Haven fietsen – Amsterdam

Speciale fietstochten door de Amsterdamse haven onder begeleiding.

Locatie

Amsterdam

Amsterdam – Haven fietsen

Introductie

Stadsgids Josephine Moons organiseert bij de haven van Amsterdam speciale havenfietstochten onder begeleiding. Eens per maand wordt er een andere tocht in elkaar gezet. Zodat je telkens weer andere dingen ziet en ervaart.

Absoluut doen

Wat is er allemaal in de haven te zien? Het Amsterdamse havengebied verkennen op een fiets. Sindskort lopen er vier bewegwijzerde fietsroutes door de haven, ieder met een eigen karakter en voorzien van informatieborden op markante punten. Waar het hier omdraait zijn de industrie, de flora, de fauna en natuurlijk de prachtige uitzichtpunten.

Aanraders

Meld je van tevoren aan op de website. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De verschillende routes plus de afstand zijn achtereenvolgens de Stadhavenroute van 12 km, de Hemhavenroute van 16 km, de Westhavenroute en de Ruigoordroute.

Ook leuk

Je kunt natuurlijk ook een van de vier bewegwijzerde fietsroutes volgen, die allemaal een eigen karakter hebben. Deze routes worden zo ook aangeboden onder begeleiding van een gids.

Laat maar zitten

Wind, regen en onweer, werken niet mee om het te veraangenamen, maar je kunt natuurlijk altijd maatregelen nemen zoals regenkleding en dergelijke.

Geschikt voor…

Het is voornamelijk geschikt voor volwassenen en opgroeiende kinderen.

Ongeschikt voor…

Voor kleine kinderen is het weinig interessant en zijn de afstanden wellicht te groot.

Tips en trucs

Op de website kun je gratis fietsboekjes en routekaarten downloaden.

Prijs oordeel

Het is gratis voor iedereen en daarom zeker het nemen van een poging waard.

Lengte bezoek

De duur van een route varieert nogal. Het een en ander is geheel afhankelijk van jezelf. Normaalgesproken moet je denken aan een uur.

Goed om verder te weten

Haven Amsterdam biedt ook regelmatig andere fietsroutes onder begeleiding aan.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Onderweg kun je zelf kiezen om op een bankje te gaan lunchen met een eigen meegenomen pakket, maar een horecagelegenheid is vaak dicht in de buurt. Kies je liever voor een fietsweekend? Dan kun je blijven slapen in een van de vele hotels in het centrum van Amsterdam of daarbuiten.

Praktische info

Maandelijks in de zomer, herfst of winter worden er tochten aangeboden. Kijk voor de meest actuele tijden en informatie op de website van de haven van Amsterdam.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019