Mookerhei – Fietsen

fietsroute

Locatie

Mookerhei – Fietsen

Introductie

Nederland blijft natuurlijk het fietsland bij uitstek en een van de leuke plekjes om eens met de fiets te verkennen is de Mookerhei. Het is een leuke fietstocht van ongeveer 31 kilometer langs de rivier in de buurt van de Plasmolen.

Absoluut doen

Ga met de fiets in de auto richting de Waalbrug in Nijmegen. Van daaruit volg je de weg naar het treinstation Nijmegen Heyendaal. Dit is in feite het ideale startpunt voor de fietsroute.

Aanraders

De route loopt langs de duinen en het landschap van Mook en Plasmolen. Daarna gaat het richting de Middelaarkerk en daarna loopt de route weer terug naar het station.

Ook leuk

Het is natuurlijk erg leuk om onderweg de vele bezienswaardigheden te bekijken die je onderweg treft op je pad. Zo zie je bijvoorbeeld het Harmonicamuseum of de Hei waterplassen. Bezoek ook een van de vele horecagelegenheden of ga picknicken aan de kant van de rivier.

Laat maar zitten

Mocht het slecht weer zijn om te fietsen dan is het beduidend moeilijker en zwaarder. Misschien is het een optie om een paraplu mee te nemen of een capuchon of poncho, maar veel mensen zullen er dan weinig zin in hebben.

Geschikt voor…

In feite is het maken van een fietstocht voor iedereen geschikt. Jong en oud kan hier van de omgeving en de frisse lucht genieten en als je zelf nog niet kunt fietsen, dan kun je mooi rondkijken bij een volwassene achterop of voorop in een fietsstoeltje.

Ongeschikt voor…

Voor de kleine kinderen die persé zelf willen fietsen is de afstand wellicht al snel te groot. Ook mindervaliden zullen hieraan geen plezier beleven.

Tips en trucs

Ga met de fiets in de auto naar treinstation Nijmegen Heyendaal om van daaruit te vertrekken. Als het weer wat minder is, is het misschien een idee om uit voorzorg een paraplu of regenpak mee te nemen.

Prijs oordeel

De fietstocht is gratis en verder kun je het uiteraard zo duur maken als je zelf wilt.

Lengte bezoek

Normaalgesproken doe je ongeveer 2 uur over de route, maar dat is uiteraard geheel afhankelijk van wat je onderweg nog allemaal onderneemt.

Goed om verder te weten

Het is een goed idee om op de website te kijken naar de juiste beschrijving, verdere aanwijzingen en tips.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Onderweg zijn er genoeg leuke terrassen of staanplaatsen waar je iets kunt eten en/of drinken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf eten mee te nemen. Op de route kom je ook mogelijkheden tegen om te overnachten.

Praktische info

Het hele jaar door kun je deze route fietsen en je beslist zelf of het weer er geschikt voor is of niet.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juli 2019