Madam Tussauds – Amsterdam

Museum

Locatie

Dam 20 (centrum)
1012 NP Amsterdam
+31 20 522 10
Madam Tussauds

Introductie

Een museum in het centrum van Amsterdam met meer dan 100 wassenbeelden van bekende Nederlanders en wereldsterren. Bij Madame Tussauds kun je zien en gezien worden, dus ga op de foto met oude en nieuwe sterren.Hier ervaar je zelf hoe het is om tussen de beroemdheden te staan.

Absoluut doen

Ga op de foto en neem bewijs mee voor de thuisblijvers. Loop over de sets in het museum zoals bijvoorbeeld de glazen glamourtrap of probeer alle tiara’s en versierselen die je ziet in het Koninklijke hoekje.

Aanraders

De Music Zone is een aanrader om te bekijken. Daar kun je karaoke-zingen met de muzieksterren van je keuze.

Ook leuk

(geen bijdrage)

Laat maar zitten

Omdat het vaak druk is in dit museum, dien je erop voorbereid te zijn dat het in de wacht rij te staan bij de ingang lang kan duren. Misschien is het een idee om alvast een online VIP kaartje te kopen.

Geschikt voor…

Dit museum is in feite leuk voor iedereen. Jong en oud kan er zich verbazen en vermaken. Ook aan de mindervalide medemens is gedacht en er is zelf de mogelijkheid om een rolstoel te reserveren.

Ongeschikt voor…

Ouders met hele kleine kinderen hebben er weinig aan om hierheen te gaan. Of het moet dan puur en alleen om vermaak voor henzelf zijn. Huisdieren worden niet toegelaten.

Tips en trucs

Met koninginnedag is het museum gesloten. Er is parkeergelegenheid in de buurt te vinden, echter is het wijselijk om met het openbaar vervoer te gaan in deze drukke binnenstad. Het Centraal station ligt ongeveer 10 minuten lopen van het museum vandaan.

Prijs oordeel

De prijzen zijn er hoog, maar je moet dan wel bedenken dat er nergens in Nederland zoveel wassen beelden te bezichtigen die zo goed gelijkend zijn.

Lengte bezoek

Na enkele uren tussen de beelden rondgelopen te hebben, heeft het museum voor jou geen geheimen meer. Hoe leuk je het ook vindt, een volledige dag zal waarschijnlijk niemand ervoor uittrekken.

Goed om verder te weten

Er is de mogelijkheid om online kaartjes te kopen. Kijk ook op de website voor mogelijke kortingen. Er zijn diverse aparte tickets te bestellen waardoor je niet in de rij hoeft te gaan staan: VIP Ticket Flexibel, VIP Ticket vaste dag en VIP Ticket voor na 15.00 uur.

Horeca / overnachtingsmogelijkheden

Omdat het museum in het centrum van de stad Amsterdam ligt is er in de directe nabijheid uiteraard volop gelegenheid te vinden voor horeca en overnachting.

Praktische info

Raadpleeg de website van het museum om van de actuele openingsdagen en -tijden op de hoogte te zijn.

———————————————————
© IsDitLeuk.nl
V2019-1
Datum laatste update: 24 juli 2019