar het bekijken van de kunstwerken zal u geen uren kosten.

Goed om verder te weten

Het is geen permanente tentoonstelling, dus als u het wilt zien zult u dat in 2013 moeten doen. Verder is het helemaal buiten, dus bij slecht weer wordt het op zijn zachtst gezegd minder aangenaam.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Op het terrein zelf kunt u wat drinken, en verder is het centrum van Sneek op een paar honderd meter loopafstand. Het centrum is zeker een bezoek waard en u kunt daar ruimschoots genieten van een hapje en een drankje.

Praktische info

Met de auto kunt u letterlijk naast de deur parkeren omdat het op een gedeelte van een parkeerterrein wordt gehouden. Met het ov is Sneek ook goed te bereiken. En bent u toevallig met de boot op pad, dan kunt u aanmeren langs de kant en bent u in luttele meters lopen op het festivalterrein aangekomen.