Hunebed Centrum – Borger

Museum met alles over de hunnebedden die in Nederland vooral in Drenthe zijn te vinden. De historie en wisselende tentoonstellingen.

Locatie

Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger
0599-236374
Hunebed Centrum

Introductie

In de Drentse plaats Borger bevindt zich, naast het grootste hunebed dat ons land rijk is, ook het Nederlands Informatiecentrum voor hunebedden.

Absoluut doen

De expositie Hunebedden in de Oriënt is zeker een bezoek waard. Wist jij dat er op meerdere plaarsen in de wereld hunebedden gevonden zijn? En dat er in Jordanië zelfs kortgeleden nog exemplaren ontdekt zijn?

Aanraders

Een reis terug in de tijd via de landschapsmaquettes. Deze zijn erg leuk gemaakt. Bezoek de IJstijd, de tentoonstellingen over De Kei en Zwervers uit de IJstijd, waarin alles haarfijn wordt verteld. Kies voor een wandeling met gids. Betreed eens een grafkelder en bekijk hoe het er daar uitziet.

Ook leuk

Het winkeltje met al haar interessante fossielen, sieraden en souvenirs. De préhistorische boerderij, die helemaal nagebouwd is als die van toen.

Laat maar zitten

Heb je nog tijd over dan kun je nog naar de multimediale presentatie gaan. Van de zware zwerfkei wordt hier beschreven hoe het van een rotsblok in Zweden tenslotte wordt tot deksteen van een hunebed in Drenthe.

Geschikt voor…

Voor kinderen van 10 tot 18 jaar en hun ouders is dit zeker een boeiend uitje.

Ongeschikt voor…

Voor degene die actie en spanning verwacht is dit uiteraard niet zo’n goed idee. Het is en blijft een museum en daarbij is spanning en sensatie niet echt gebruikelijk.

Tips en trucs

Via de website kun je alle hunebedden in Nederland vastzetten in je TomTom navigatie-systeem.

Prijs oordeel

De entreeprijs valt wel mee. Het kost nog geen 10 Euro om toegang te verkrijgen.

Lengte bezoek

Enkele uren ben je er zeker wel mee zoet. Er tevens een mogelijkheid om het te combineren met een fietstocht of wandelroute.

Goed om verder te weten

Voor bedrijven is het ook mogelijk om te combineren met Nordic Walking onder leiding van een instructeur.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

In horecagelegenheid Café De Kruimel is het mogelijk om te eten. Neem bijvoorbeeld het Oergezellig Arrangement; circa 3 uur lang onbeperkt eten en drinken in stijl met inbegip van een interactief museumbezoek.

Praktische info

Ze zijn werkelijk alle dagen per jaar geopend, behalve met Kerst en Nieuwjaar.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019