Anne Frank – Amsterdam

Museum waarin de lotgevallen van Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog zijn te zien en voelen.

Locatie

Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam
020 – 5567100
Anne Frank

Introductie

Ga terug in de tijd dat de hele wereld voor de tweede keer in oorlog was. De tijd dat de Joden verstopt moesten worden voor de Duitsers. Leer de lotgevallen kennen van acht onderduikers en de mensen die hen tijdens de 2e wereldoorlog hebben geholpen.(bekend van Anne Frank en haar dagboek). Het huis is te vinden in Amsterdam, aan de Prinsengracht.

Absoluut doen

De verzamelde collectie van spullen en foto´s Anne Frank moet je gezien hebben, maar ook van de anderen die in deze tijd leefden. Zie hier wat de mensen zoal deden, in die verschrikkelijke oorlogstijd.

Aanraders

Er zijn ook andere tentoonstellingen te bezichtigen. Die gaan onder andere over de vrijheid van meningsuiting, discriminatie en andere mensenrechten van vroeger en nu. Interessant voor de jongeren en herkenbaar voor de ouderen. De tentoonstellingen veranderen regelmatig van thema en uitwerking.

Ook leuk

Ga naar de zogenaamde virtuele vitrine, hierin zijn de familiearchieven opgesteld in mooie digitale beelden. En ga eens naar het winkeltje waarin allerlei interessante dingen, al of niet nagemaakt, te koop zijn. Ook zijn er souvenirs te vinden.

Laat maar zitten

Als je nog tijd over hebt dan zou je nog naar de veel besproken kastanjeboom kunnen gaan kijken die achter haar schuilhuis staat.

Geschikt voor…

Geïnteresseerden van 8 jaar tot 99 jaar kunnen hier terecht. Het is een emotioneel en moeilijk te begrijpen verhaal dat niet voor iedereen even gemakkelijk is.

Ongeschikt voor…

Voor de allerkleinsten is dit niet geschikt. Het is te moeilijk en vaak gaat het over zaken die absoluut niet leuk of geschikt zijn voor kleine kinderen.

Tips en trucs

Er komen elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekers. Bedenk dus een goed moment om er naartoe te gaan.

Prijs oordeel

Voor de prijs van een entreekaartje hoef je het in ieder geval niet te laten, want die is beneden de 10 Euro.

Lengte bezoek

Een bezoek duurt een paar uurtjes. Na die tijd heb je eigenlijk alles wel gezien en bekeken.

Goed om verder te weten

Er is een Anne Frankstichting die allerlei spullen uit de oorlog verzamelt en die tentoonstelt in de verschillende oorlogsmusea.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Er is een museumcafé waar je kunt eten en drinken. Het is tevens ideaal om te genieten van een mooi uitzicht over de straten van Amsterdam. De overnachtingsmogelijkheden in de amsterdamse zijn overvloedig aanwezig.

Praktische info

Het gehele jaar geopend. Kijk wel even op de website voor de actuele stand van zaken voor wat de openingstijden zijn.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 22 juni 2019